Transformăm cunoștințele noastre juridice în valoare pentru clienți

30 de ani de expertiză pe piața plină de provocări din România

Numele Mușat & Asociații este sinonim cu excelența în practica avocaturii de business din România. De peste 30 de ani, Muşat & Asociaţii asistă cele mai dinamice companii naționale și multinaționale din diverse domenii, precum și companii de stat și autorități din România. 

Oferim asistență juridică în toate domeniile dreptului afacerilor, iar acest lucru ne permite să asistăm multiple corporații importante din SUA și UE care investesc sau care desfășoară afaceri în România, majoritatea fiind prezente în topul Fortune 500.

Întotdeauna am fost cu un pas înainte în practica avocaturii de business. Am anticipat nevoile în continuă transformare ale clienților noștri și am fost implicați în cele mai mari tranzacții de pe piața românească.

Portofoliul de mandate al firmei este impresionant nu numai prin numărul mare de tranzacții, ci și profund sofisticat prin complexitatea acestora. Am stabilit întotdeauna precedente juridice și am deschis calea către inovație. Astăzi, această experiență de neegalat în toate domeniile dreptului afacerilor este pusă la dispoziția clienților noștri.

Ne concentrăm pe dezvoltarea permanentă a unor servicii ce aduc valoare adăugată, personalizate, menite să permită clienților noștri să își dezvolte afacerile într-un mediu solid din punct de vedere juridic.

Începând cu anul 1995, fiecare an care a trecut a adăugat portofoliului nostru realizări cu care ne mândrim
2012

Societatea a fost selectată de Ministerul Economiei în legătură cu oferta publică secundară pe Bursa de Valori București, pentru vânzarea de către statul român a pachetului de 15% din acțiunile deținute la Transgaz (operatorul tehnic al sistemului național de transport de gaze naturale) și pentru vânzarea a 15% din acțiunile deținute la Transelectrica (operatorul național de transport de energie electrică), cu o valoare totală a tranzacției de peste 109 milioane de euro (cea mai importantă tranzacție a anului pe piața de capital). Societatea a acordat, de asemenea, asistență juridică pentru Ministerul Transporturilor (în consorțiu cu PWC) în legătură cu privatizarea propusă a CFR Marfă S.A. către un investitor strategic.

Societatea a fost selectată de COLAS (unul dintre cele mai mari grupuri la nivel mondial din domeniul construcțiilor) pentru reprezentare și asistență juridică în mai multe dosare complexe de arbitraj în fața Curții Internaționale de Arbitraj ICC Paris împotriva CNADNR (Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România), valoarea cumulată a pretențiilor financiare depășind 95 milioane USD.

Mușat & Asociații a fost premiată cu „Gold Award pentru Cea Mai Bună Societate de Avocatură din Europa Centrală și de Est în Anul 2012”, premiu acordat de International Legal Alliance Summit (Paris 2012).

2013

Societatea a fost selectată de Ministerul Economiei pentru asistență juridică în vederea pregătirii ofertei publice pentru vânzarea a 10% din capitalul social al Nuclearelectrica (producătorul național de energie nucleară) pe Bursa de Valori București, tranzacție finalizată cu succes în septembrie 2013; valoarea tranzacției a depășit 70.000.000 de euro și a reprezentat cea mai mare tranzacție a anului pe piața de capital din România.

Mușat & Asociații a obținut o hotărâre arbitrală pe deplin favorabilă, apărând interesele ENEL în cadrul procedurii de arbitraj internațional în fața Curții Internaționale de Arbitraj ICC Paris, valoarea pretențiilor ridicându-se la 59.000.000 USD.

Mușat & Asociații a câștigat pentru a doua oară Premiul „Firma de Avocatură a Anului în România” (2013), acordat de International Firm Law Review (IFLR) în cadrul ceremoniei de acordare a Premiilor Europene IFLR.

2014

Mușat & Asociații a fost desemnată să asiste Electrica SA privind oferta publică primară (IPO) pentru vânzarea la Bursa de Valori București a pachetului de acțiuni, deținut la DFEE Electrica (unul dintre principalii operatori din sectorul energetic din România), listarea reușind să atragă fonduri record de aproximativ 440.000.000 de euro; această tranzacție a fost numită de presa de afaceri cea mai mare tranzacție realizată vreodată pe piața de capital din România.

Societatea Mușat & Asociații a acordat consultanță pentru ENEL în legătură cu tentativa de vânzare a filialelor sale din România – Enel Muntenia S.A., Enel Banat S.A., Enel Dobrogea S.A. și Enel Energie S.A. De asemenea, societatea a reprezentat Sterling Resources Ltd. în transferul a 65% din participația sa deținută în zona de apă adâncă a perimetrului Midia 15 din Marea Neagră către ExxonMobil Exploration și OMV Petrom SA.   

