Prezentare generală și experiență

Mușat & Asociații are una dintre cele mai experimentate echipe de dreptul concurenței de pe piață, fiind recunoscută pentru asistența juridică oferită clienților internaționali și locali în numeroase proiecte și pentru reprezentarea cu succes a acestora în legătură cu probleme complexe de dreptul concurenței reglementate de legislația națională și de legislația Uniunii Europene.

Avocații noștri specializați în Concurență & Antitrust asistă clienții în toate etapele procedurilor și investigațiilor desfășurate de autoritățile de concurență atât la nivel național, dar și la nivelul UE, în legătură cu practici de tip cartel, dar și privind presupuse abuzuri de poziție dominantă. Oferim asistență în cadrul inspecțiilor inopinate, în vederea redactării de răspunsuri la chestionarele transmise de autoritățile de concurență din România și UE, precum și în organizarea strategiei de apărare împotriva unui raport de investigație. Reprezentăm clienții în cadrul audierilor în fața autorităților de concurență, precum și pentru atacarea deciziilor în instanță și oferim consultanță în cadrul procedurilor de autorizare a concentrărilor economice atât la nivel național, cât și la nivelul UE.

Asistăm clienții pentru a preveni potențiale probleme de concurență în activitatea acestora, prin programe de instruire și audituri pe această temă. Avem cunoștințe aprofundate și o experiență extinsă în conceperea, implementarea și monitorizarea programelor de conformare personalizate, inclusiv prin inspecții inopinate simulate, pentru a limita riscurile asociate inspecțiilor realizate de autoritatea de concurență.

În plus, oferim consultanță cu privire la aspectele de concurență asociate contractelor comerciale, inclusiv pentru contracte de asociere sau de cooperare, contracte de distribuție, franciză și de prestări servicii în numeroase domenii, inclusiv farmaceutic, imobiliar, energie, bancar, telecomunicații, retail, bunuri de larg consum, asigurări și pensii private.

PAUL GEORGE BUTA
delimiter-2
9V8A4623 Paul Buta

Partener Coordonator Adjunct

Arii de practică: Concurență & Antitrust / Ajutor de stat, Fuziuni & Achiziții/ Privatizări, Sănătate / Domeniul farmaceutic & Proprietate intelectuală, Litigii & Arbitraj

Telefon: +40 21 202 59 09

Fax: +40 21 223 04 95

E-mail: paul.buta@musat.ro

Adresă: Bd. Aviatorilor nr. 43, sector 1, cod 011853, București, România

all_underline

O selecție a celor mai recente mandate include consultanță acordată pentru:

