Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Având în vedere necesitatea de a fi întreprinse în continuare măsuri de sprijin şi asistenţă umanitară pentru cetăţenii ucrainieni sau apatrizii afectaţi de conflictul din Ucraina care au ajuns pe teritoriul României, Guvernul României a adoptat OUG nr. 20/2022 privind modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de sprijin şi asistenţă umanitară.

În ceea ce privește noile facilități fiscale adoptate, beneficiul pozitiv asupra cash-flow-ului, în sensul reducerii impozitului de plată, survine pentru următoarele tipuri de cheltuieli:

  • Donațiile în sume de bani efectuate de persoane fizice și juridice în perioada 08.03.2022 – 31.12.2022. care se colectează de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pentru acordarea de sprijin şi asistenţă umanitară cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina;
  • Cheltuielile cu bunurile acordate şi serviciile prestate destinate persoanelor afectate de conflictul armat din Ucraina efectuate în perioada 08.03.2022 – 31.12.2022, în baza solicitării Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, fiind distribuite direct de către acesta sau prin intermediul organizaţiilor neguvernamentale care şi-au exprimat intenţia, pe baza documentelor de predare-primire a bunurilor/prestare a serviciilor;
  • Cheltuielile privind bunurile, mijloacele financiare şi serviciile acordate Fondului Naţiunilor Unite Pentru Copii – UNICEF, precum şi altor organizaţii internaţionale care îşi desfăşoară activitatea potrivit prevederilor unor acorduri speciale la care România este parte.

Informațiile furnizate mai sus nu constituie și nu sunt destinate să constituie consultanță juridică. În schimb, toate informațiile, conținutul și materialele menționate aici au doar scop informativ general. Dacă aveți nevoie de asistență juridică în proiectele dumneavoastră în domeniul fiscal, nu ezitați să ne contactați: Razvan Graure, Partener.

Print Friendly, PDF & Email