2015

Societatea a acordat asistență juridică societății CRH (Irlanda) cu privire la achiziția societății Lafarge România, important producător de materiale de construcții pe plan local (ca parte a unei tranzacții globale cu o valoare totală de 6,5 miliarde de euro); pentru această operațiune de preluare, Ziarul Financiar a acordat premiul „cea mai importantă tranzacție a anului din România”.

Societatea a fost desemnată consultant juridic principal de către Guvernul României (în consorțiu cu UBS – Marea Britanie, Swiss Capital și BT Titluri de Valoare) în legătură cu vânzarea pachetului de acțiuni de 46% deținut de statul român la Telekom România (fostul Romtelecom – operatorul național de telecomunicații din România), aceasta fiind considerată de către Guvernul României drept cea mai complexă privatizare a anului.

Mușat & Asociații a asistat și a reprezentat compania Enel Distribuzione SpA (în calitate de pârâtă) în cadrul celei mai complexe proceduri de arbitraj internațional desfășurate vreodată în fața Curții Internaționale de Arbitraj ICC Paris împotriva unei societăți din România, valoarea pretențiilor depășind 900 milioane de euro.

Mușat & Asociații sărbătorește 25 de ani de excelență în practica avocaturii de business, rămânând în continuare un reper al excelenței avocațiale și al integrității profesionale.

all_underline

Misiunea noastră este de a fi parte din succesul pe care clienții noștri îl obțin, oferindu-le cele mai bune servicii de consultanță juridică.

Valorile noastre:

Orientarea către client

Pentru noi, relația cu clienții este esențială. Promovăm o abordare în echipă a serviciilor oferite clienților, prin comunicare deschisă și respect, și reușim astfel să formulăm soluții strategice pentru complexitatea din ce în ce mai mare a obiectivelor de afaceri ale clienților.

Lucrul în echipă

Lucrul în echipă este cel mai important ingredient al fiecărui succes înregistrat. Echipa noastră își coordonează activitatea în conformitate cu cele mai înalte standarde de etică și colegialitate, prin schimb de informații și livrare de servicii la standarde de bune practici. În cadrul Mușat & Asociații, punem accent pe faptul că rezultatele excelente pot fi obținute numai dacă răspundem imediat și în mod eficient nevoilor clienților.

Excelență juridică

Ne angajăm să oferim clienților servicii de înaltă calitate și profesionalism. Oferim o gamă largă de servicii juridice, care îmbină cunoștințele, aptitudinile, loialitatea, creativitatea, capacitatea de reacție, perseverența și atenția în maniera cea mai demnă de încredere și corectă. Identificarea constantă a modalităților de îmbunătățire a valorii și eficienței sunt elemente vitale ale succesului nostru continuu.

Management vizionar

Privim cu încredere către viitor și avem ca obiectiv constant menținerea unei echipe solide, capabile și profesioniste, diversificarea serviciilor juridice pe care le oferim, identificarea unor noi oportunități, cultivarea unor noi capabilități și aptitudini. Procesul nostru de leadership orientat spre viitor este conceput pentru a obține nivelul de calitate pe care clienții noștri îl așteaptă de la noi.

„Mușat & Asociații a câștigat de-a lungul anilor o incontestabilă reputație privind expertiza profesională solidă, cunoștințele aprofundate și eficiența, prin colaborarea cu clienți reprezentativi în cadrul diverselor tipuri de tranzacții comerciale”

Ne mândrim cu portofoliul nostru de clienți, care include societăți private sau de stat internaționale și naționale și care operează în principalele domenii de activitate și industrie, autorități și agenții guvernamentale, bănci de renume, instituții financiare și fonduri de investiții.

Suntem orientați către inovație, găsirea celor mai inteligente soluții juridice, cât și a celor mai bune soluții de consultanță, ce ne conduc clienții către succes. În munca noastră zilnică ne lăsăm ghidați de angajamentul nostru de a informa în mod corespunzător și pe deplin clienții, în linie cu opțiunile juridice ale acestora, pentru a le permite să ia cele mai sigure decizii de afaceri.

Suntem încrezători în înțelegerea nevoilor clienților noștri, descoperind soluții personalizate și nu standard. Din acest motiv oferim soluții practice, concepute pentru a rezolva problemele clienților noștri în timp util, oferindu-le alternative valoroase pentru problemele juridice și comerciale ale acestora.

„Interesele și confidențialitatea Clientului au ocupat întotdeauna un loc deosebit de important în Codul de conduită profesională Mușat & Asociații.”