 • Autoritatea română din domeniul concurenței în legătură cu implementarea angajamentelor asumate de un furnizor de servicii de telecomunicații de top și aproximativ 100 de distribuitori în urma investigațiilor desfășurate de autoritatea de concurență în legătură cu potențiale acorduri anticoncurențiale între trei dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicații și distribuitorii acestora. Îngrijorările autorității legate de concurență care au trebuit îndepărtate prin angajamente au avut ca obiect în principal fixarea prețului de revânzare prin recomandarea de prețuri maximale, împărțirea piețelor și obligații de neconcurență.
 • Filiala din România a uneia dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume în legătură cu o cauză emblematică de concurență în România legată de prima investigație antitrust care s-a ocupat de un presupus abuz de poziție dominantă în industria farmaceutică în urma plângerii depuse de un fost distribuitor. Investigația a fost închisă fără nicio constatare de încălcare împotriva clientului și, în present, îl reprezentăm în instanță împotriva fostului său distribuitor.
 • Unul dintre cei mai mari actori din industria tiparului din România într-o investigație deschisă în 2013 de autoritatea națională de concurență având ca obiect un presupus comportament de tip cartel sub forma trucării de licitații, în legătură cu anumite proceduri de ofertare pe această piață.
 • Filiala locală a unuia dintre cei mai mari producători de aparatură electrocasnică din lume, în cadrul investigației autorității naționale de concurență cu privire la posibila încălcare a legii concurenței și Tratatului privind Funcționarea Uniunii Europene prin campaniile de colectare de tip „buy-back” desfășurate de producătorii de aparatură electrocasnică, distribuitorii lor și asociațiile de colectare. În prezent, reprezentăm Clientul în fața instanței judecătorești în proceduri judiciare împotriva deciziei de sancționare emise de Consiliul Concurenței.
 • Cel mai mare producător de conținut TV din România, în fata instanțelor din România în dispută cu cel mai mare operator de cablu din România, legat de refuzul discriminatoriu de a demara negocieri pentru retransmiterea programelor de televiziune ale grupului.
 • Unul dintre producătorii mondiali de top de armament ușor într-o investigație antitrust legată de presupusa trucare a licitațiilor organizate în vederea achiziției de armament de infanterie, muniție și aparatură optică de către Ministerul Apărării Naționale. În prezent, reprezentăm Clientul în proceduri judiciare împotriva deciziei emise de autoritatea națională de concurență.
 • Filiala română a unuia dintre furnizorii internaționali de top de utilități în legătură cu o investigație inițiată de autoritatea națională de concurență privind un pretins abuz de poziție dominantă care a avut loc prin intermediul unui presupus refuz de a acorda acces la sistemul de distribuție administrat de către Client, în urma privatizării sistemului de distribuție și furnizare de gaze naturale în România. Investigația a fost finalizată prin constatarea inexistenței unei fapte anti-concurențiale din partea Clientului.
 • Cel mai mare producător de conținut audio-vizual din România în legătură cu o investigație antitrust inițiată de autoritatea națională de concurență privind un abuz de poziție dominantă al operatorului principalei rețele de cablu din România prin refuzul de a retransmite un canal must-carry operat de grup și în legătură cu atacarea unei decizii a autorității adresate autorității sectorului recomandând modificarea legislației privind statutul canalelor TV must-carry.
 • Filiala națională a unui gigant internațional în domeniul construcțiilor de drumuri, cu privire la o investigație lansată de autoritatea națională de concurență referitor la o pretinsă trucare a unei licitații pentru servicii de întreținere drumuri. Investigația a fost finalizată prin constatarea inexistenței unei fapte anti-concurențiale din partea Clientului.
 • O companie multinațională producătoare de bere, una dintre cele mai mari din lume, legat de analiza concentrării economice ocazionate de achiziția prevăzută a anumitor mărci de bere de pe piața din România, cât și în cadrul procedurilor complete de notificare a operațiunii de concentrare economică și autorizare apărute în urma achiziției, în valoare de 10.000.000 EUR, a pachetului majoritar de acțiuni într-unul dintre cei mai de tradiție și de renume producători de bere din România.
 • Filiala națională a unuia dintre cei mai importanți producători de produse lactate, în contextul investigației declanșate de către autoritatea națională de concurență privind relația verticală dintre furnizori și o serie de lanțuri de comerț cu amănuntul. Investigația a fost finalizată prin constatarea inexistenței unei fapte anti-concurențiale din partea Clientului.
 • Unul dintre principalele holdinguri de asigurare din Europa în cadrul unei investigații complexe privind participarea acesteia într-un cartel de fixare a prețurilor pe piața pensiilor obligatorii administrate privat (Pilonul II). Investigația autorității naționale de concurență are, de asemenea, în vedere stabilirea existenței unei încălcări a prevederilor art. 101 din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene de către membrii cartelului, ca urmare a liberalizării comunitare a adeziunilor la sistemul de pensii private.
