Muşat & Asociaţii şi Asociaţia de Proprietari Privaţi de Terenuri Forestiere PROFOREST au organizat marţi, 17 mai 2011, masa rotundă „Sustainable Forestry – a Green Challenge?”, care a adus în discuţie problemele cu care se confruntă industria silvică din România şi oportunităţile de dezvoltare ale acestui sector pe plan local.

„Un număr ridicat de corporaţii, care au experienţa unui management forestier responsabil în alte state europene, şi-a manifestat interesul de a derula investiţii de amploare în sectorul forestier din Romania, însă multe dintre ele s-au văzut nevoite să blocheze aceste planuri, în lipsa unei strategii guvernamentale coerente care să defineasca cu claritate suprafeţele de păduri ce intra în zona ariilor protejate natural sau regimul juridic al infrastructurii forestiere”, a spus Mona Muşat, Co-Managing Partner Muşat & Asociaţii.

La masa rotundă „Sustainable Forestry – a Green Challenge?” au fost atinse şi alte subiecte de actualitate legate de managementul fondului forestier pe plan local, invitaţii propunând soluţii referitoare la strategia de dezvoltare a sectorului forestier, abordarea strategică în planificarea şi administrarea zonelor protejate şi dezvoltarea resurselor umane în acest sector. Printre invitaţii care au luat parte la dezbatere se numără reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi Pădurilor, ai Regiei Naţionale a Pădurilor (Romsilva), reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale din domeniu, precum şi proprietari privaţi de fond forestier şi distinşi experţi din mediul academic.

„Este extrem de necesară o abordare strategică a industriei forestiere din România, prin elaborarea unui plan pe termen lung în vederea eficientizării acestui sector, atât din punct de vedere tehnic, cât şi din punct de vedere al resurselor umane. Aceste eforturi ar trebui depuse concomitent atât din partea proprietarilor de păduri, cât şi din partea autorităţilor din domeniu”, a spus în cadrul dezbaterii Zoltan A. Kosy, Preşedintele Asociaţiei de Proprietari Privaţi de Terenuri Forestiere PROFOREST şi Country Manager Tornator. Asociaţia de Proprietari Privaţi de Terenuri Forestiere PROFOREST a fost înfiinţată de un grup de 7 persoane fizice si juridice, ce deţin împreună 85.000 ha de terenuri forestiere: Scolopax, Cascade Empire, Tornator, Silvirom Timber Comandita, Campo d’Oro, familia Roy Chowdhury şi Midgard Investments.

„În calitate de susţinători ai investitorilor privaţi, ne bucurăm că am organizat acest eveniment care a adus faţă în faţă investitori de anvergură din acest sector şi reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, facilitând astfel dialogul între principalii participanţi la sistem”, a adăugat Mona Muşat.

Muşat & Asociaţii se implică constant în susţinerea mediului de afaceri local prin organizarea de dezbateri pe teme de actualitate în diverse sectoare economice. Printre evenimentele recente organizate de Muşat & Asociaţii se numără Prelucrarea Informaţiilor de Risc la Biroul de Credit. Proiecte şi Soluţii Juridice, Focus on Renewable Energy, Corporate Fraud: Prevention, Detection and Legal actions sau Raising Equity and Finding Financial or Strategic Partners.

Print Friendly, PDF & Email