Rezultate

În cadrul Mușat & Asociații, apreciem rezultatele care pot aduce o valoare autentică clienților noștri. Depunem toate eforturile pentru a oferi servicii integrate, concentrându-ne întotdeauna pe soluții practice și eficiente, indiferent de complexitatea problemelor cu care clienții noștri se confruntă în fiecare zi.

Excelență profesională

Suntem dedicați în mod ferm obținerii excelenței profesionale în cadrul oricărei sarcini asumate. Puterea noastră vine dintr-o cultură în care fiecare este încurajat să contribuie cu tot ceea ce are mai bun. În relația cu clienții ne dorim să fim văzuți ca un veritabil partener, atunci când aceștia se confruntă cu cele mai solicitante probleme.

Integritate

Avocații noștri aderă la standarde intransigente de integritate, atunci când se ocupă de cazurile pentru care acordă consiliere.

Angajament

Pentru avocații noștri, angajamentul față de client reprezintă un scop unitar și un demers profesional. Devotamentul și angajamentul față de obiectivele clienților noștri ne permit să ne reprezentăm cu succes clienții în cele mai solicitante situații.

Cu 16 parteneri și peste 100 de avocați și consultanți, Mușat & Asociații acordă servicii de consultanță în toate domeniile avocaturii de business: fuziuni și achiziții, privatizări, drept bancar și financiar, energie și resurse naturale, drept imobiliar și dreptul construcțiilor, concurență și practici antitrust, drept societar și comercial, telecomunicații, IT și media, dreptul muncii și beneficii extra-salariale, drept fiscal, piețe de capital, infrastructură și parteneriate public-privat/achiziții publice, dreptul mediului, litigii și arbitraj, drept penal. Echipa de avocați beneficiază de vasta experiență a firmei în multiple tranzacții complexe naționale și internaționale și oferă servicii juridice integrate printr-o abordare multi-disciplinară.

Fiind recunoscută drept unul dintre pilonii avocaturii de business din România, Mușat & Asociații este în mod constant recomandată de publicațiile juridice internaționale (precum Chambers & Partners, Practical Law Company, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) drept unul dintre liderii firmelor de avocatură, mulți dintre avocații firmei fiind, la rândul lor, nominalizați de aceste publicații ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.

Mușat & Asociații acordă în mod regulat consiliere și asistență juridică celor mai cunoscute și respectate companii din România, inclusiv unei treimi din Top 100 și unei jumătăți din Top 500 cele mai mari companii, precum și instituțiilor publice și financiare locale, în tranzacții corporative și financiare sofisticate și în proceduri complexe de soluționare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 de clienți, majoritatea din categoria investitorilor străini, cum ar fi (pentru a numi doar câțiva dintre aceștia): Enel SpA, GDF Suez, Colas Group, Banca Europeană de Investiții (BEI), Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), RBS (Royal Bank of Scotland), ING Real Estate – ING Bank, Fortis Bank, KBC Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BNP Paribas, China Development Bank, OTP Bank, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Novartis, Roche, Abbott, General Electric, American International Group (AIG), General Electric, General Motors, Orange, Microsoft, Intel, Oracle, Google, Apple, AON, Amazon.com, AT&T, Nokia, Alcatel – Lucent, Telecom Italia, ThyssenKrupp, Generali, AFI Europe, Electrolux, Caterpillar, Monsanto, Deutsche Bahn, SAB Miller, Credit Suisse – Zürich, Crédit Agricole Suisse, Grupo Lar, TNT Romania, Siemens, Daimler A.G., Generali Immobilien AG, GE Capital, Servier Pharma, Trigranit etc.

Premii și distincții:

 • 30 de ani de excelență în practica avocaturii de business“, premiu acordat de Finmedia si Piața Financiară în cadrul Galei Avocați De Top 2021
 • Cea mai bună firmă de avocatură din 2020 în domeniul M&A, Infrastructură și Farma“, premiu acordat de The Times Legal Innovation
 • Leading Firm 2019”, Chambers & Partners
 • Firma de avocatură a anului în România 2019“, premiu acordat de The Times Legal Innovation
 • Cea mai bună firmă de avocatură din 2019 în domeniul M&A, Infrastructură și Dreptul Penal al Afacerilor“, premiu acordat de The Times Legal Innovation
 • Tranzacția Pharma din Romania 2017”, premiu acordat de CEE Legal Matters
 • Firma de avocatură a anului în România (2015), premiu acordat de The Lawyer (Marea Britanie)”
 • „Firmă de avocatură de top în Arbitraj Internațional”, distincție acordată de Global Arbitration Review (2015)
 • „Client Choice Award în Domeniile Energie și Resurse Naturale” (2015 și 2014), acordat de International Law Office
 • „Client Choice Award în Domeniul Concurenței” (2013, 2011 și 2010), acordat de International Law Office
 • Firma de Avocatură a Anului 2013 pe plan național”, premiu acordat de către International Financial Law Review (IFLR)
 • Gold Award pentru „Cea Mai Bună Firmă de Avocatură din Europa Centrală și de Est”, premiu acordat de International Legal Alliance Summit (2012)
 • Firma de Avocatură a Anului 2011 pe plan național – distincție acordată de International Financial Law Review (IFLR)
 • Firma de Avocatură a Anului în România(2011), în cadrul Premiilor Chambers pentru Excelență