 • Filiala română a unuia dintre principalele holdinguri de asigurare din Europa și unul dintre principalii actori de pe piața pensiilor administrate privat din România (Pilonul II), în cadrul procedurilor de investigație desfășurate de autoritatea națională de concurență, având ca obiect un cartel de împărțire a pieței pe piața pensiilor obligatorii administrate privat, precum și în legătură cu o posibilă încălcare a prevederilor art. 101 din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene. Mandatul nostru a acoperit întreaga diversitate de asistență adaptată pe legea concurenței, de la inspecții inopinate desfășurate imediat după lansarea investigației până la asigurarea asistenței în legătură cu solicitările ulterioare de informații și alte activități conexe specifice investigației, până la audierile organizate de autoritatea națională de concurență în baza constatărilor reținute în raportul de investigație. În plus, am reprezentat Clientul în timpul acțiunilor în instanță inițiate împotriva deciziei emise de autoritatea națională de concurență.
 • Un minister român în legătură cu ajutorul de stat implicat de privatizarea în curs a celui mai mare operator de transporturi pe calea ferată din România, inclusiv redactarea Testului investitorului privat prudent cu privire la conversia datoriilor în acțiuni.
 • O corporație internațională de top din domeniul farmaceutic cu privire la un număr semnificativ de probleme de concurență, cu precădere ridicate de contractele acesteia de distribuție, cum ar fi oferte speciale, discounturi, sisteme de distribuție exclusivă sau selectivă, participarea la licitații și realizarea unui sistem de distribuție de urgență pentru unul dintre produsele sale, pentru a asigura conformitatea acestora cu reglementările concurențiale.
 • Cea mai importantă companie farmaceutică independentă din Franța și filiala sa din România în legătură cu probleme curente de concurență, de la discounturi și activități de promovare până la contracte de distribuție și realizarea unui sistem de stoc de urgență, pentru a asigura conformitatea acestora cu reglementările concurențiale.
 • Un investitor privat german, în legătură cu aspecte de control al concentrărilor economice referitoare la o tranzacție având ca obiect achiziția facilităților de producție de vagoane și a drepturilor de proprietate intelectuală aferente.
 • Filiala din România a uneia dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume în legătură cu diverse aspecte de drept concurențial ridicate de o serie de plângeri depuse la autoritatea națională de concurență de către distribuitori din România, care acuză Clientul nostru de săvârșirea unui abuz de poziție dominantă, ca urmare a refuzului acestuia de a onora anumite comenzi de medicamente plasate de către respectivii distribuitori, cât și cu privire la traininguri de concurență și simulări de inspecție inopinată.
 • Un important producător croat de medicamente, în legătură cu o investigație derulată de autoritatea națională de concurență cu privire la o pretinsă încălcare a normelor concurențiale atât la nivel național, cât și la nivelul UE, prin afectarea comerțului paralel.
 • Unul dintre principalii importatori și distribuitori de produse farmaceutice de pe piața locală, în cadrul unei investigații extinse a autorității naționale de concurență în urma deciziei distribuitorilor de produse farmaceutice privind sistarea furnizării de medicamente către farmacii și spitale în perioada februarie-octombrie 2008. Investigația a fost finalizată prin constatarea inexistenței unei fapte anti-concurențiale din partea Clientului.
 • O companie britanică multinațională de produse farmaceutice, biologice, vaccinuri și îngrijire medicală, una dintre cele mai mari companii din lume, în legătură cu investigațiile și inspecțiile inopinate desfășurate de autoritatea națională de concurență cu privire la anumite piețe de medicamente, precum și în legătură cu diverse aspecte concurențiale ocazionate de contracte de distribuție încheiate cu distribuitorii lor angro, instruiri ale salariaților și elaborarea de programe de conformitate, precum și cu privire la întreaga diversitate de aspecte legate de dreptul concurenței referitor la achiziția celui mai mare grup privat de societăți farmaceutice din România.
 • O companie farmaceutica elvețiană, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, în legătură cu furnizarea de analize cu privire la rapoartele preliminar și final  ale Comisiei Europene privind piața produselor farmaceutice, cu o atenție deosebită acordată impactului său asupra pieței române, cât și cu privire la aspectele sensibile legate de un protocol avut în vedere cu Ministerul Sănătății pentru posibilitatea introducerii de medicamente revoluționare într-unul dintre cele mai importante programe de sănătate. Serviciile noastre au inclus, de asemenea, asigurarea de asistență juridică și reprezentare în legătură cu o plângere formulată împotriva unui pretins abuz de poziție dominantă din partea Clientului, depusă la autoritatea națională de concurență de un producător de medicamente generice și care a fost, în cele din urmă, respinsă de către autoritate, ca fiind neîntemeiată.
