Firma MUŞAT & ASOCIAŢII, una dintre cele mai puternice case de avocatură din România, a primit şapte premii în cadrul Galei “Avocaţi de Top”, pentru performanţele deosebite înregistrate în domeniile Fuziuni & Achiziţii, Banking & Finance, Energy, Litigii, Arbitraj internaţional, Dreptul concurenţei şi Dreptul mediului.

Evenimentul, ocazionat de lansarea ghidului “Avocaţi de top” editat de Finmedia, a premiat cele mai importante realizări ale avocaturii româneşti în 2007 şi a subliniat calitatea şi profesionalismul serviciilor avocaţiale oferite de Muşat & Asociaţii clienţilor săi, casa de avocatură adjudecându-şi cele mai multe trofee.

“Premiile din această seară confirmă încă o dată forţa şi expertiza echipelor noastre de avocaţi, implicaţi în cele mai multe dintre tranzacţiile majore ale anului 2007”, spune Miruna Suciu, avocat asociat. “Multitudinea domeniilor în care am fost recompensaţi ne onoreaza, pentru ca a fi recunoscut de piata ca cel mai bun dintre atatea societati de avocatura puternice premiate este un standard dupa care lucram de peste 15 ani pentru cele peste 2.500 de corporaţii multinaţionale de top care ne sunt clienţi”.

De asemenea, Muşat & Asociaţii ocupă o poziţie fruntaşă şi în topul rezultatelor financiare. Conform declaraţiilor fiscale pentru serviciile avocaţiale prestate, în 2007 casa de avocatură MUŞAT & ASOCIAŢII a facturat de 15.708.569 euro (respectiv 14.344.306 euro fără TVA) şi a avut încasări de 12.846.736 euro (respectiv 11.639.922 mil euro fără TVA), înregistrând un profit de 7.075.678 euro. Aceste onorarii provin în proporţie de 99,97% de la clienţi privaţi (din care peste 80% sunt clienţi/investitori străini) şi numai 0,3% de la entităţi de stat.

Premiile primite în cadrul galei “Avocaţi de Top” au fost acordate pe baza celor mai importante proiecte de consultanţă juridică întreprinse de Muşat & Asociaţii în 2007: consilierea Enel în privatizarea Electrica Muntenia Sud, în valoare de 820 milioane de euro, asistenţa oferită Fondului European de Investiţii (EIF) privind implementarea în România a proiectului Jeremie, în valoare de 100,000,000 Euro, proceduri complexe de executare silită a unei companii româneşti cu active de peste 20 milioane euro, la cererea unei companii multinaţionale, încheiată cu succes, precum şi pentru asistenţa acordată celui mai mare operator de telefonie mobilă într-o serie de litigii complexe legate de reglementările specifice domeniului de activitate. Acestora li se adaugă arbitrajul comercial internaţional cu complexe probleme de drept şi implicaţii în ceea ce priveşte participaţiile deţinute într-o importantă companie românească de asigurări, cauză încă aflată pe rolul ICC Paris, între Generali Holding Viena, Assigurazioni Generali Spa şi Astra România precum şi asistarea Glaxo în investigaţiile deschise de Consiliul Concurenţei pe piaţa dializei şi oncologiei, finalizate în favoarea clientului.

Print Friendly, PDF & Email