Recomandări internaționale pentru următoarele arii de practică:

Mușat & Asociaţii este clasată pe primele locuri de către toate publicațiile prestigioase britanice – IFLR1000, Legal 500 și Chambers & Partners – care o plasează în mod constant pe primele locuri în topul firmelor de avocatură din România în arii de practică precum:

 • Fuziuni și Achiziții / M&A
 • Drept Bancar & Financiar 
 • Piețe de Capital & Valori mobiliare
 • Energie & Resurse Naturale
 • Drept Imobiliar & Construcții
 • Mediu
 • Concurență & Antitrust
 • Litigii
 • Proprietate Intelectuală
 • Dreptul Muncii & Beneficii pentru Angajați
 • Restructurare & Insolvență
 • Drept Fiscal
 • IT, Telecomunicații & Media
 • Infrastructură & PPP / Achiziții Publice

 

 

Clienții despre Mușat & Asociații: 
„O echipă foarte respectată, cu excelente cunoștinte în domeniu. Oferă soluții bune și înțeleg cele mai complexe dosare juridice. Firma oferă o calitate excepționala a muncii, cu o echipă de avocați admirabilă, etalând cunoștințe aprofundate în domeniu.” (Legal 500 2020)

„Membrii echipei răspund foarte rapid la cereri, sunt orientați către soluții, aplică standarde vestice și cunoștinte locale." (Legal 500 2020)

Clienții apreciază Mușat & Asociații pentru „echipa sa puternică, dinamică, profesionistă și loială." (Legal 500 2020)

Echipa Mușat & Asociații este „formată din parteneri dedicați, eficienți și profesioniști." (Legal 500 2020)

Clienții remarcă faptul că „te poți baza pe membrii echipei, nu dezamăgesc niciodată și întotdeauna găsesc soluția potrivită." (Legal 500 2020)

Clientii remarcă faptul că membrii echipei „au experiență, sunt responsabili și orientati către detalii." (Chambers Europe 2020)

Unul dintre clienți apreciază „cooperarea foarte bună și eficientă" cu echipa, adaugând că toți membrii echipei "răspund rapid la cereri și sunt foarte muncitori." (Chambers Europe 2020)

„Avocații întotdeauna propun soluții bune." (Chambers Europe 2020)

Clientii apreciaza consultanța juridică cuprinzătoare pe care o oferă firma și subliniază faptul că avocații lucrează întotdeauna extrem de bine." (Chambers Europe 2020)

”Avocații au cunoștințe juridice aprofundate și comunică prompt și proactiv.” (Chambers Europe 2020)

”Atenția la detalii este extraordinară. Nu există puncte slabe.” (IFLR 1000, 2020)

Membrii echipei Muşat & Asociaţii ”se implică, sunt prudenti”, ”înțeleg” și ”răspund” nevoilor clienților. (Legal 500 2019)

Muşat & Asociaţii oferă ”servicii bune și profesioniste”. (Legal 500 2019)

Muşat & Asociaţii are ”puternică prezență locală în România” corelată cu ”o abilitate impresionantă de a coordona un proiect transfrontalier.” (Legal 500 2019)

”Reacția rapidă și abilitățile tehnice” ale echipei Muşat & Asociaţii sunt ”excepționale”. (Legal 500 2019)

Echipa Muşat & Asociaţii este ”caracterizată prin profesionalism și o atitudine proactivă”, oferind ”un sprijin puternic din punct de vedere juridic”. (Legal 500 2019)

Clientii evidentiaza “consultanța juridică concretă și clară, răspunsul prompt la cerințe și monitorizarea întregii proceduri” ca fiind principalele puncte tari ale echipei. (Chambers Europe, 2018)

Un client impresionat remarcă: “Calitatea serviciului e la cel mai înalt nivel.” (Chambers Europe, 2018)

“Echipa este întotdeauna disponibilă și poate rezolva probleme într-un termen scurt. Toate părțile respectă opinia lor și lucrul acesta oferă un avantaj în orice situație sau negociere.” (Chambers Europe, 2018)