 • Un important producător de medicamente din Danemarca, în relația cu o serie de autorități publice, inclusiv analiza aprofundată a reglementărilor și a jurisprudenței relevante din România cu privire la protecția drepturilor sale împotriva companiilor producătoare de medicamente generice, în contextul investigației de sector a Comisiei Europene pe piața medicamentelor și al rapoartelor preliminare și finale în acest sens.
 • Unul dintre cei mai importanți producători mondiali de medicamente, în privința demersurilor litigioase având ca obiect anularea deciziei autorității naționale de concurență, emisă ca urmare a investigației întreprinse pe piața insulinei. Serviciile furnizate au inclus asistență în cadrul inspecțiilor inopinate, depunerea de observații scrise la autoritate, reprezentarea intereselor Clientului în timpul audierilor desfășurate în plenul autorității naționale de concurență, instruirea angajaților și conceperea unor programe de conformare legislativă, menite să înlăture riscurile asociate inspecțiilor inopinate, precum și reprezentarea în fața instanțelor române.
 • Divizia de diagnostice a unuia dintre cei mai importanți producători mondiali de medicamente cu privire la întreaga problematică antitrust izvorâtă din achiziția, în valoare de 17.500.000 EUR, a unei afaceri având ca obiect comercializarea produselor și aparatelor de diagnostic in vitro, inclusiv a notificării operațiunii de concentrare economică la autoritatea națională de concurență și obținerea autorizării acesteia.
 • O asociație a companiilor din sectorul farmaceutic, precum și câțiva producători de top de produse farmaceutice în legătură cu investigația de sector desfășurată în prezent de autoritatea națională de concurență pe piața distribuției angro de produse farmaceutice din România, inclusiv instruiri, programe specifice de proiectare și implementare și reprezentarea Clientului în relația cu autoritatea.
 • Patru dintre principalele agenții de publicitate și achiziții media din România într-o investigație declanșată de autoritatea națională de concurență pe piața de achiziție de spațiu publicitar.
 • Producătorul local și distribuitorul unor mărci de bere internaționale renumite, într-o investigație sectorială declanșată de autoritatea națională de concurență pe piața berii, precum și cu privire la restructurarea contractelor sale comerciale după încheierea investigației sectoriale.
 • Un dezvoltator imobiliar de top și operator a două dintre cele mai importante centre comerciale din București, cu privire la o investigație sectorială recentă pe piața operării de cinematografe din România.
 • Un grup italian de top din domeniul energiei și utilităților, în legătură cu toate aspectele de drept concurențial aferente achiziției principalului furnizor de utilități din România deținut de stat, în valoare de 820.000.000 EUR, inclusiv pregătirea notificării operațiunii de concentrare economică la Comisia Europeană (DG Concurență), depunerea de observații cu privire la notificarea ajutorului de stat remisă de către statul român Comisiei Europene, precum și asistență și consultanță juridică în legătură cu diverse aspecte legate de deținerea unei acțiuni de control („golden share”) abordate de UE în ceea ce privește contractul de privatizare.
 • Unul dintre principalii emitenți de bonuri de masă de pe piața din România, în legătură cu o plângere către autoritatea națională de concurență cu privire la existența unei înțelegeri anticoncurențiale între trei jucători importanți de pe piața bonurilor de masă. Urmare a plângerii formulate, autoritatea a lansat o investigație pe această piață.
 • Filiala locală a unuia dintre cei mai importanți procesatori de carne de pui și vită din Turcia cu privire la aspectele de control al concentrării economice ocazionate de achiziția a trei ferme de pui.
 • O societate română de leasing, parte a unui grup internațional  bancar și de asigurări integrat, în legătură cu o plângere recentă depusă de o societate concurentă la autoritatea națională de concurență, pretinzând un abuz de poziție dominantă în legătură cu comportamentul de piață al Clientului.
 • Una dintre cele mai importante bănci cu sediul central în România, în legătură cu investigația desfășurată în prezent de autoritatea națională de concurență având ca obiect piața serviciilor bancare din România.
 • Filiala locală a uneia dintre cele mai mari societăți europene din domeniul electricității și utilităților în legătură cu două investigații de sector separate, declanșate recent pe piețele energetice și de producție a agentului termic în România. Asistența juridică a inclus efectuarea unui proces exhaustiv de due diligence din perspectiva dreptului concurenței cu privire la toate documentele și corespondența relevantă, în vederea confirmării conformității acestora cu cadrul juridic concurențial actual și, în acest sens, am pus bazele unui Program complex de conformitate cu legea concurenței care urmează a fi implementat de client în cadrul procedurilor sale interne, precum și în relațiile cu terții, inclusiv cu autoritățile publice.