„Echipa Mușat & Asociații este remarcabilă din toate punctele de vedere și nu te va dezamăgi niciodată. Avocații și partenerii își dedică tot timpul și eforturile de care este nevoie pentru a obține cele mai bune rezultate pentru clienți.” (Chambers Europe, 2017)

„Această echipă oferă soluții juridice bune, iar modalitatea în care avocații urmăresc mandatul este perfectă, întrucât aceștia stăpânesc foarte bine aria de practică juridică relevantă.” (Chambers Europe, 2017)

„Apreciem seriozitatea acestora, abordarea inovatoare și reacția lor promptă, alături de atitudinea proactivă.” (Chambers Europe, 2016)

„Această echipă este hotărâtă să furnizeze clienților servicii de cea mai înaltă calitate.” (Chambers Europe, 2016)

„O societate de avocatură serioasă, competentă și complet dedicată.” (Chambers Europe, 2015)

„Societatea are capacitatea de a aloca echipe numeroase fiecărui proiect, timpul de răspuns este întotdeauna foarte bun, indiferent de complexitatea sau urgența chestiunii. Avocații sunt demni de încredere și gestionează toate problemele într-o manieră profesionistă.” (Chambers Europe, 2015)

„Societate de cea mai bună calitate, Mușat & Asociații beneficiază de o practică îndelungată în consilierea și reprezentarea unor importante bănci și societăți naționale și multinaționale.” (Legal 500, 2015)

„Toți profesioniștii implicați au avut un scop comun, iar consultanța juridică riguroasă și bazată pe o solidă experiență a condus la încheierea tranzacției, spre satisfacția tuturor părților implicate.”  (IFLR 1000, 2015)

„Mușat (…) a avut o contribuție de neegalat la înțelegerea și evaluarea diverselor riscuri cu privire la proiectele de energie solară, din perspectiva climatului legislativ și de reglementare din România.” (IFLR 1000, 2015)

Avocații „de înaltă performanță” ai societății Mușat & Asociații sunt implicați în mod constant în proiecte de amploare și dețin o experiență „excepțională” în sectorul public. (Legal 500, 2015)

O societate de un „nivel exemplar de profesionalism”, Mușat & Asociații se remarcă pentru specializarea sa în sectorul energetic, fuziuni & achiziții și în sectorul financiar. (Legal 500, 2015)

Mușat & Asociații atrage și reține „avocați cu o gândire vizionară și resurse impresionante” și reprezintă în mod constant societăți de stat, inclusiv pe parcursul privatizărilor prin fuziuni & achiziții. (Legal 500, 2015)

„Echipa numeroasă a Mușat & Asociații specializată în litigii & arbitraj comercial este implicată într-o gamă largă de litigii, iar aria de practică pentru soluționarea alternativă a disputelor este în continuă expansiune.” (Legal 500, 2015)

„Această societate are o echipă numeroasă de avocați litiganți bine pregătiți, care găsesc cu pricepere soluții pentru orice situație juridică cu caracter special. Te poți baza întotdeauna pe disponibilitatea și competența echipei, pentru gestionarea cazurilor complexe.” (Chambers Europe, 2015)

Echipa Mușat & Asociații este descrisă ca fiind „disciplinată, bine organizată și de încredere.” (Chambers Europe, 2015)

„Avocații de la Mușat nu s-au formalizat, ci și-au suflecat mânecile și au rezolvat situația. Foarte orientați spre găsirea soluțiilor.” (Chambers Europe, 2015)

„Punctele forte ale acestei societăți de avocatură sunt abordarea proactivă și cunoașterea solidă a pieței.” (Chambers Europe, 2015)

„Această echipă își desfășoară activitatea într-o manieră dedicată, furnizând o foarte bună imagine a riscurilor și obstacolelor în cazul fiecărui proiect. Sunt foarte familiarizați cu exigențele și standardele profesionale solicitate de investitorii străini.” (Chambers Europe, 2015)

„Oamenii de aici nu seamănă cu avocații obișnuiți, care îți prezintă doar riscurile – ei au întotdeauna o abordare orientată spre business.” (...) „Acești avocați transpun cunoștințele lor juridice solide în sfaturi practice și ușor de înțeles.” (Chambers Europe, 2015)

„Așteptăm reacții și acțiuni rapide din partea consilierilor noștri juridici, iar Mușat nu dezamăgește.” (Chambers Europe, 2014)

„Echipa înțelege importanța pe care promptitudinea, rigoarea și orientarea către afaceri le au în cazul asistenței  juridice.”( Chambers Europe, 2014)

Posesoare a calificativului „Excelență în toate domeniile”, Mușat & Asociații este foarte bine cotată și are o solidă reputație construită în timp. (Legal 500, 2014)

„Extrem de competenți, serioși și loiali”, avocații de la Mușat & Asociații „dețin o vastă experiență și asigură consiliere juridică centrată pe nevoile clientului.” (Legal 500 2014)

Mușat & Asociații asigură consiliere „rapidă, concisă și bine documentată” unui mare număr de clienți de anvergură. (Legal 500, 2014)

„În cadrul ariei noastre de expertiză bancară internațională... pentru Banca de Dezvoltare a Chinei, am întâlnit în decursul unui singur an avocați de business din aproximativ treizeci și șase dintre cele mai importante țări în curs de dezvoltare. Având numeroase exemple cu care să compar societatea Mușat & Asociații, am plăcerea să declar că aceasta se află printre primele două echipe remarcabile cu care am avut onoarea să lucrez în decursul ultimului an.” (International Financial Law Review 1000, 2014)

„Au dat dovadă de competențe profesionale remarcabile și au fost de mare ajutor într-o situație delicată și tensionată, în care presiunea timpului era extrem de mare”, declară unul dintre clienți.  (International Financial Law Review 1000, 2014)

„Societatea este bine organizată și poate oferi clienților asistență juridică specializată de înalt nivel, indiferent de avocatul implicat în proiect.” (Chambers Europe, 2013)

“Recomand cu căldură această echipă. Este mereu disponibilă și promptă.” (Chambers Europe, 2013)

„Mușat știe să se descurce pe piața locală – iar acest lucru este necesar în România. Societatea are conexiuni foarte bune, cunoscând persoanele potrivite cu care să discute.” (Chambers Europe, 2013)

„Este o societate de avocatură de top, cunoscută pentru reputația pe care și-a construit-o”, spune un client. „A început cu primele privatizări din România; la scurt timp au intrat pe piața locală societățile mari [internaționale] de avocatură, însă Mușat & Asociații a continuat să se dezvolte și să își consolideze poziția în piața de avocatură de business.” (IFLR 1000, 2013)

„Mușat & Asociații este o marcă 100% românească, ce și-a construit o reputație remarcabilă pe piață.” (IFLR 1000, 2012)

„Echipa este foarte experimentată în negocieri, știind exact ce să spună și cum să obțină cele mai bune rezultate. Fără îndoială, acești avocați domină piața prin fler și intuiție nativă și oferă servicii juridice de elită.” (Chambers Europe, 2012)

„Este o societate de avocatură de marcă din România, cu avocați ce au fost implicați, de-a lungul anilor, în tranzacții de importanță majoră, din care au dobândit excelente competențe comerciale, iar experiențele noastre alături de ei au fost întotdeauna ireproșabile.” (International Financial Law Review 1000, 2012)

„Colaborarea cu Mușat & Asociații a fost în mod constant impecabilă; ne cunosc business-ul foarte bine, stăpânesc excelent noțiunile juridice și înțeleg perfect nevoile și exigențele noastre.”  (IFLR 1000, 2012)

„Proactivă, orientată spre afaceri, oferind asistență de înaltă calitate. Ne simțim întotdeauna în siguranță datorită consilierii juridice prompte, inovatoare și pragmatice.” (Chambers & Partners, 2012)

„Colaborăm de peste zece ani cu Mușat & Asociații. Datorită reputației lor de necontestat, am decis să îi alegem ca societate de avocatură ce oferă servicii juridice complete pentru portofoliul nostru de proiecte complexe, și am continuat să colaborăm cu ei datorită faptului că și-au confirmat renumele în timp.”  (IFLR 1000, 2012)

Mușat & Asociații este „recunoscută ca fiind implicată” în tranzacții de anvergură. (Legal 500, 2012)

„Mușat & Asociații este una dintre cele mai bune societăți de avocatură cu care am avut ocazia să colaborăm. Avocații lor dețin cunoștințe impresionante în sectorul juridic, fiind totodată pragmatici și dedicați. Am remarcat percepția fină pe care o au asupra mediului de business, fiind capabili să îmbine perfect chestiuni juridice cu aspecte legate de afaceri.” (IFLR 1000, 2012)

„Știm oricând că ne putem baza pe sprijinul societății de avocatură Mușat & Asociații și pe capacitatea acesteia de a soluționa problemele juridice într-o manieră transparentă și clară.” (Chambers Europe, 2012)