 • O agenție a Uniunii Europene pentru acordarea de finanțări întreprinderilor mici și mijlocii cu privire la implementarea proiectului Jeremie, în valoare de 100.000.000 EUR, în România, prin intermediul căruia agenția va administra, în numele statului român, fondurile structurale puse la dispoziție de UE în scopul stimulării sectorului IMM. Asistența oferită a inclus evaluarea unui număr de acorduri de garantare pentru societăți nou-înființate din punct de vedere al conformității acestor acte cu normele privind ajutoarele de stat și schemele de ajutoare de stat emise și implementate de autoritățile din România.
 • Unul dintre cei mai mari producători de electricitate din România, în legătură cu înființarea unei societăți de proiect cu investitori strategici privați, în scopul construirii unei noi hidrocentrale. Serviciile noastre au inclus evaluarea potențialelor implicații ale normelor privind ajutoarele de stat în legătură cu înființarea societății de proiect, precum și o analiză a documentației întocmite în vederea înființării respectivei societăți, din perspectiva normelor de concurență.
 • Un important grup elvețian din domeniul energiei în legătură cu procedurile de autorizare a operațiunii de concentrare economică în urma achiziției unui furnizor român de energie. Serviciile juridice au acoperit întreaga tranzacție, de la discuțiile și negocierile inițiale, inclusiv redactarea și finalizarea contractului, redactarea și susținerea în fața autorității naționale de concurență a notificării operațiunii de concentrare economică și obținerea autorizării acestui organism cu privire la tranzacție.
 • Filiala locală a unuia dintre cei mai importanți producători de scări rulante și ascensoare din lume în relația cu autoritatea națională de concurență și consilierea Clientului cu privire la procedurile de supraveghere a pieței întreprinse de autoritatea națională de concurență pe piața de scări rulante și ascensoare din România, în conformitate cu procedurile demarate la nivelul UE de Comisia Europeană.
 • Filiala din România a unei companii multinaționale producătoare de bere și alte băuturi într-un număr însemnat de chestiuni privind legea concurenței, mergând de la contracte de distribuție, politici de discount și activități de promovare până la politici de conformitate, elaborând, de asemenea, un Program personalizat de conformitate cu legea concurenței.
 • Filiala europeană a unui conglomerat japonez multinațional de produse de inginerie și electronice în legătură cu implementarea unui nou sistem de distribuție a utilajelor grele și evaluarea compatibilității acestuia cu prevederile Legii concurenței din România și cu implementarea corespunzătoare a acestui contract.
 • O serie de clienți, inclusiv un mare producător auto, o societate franceză din domeniul cosmeticelor și frumuseții, o societate globală din domeniul farmaceutic, un designer și producător danez de mobilă modernă de calitate superioară, un producător german de instrumente de scris, ceasuri, bijuterii și produse din piele și o societate americană care dezvoltă tehnologii pentru marele public, aviație și domeniul maritim pentru Sistemul de Poziționare Globală (GPS) cu privire la structurarea și implementarea mai multor contracte de distribuție, având ca obiect sisteme de distribuție exclusivă sau selectivă, sau contracte de franciză, conformitatea acestora cu legile și reglementările concurențiale, inclusiv reprezentarea în relația cu autoritățile de concurență.
 • O asociație a producătorilor de bere din România cu privire la respectarea normelor și reglementărilor de concurență naționale și comunitare având ca obiect schimbul de informații referitoare la activitățile membrilor acesteia.
 • Un grup italian de top din domeniul energiei și utilităților în legătură cu implementarea unuia dintre cele mai mari proiecte de parteneriat public-privat din sectorul utilităților, prin dezvoltarea a două unități ale unei centrale nucleare, cu o valoare estimată ce depășește 4.000.000.000 EUR, în cadrul unei asocieri în participațiune cu statul român. Mandatul include asistența juridică curentă legată de acțiuni de control („golden share”), aspecte privind ajutoare de stat și antitrust apărute în legătură cu structurarea și negocierea contractului de asociere în participațiune, contractul de investiții și actul constitutiv al noii societăți.
 • Un grup italian de top din domeniul energiei și utilităților în urma achiziției a două dintre filialele celei mai mari societăți distribuitoare de energie electrică din România în legătură cu obținerea autorizației de la autoritatea națională de concurență, precum și cu redactarea notificării către autoritate și reprezentarea intereselor societății în toate aspectele ce țin de procesul de notificare în fața autorității de concurență.
 • Un grup internațional de top în producția de materiale de construcție și ventilație în legătură cu toate aspectele concurențiale apărute din achiziția a două societăți române aparținând celui mai important producător de acoperișuri metalice și izolații din Slovacia, inclusiv întocmirea notificării operațiunii de concentrare economică și obținerea autorizării de la autoritatea națională de concurență.
 • Unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din Republica Cehă, cu privire la o mare diversitate de aspecte concurențiale (inclusiv notificarea operațiunii de concentrare economică și ajutoare de stat) apărute în contextul achizițiilor continue realizate de fond în România, printre altele, în sectoarele construcției de hoteluri și utilități, cu o valoare totală care depășește 200.000.000 EUR.