„Mușat & Asociații ne-au depășit așteptările de fiecare dată când am solicitat serviciile lor de consiliere juridică. Este una dintre puținele societăți de avocatură din România care poate furniza întreaga gamă de servicii juridice, având capacitatea și cunoștințele necesare pentru a oferi consultanță juridică integrată.” (IFLR 1000, 2012)

Mușat & Asociații „înțelege cu adevărat nevoile clienților” și „reacționează cu promptitudine”. (Legal 500, 2012)

„Abordarea clienților este impecabilă, reacțiile sunt prompte și riguros documentate și argumentate, acoperind toate ariile de practică juridică.” (Chambers & Partners, 2012)

„Evaluăm experiența noastră cu Mușat & Asociații la cel mai înalt calificativ - excelent, întrucât colaborăm cu ei de mai mult de zece ani și au dat dovadă de profesionalism de fiecare dată când le-am solicitat consiliere. Se remarcă datorită gamei complete de servicii juridice pe care le asigură la cel mai înalt standard.” (IFLR 1000, 2012)

„Apreciem abilitatea societății de a înțelege chestiunile aflate în discuție, cât și consultanța juridică oferită la un înalt standard de profesionalism, ceea ce a condus la soluționarea cu succes a problemelor noastre.” (Chambers Europe, 2012)

Echipa Mușat & Asociații integrează experiența și cunoștințele dobândite în cei peste 20 de ani de existență, fiind „în permanență disponibilă pentru discuții sau pentru clarificări suplimentare.” (Legal 500, 2012)

„Echipa Mușat a muncit din greu. A dat dovadă de capacitate de gestionare a situațiilor, cunoștințe solide și idei inovatoare. Chiar și în situații de impas, mă sunau personal și voiau să se asigure că avem o înțelegere comună a situației.” (IFLR 1000, 2012)

„Am ales Mușat & Asociații datorită serviciilor impecabile. Promptă, inovatoare și pragmatică, echipa de avocați a venit întotdeauna cu mai multe soluții personalizate strategiei noastre de business.” (Chambers & Partners, 2011)

Societatea îmbină în mod armonios „consilierea juridică de calitate” cu „experiența, cunoștințele, viziunea și reacția promptă.” (Chambers & Partners, 2011)

Mușat & Asociații pune la dispoziția clienților „excelente cunoștințe de specialitate” și este apreciată pentru „gradul înalt de profesionalism” și „atenția la detalii”. (Legal 500, 2011)

Clienții sunt impresionați de echipa acestei societăți care are „o reacție extraordinar de promptă”, remarcând faptul că „e ca și cum cineva ar fi disponibil pentru clienți 24 de ore pe zi”. (Chambers & Partners, 2011)

„Am colaborat și cu alte societăți de avocatură, însă părerea mea este că avocații de la Mușat & Asociații au fost cei mai buni.”  (IFLR 1000, 2011)

„Consilierea juridică inovatoare și pragmatică” este un câștig deosebit. Apreciem echipa pentru că „a depus toate eforturile pentru a furniza servicii cu adevărat excelente.” (Chambers & Partners, 2011)

„Au fost inovatori și au avut tot timpul o gândire orientată spre business.” (IFLR 1000, 2011)

„[…] solide cunoștințe juridice și o modalitate pragmatică de soluționare a problemelor.” (Legal 500, 2011)

„[…] consiliere juridică de elită și lucrări redactate în mod impecabil, sub o foarte mare presiune a timpului.” (Chambers & Partners, 2011)

„Firma este în mod unanim recunoscută pentru excepționala calitate a lucrărilor sale.” (Chambers & Partners, 2010)

„Întotdeauna suntem pe drumul cel bun și primim atenția cuvenită. Suntem informați cu regularitate  și consultați în privința tuturor nelămuririlor.” (Chambers & Partners, 2010)

„Grupul este apreciat pentru consilierea promptă și pragmatică. De obicei se lucrează în colaborare cu alte departamente, un beneficiu mult apreciat de către cei intervievați.” (Chambers & Partners, 2010)

„Această firmă este implicată în multe dintre cele mai importante spețe, care, de regulă, reprezintă premiere absolute în România.” (Chambers & Partners, 2009)

Clienții apreciază „modul inovator în care avocații pregătesc strategia juridică, […] echipa luând în considerare, cu meticulozitate, toate planurile posibile de acțiune”. De asemenea, a fost remarcată „maniera promptă de reacție” a avocaților, clienții intervievați observând că „aceștia răspund tuturor întrebărilor într-o manieră promptă și concisă.” ( Legal 500, 2009)

„Am beneficiat de consilierea echipei pe parcursul fiecărei etape a tranzacției și suntem foarte mulțumiți de rezultate.” (Chambers & Partners, 2009)

„Lucrări excepționale, livrate într-o manieră promptă și profesionistă.” (Legal 500, 2009)

Este o firmă “profesionistă, cu o echipă extraordinară de avocați, care dau dovadă de vaste cunoștințe juridice.” (Legal 500, 2009)

Clienții beneficiază de precizia și claritatea consilierii oferite și apreciază cunoștințele impresionante de limbă engleză ale echipei. (Chambers & Partners 2009)

Echipa este admirată pentru cunoștințele sale regionale și abordarea personalizată a clienților. (Chambers & Partners 2009)

Clienții consideră că firma este „profesionistă și are o echipă excelentă de avocați”. (Legal 500, 2009)

„Serviciile pe care le furnizează sunt excelente și avem întotdeauna încrederea că vom primi ceea ce solicităm.” (Legal 500, 2008)

Clienții despre diferitele arii de practică ale firmei:

„Mușat & Asociații este o marcă românească de încredere, iar, în domeniul fuziunilor și achizițiilor, societatea pur și simplu excelează.” (IFLR 1000, 2012)

Mușat & Asociații deține „cunoștințe solide în domeniul arbitrajului” și asigură „reprezentare excelentă în toate tipurile de litigii”. (Legal 500, 2012)

„Această firmă de avocatură a dat dovadă de cunoștințe remarcabile în domeniul dreptului concurenței și deține un departament numeros, specializat pe probleme de concurență, unde lucrează unii dintre cei mai bine pregătiți avocați.” (Chambers & Partners, 2012)

„Când vine vorba de finanțarea proiectelor, Mușat este firma în care am încredere.” (IFLR 1000, 2012)

Mușat & Asociații deține „o vastă experiență în chestiuni legate de parteneriatele public-privat”. (Legal 500, 2012)

„În centrul apreciatei arii de drept societar a firmei Mușat & Asociații se află asistența în domeniul tranzacțiilor comerciale, cu accent pe lucrări de amploare în domeniul energiei.” (Legal 500, 2011)

„Înalt profesionalism, orientare spre rezultate, cu o vedere de ansamblu asupra domeniului imobiliar.” (Legal 500, 2011)

„Această firmă de servicii juridice complete oferă consiliere fiscală extinsă, ce acoperă chestiuni litigioase și non-litigioase.” (Chambers & Partners, 2011)

„Departamentul de proprietate intelectuală, format din 12 avocați, gestionează litigii pentru o gamă variată de clienți. Colegii de breaslă sunt impresionați de dezvoltarea continuă a firmei în acest domeniu.” (Chambers & Partners, 2011)

Clienții societății Mușat & Asociații din domeniul IT apreciază modalitatea în care firma îmbină în mod armonios „competențele tehnice și cunoștințele juridice, dând dovadă de agilitate și performanță”. (Legal 500, 2011)

„Echipa de finanțe-bănci a societății Mușat & Asociații oferă promptitudine, rezultate ce depășesc așteptările și o paletă variată de resurse, disponibile în orice moment.” (Legal 500, 2010)

„Consilierea promptă și de calitate” este trăsătura distinctivă a acestei societăți. Echipa este apreciată de către clienți datorită „avocaților săi litiganți experimentați și abili, care sunt, de asemenea, extrem de orientați către clienți”. (Chambers & Partners 2010)

Mușat & Asociații are o „foarte bună” expertiză în materia parteneriatelor public-privat și este, „cu siguranță, una dintre firmele de avocatură de prestigiu din România”. (Legal 500, 2010)

Intervievații menționează faptul că vasta experiență a societății în domeniul restructurării reprezintă unul dintre punctele tari ale acesteia. Clienții adaugă faptul că echipa este „disponibilă întotdeauna și este extrem de competentă”. (Chambers & Partners, 2010)

„Firma este în mod unanim recunoscută pentru calitatea excepțională a lucrărilor sale, în special în finanțarea fuziunilor & achizițiilor.” (Chambers & Partners, 2010)

„Această societate continuă să fie foarte apreciată pentru activitatea sa remarcabilă în domeniul energiei și resurselor naturale. Persoanele intervievate declară că aleg firma datorită reacției sale prompte și abordării orientate spre client.” (Chambers & Partners, 2009)  

Această firmă oferă servicii complete și bine structurate în domeniul soluționării conflictelor. Firma este apreciată pentru capacitatea sa de adaptare și pentru reacția promptă. (Chambers & Partners, 2009)

Departamentul Telecom Media & IT al societății Mușat & Asociații rămâne cea mai puternică echipă de avocați din România pentru clienții din domeniul tehnologiei. (Legal 500, 2009)VEZI TOT
Caută un avocat:
Print Friendly, PDF & Email