Aprecieri 


„Echipa de dreptul concurenței este extrem de inovatoare, are o abordare foarte strategică, planifică și se menține astfel în fața adversarului, se documentează foarte bine și foarte amănunțit", spune un client pe deplin mulțumit. Sursa: Chambers Europe

Echipa Muşat & Asociaţii are ‘cunoștințe extreme de solide și o experiență bogată’ ‘cunoaște piața foarte bine' și ‘livrează un pachet complet’ de servicii juridice în domeniul concurenței. Sursa: Legal 500

„O echipă foarte respectată, cu excelente cunoștințe în domeniu. Oferă soluții bune și înțeleg cele mai complexe dosare juridice. Firma oferă o calitate excepționala a muncii, cu o echipă de avocați admirabilă, etalând cunoștințe aprofundate în domeniu.” Sursa: Legal 500

Clienții scot în evidență puncte forte ale firmei, precum disponibilitatea și dedicația: "Echipa lucrează într-un ritm intens", adăugând: "Sunt întotdeauna disponibili, indiferent de timpul zilei." Sursa: Chambers Europe

Clienții laudă activitatea echipei privind litigiile de concurență: “Principalul punct forte al firmei stă în abilitatea echipei de a oferi serviciile cele mai specializate împreună cu o bogată experiență în instanță.” Sursa: Chambers Europe

Echipa Muşat & Asociaţii a asistat L’Oréal Romania în legătură cu structurarea și punerea în aplicare a mai multor contracte de distribuție în vederea asigurării conformității cu legislația concurenței. Sursa: Legal 500

"Înțeleg cele mai complexe situații, le pun în context de business și acordă cea mai bună consultanță juridică", spune un client. Sursa: Chambers Europe

„Dreptul concurenței continuă să ocupe un loc important în activitatea firmei, echipa acordând asistență juridică atât in privința aspectelor de consultanță, cât și de contencios.” Sursă: Chambers Europe

Câștigătoare a premiului ILO „Client Choice Award” în domeniul Concurenței.

Distinsă cu calificativul Highly recommended în sectorul Concurenței de către prestigioasele ghiduri britanice din domeniul avocaturii.

„Am fost impresionați de cunoștințele firmei și capacitatea acesteia de a reacționa rapid. Echipa s-a dovedit a fi eficientă, de încredere și proactivă.” Sursă: Chambers Europe

„Mușat & Asociații – o firmă cu standarde internaționale și un important actor local.” Sursă: Chambers & Partners

Avocații sunt „pragmatici, bine pregătiți și foarte preocupați de nevoile noastre.” Sursă: Chambers Europe

„Această echipă puternică de 12 avocați poate să coordoneze o gamă largă de aspecte ce țin atât de consultanță, cât și de partea de litigii din domeniul concurenței/antitrust.” Sursă: Chambers Europe

„Clienții și colegii sunt impresionați de volumul mare și de gradul înalt de complexitate al mandatelor gestionate de echipa de Concurenţă.” Sursă: Chambers Europe

Clienții apreciază serviciile flexibile ale firmei: „Sunt întotdeauna prezenți când avem nevoie de ei, chiar într-un timp foarte scurt.” Sursă: Chambers & Partners

Clienții apreciază „pregătirea strategiei inovatoare de către avocați”, spunând că echipa „alocă timp pentru a lua în considerare toate aspectele problemelor”. Este remarcat și „stilul oportun și entuziast” al avocaților: „răspund la toate întrebările prompt și concis”. Sursă: Chambers & Partners

„Mușat & Asociații furnizează servicii de excepție într-un mediu foarte dur.” Sursă: Chambers & Partners

„Rezultate extraordinare, livrate în mod profesionist și rapid.” Sursă: Legal 500

Clienții apreciază „competențele echipei și promptitudinea”, remarcând „serviciile excelente, fiind mereu siguri că vom primi ceea ce solicităm”. Sursă: Legal 500

Clienții laudă firma pentru „înțelegerea imediată a nevoilor clientului, cunoștințele solide de drept românesc și familiaritatea cu practica juridică internațională”. Sursă: Legal 500

Clienții spun că este o firmă „profesionistă, cu o echipă extraordinară de avocați care dețin vaste cunoștințe în domeniu”. Sursă: Legal 500

„Mușat & Asociații – un gigant român neobosit [care] deține o listă impresionantă de clienți corporatiști și legături de neegalat cu agențiile guvernamentale.” Sursă: Chambers & Partners

„Clienții laudă entuziasmul echipei de concurență, punând în evidență resursele excelente ale firmei și relația bună cu autoritățile.” Sursă: Chambers & Partners

Distinsă de ILO “Client Choice Award”.

“Muşat & Asociaţii – o firmă cu standard international și un important jucător local.” Source: Chambers & Partners

VEZI TOT

Print Friendly, PDF & Email