Comunicat de presă

București, 24 iulie 2023

Mușat & Asociații a consiliat Geely Holding Group și Geely Automobile Holdings Limited (denumite în mod colectiv mai sus „Geely”) cu privire la aspectele juridice românești ale unui acord ferm de joint venture 50/50 cu Grupul Renault pentru lansarea unei noi companii de tehnologie de propulsie care își propune să devină lider mondial în dezvoltarea, fabricarea și furnizarea celor mai bune sisteme de propulsie hibride și a sistemelor de propulsie ICE de înaltă eficiență.

Mușat & Asociații a asistat Geely în toate activitățile legate de România, de la o amplă analiză juridică de tip due diligence, aspecte corporative, imobiliare, de muncă și de mediu până la structurarea și încheierea tranzacției.

Echipa Mușat & Asociații a fost condusă de Gheorghe Mușat (Senior Partner), Paul Buta (Managing Partner) și Răzvan Stoicescu (Deputy Managing Partner), alături de Iulian Popescu (Deputy Managing Partner), Mihai Popa (Deputy Managing Partner), Monia Dobrescu (Partner), Andrei Ormenean (Partner),  Alina Man (Managing Associate), Mădălina Trifan (Managing Associate), Dragoș Lungu (Managing Associate), Ana Maria Abrudan (Managing Associate), Manuela Lupeanu (Managing Associate), Julieta Sfeclă (Managing Associate), Robert Ürmösi (Senior Associate), Gabriel Oprea (Senior Associate) și Camelia Stanciu (Associate), care au avut un rol-cheie în cadrul procesului.

„Suntem foarte mândri că am reprezentat Geely în acest proiect. Mandatul a fost complex, implicând mai multe jurisdicții și probleme juridice sofisticate și evidențiind încă o dată capacitățile de neegalat ale Mușat & Asociații în tranzacții internaționale unice și proiecte de referință”, a declarat Răzvan Stoicescu, Deputy Managing Partner.

Joint venture-ul va fi condus în comun de către Grupul Renault și Geely, cu un consiliu de administrație compus dintr-un număr egal de membri ai fiecărei părți, care vor formula și executa strategii și vor stabili direcția joint venture-ului. Organizarea inițială va asigura continuitatea activității, cu două centre operaționale responsabile de operațiunile aferente: Madrid pentru Grupul Renault și Hangzhou pentru Geely. O echipă executivă va fi instalată la sediul central al noii companii, care se intenționează a fi înființată în Marea Britanie, pentru a consolida operațiunile, valorifica sinergiile și defini planurile de viitor.

Se preconizează ca, după lansare, noua companie să aprovizioneze mai mulți clienți industriali, inclusiv Grupul Renault, Geely Auto, Volvo Cars, Proton, Nissan, Mitsubishi Motors Company și PUNCH Torino. În viitor, joint venture-ul va avea capacitatea să furnizeze soluții complete în domeniul tehnologiei de propulsie pentru mărci auto terțe și va accepta parteneri pentru a consolida și mai mult lanțul valoric.

Sub rezerva legilor și reglementărilor aplicabile, Geely Auto și Renault vor încheia un acord de achiziție pe termen lung de la joint venture pentru sistemele de propulsie ICE, hibride și hibride plug-in (motor și transmisii) pentru vehicule de pasageri. În plus, Renault va achiziționa de la joint venture sisteme de propulsie pentru vehicule comerciale ușoare, precum și servicii pentru dezvoltarea de baterii hibride.

 

Despre Mușat & Asociații 

Numele Mușat & Asociații este sinonim cu excelența în practica avocaturii de business din România. De peste 33 de ani, Mușat & Asociații acordă servicii de consultanță în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziții, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurență, drept societar, telecomunicații & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piețe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

Mușat & Asociații este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicațiile internaționale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieței avocațiale, mulți dintre avocații firmei fiind la rândul lor nominalizați de aceste publicații ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.

  • 2022: Mușat & Asociații a fost desemnată câștigătoarea premiilor pentru ariile de practică Fuziuni și Achiziții (M&A), Litigii și Farma, acordate în cadrul Galei Romanian Legal Awards, organizate de “Legal Marketing”. Au fost recunoscute performanțele echipei noastre de M&A din anul 2021, în continuarea premiilor acordate pentru anii 2020 și 2019, an în care Mușat & Asociații a fost desemnată și Firma anului în avocatură din România. De asemenea, în 2022, Mușat & Asociații a câștigat premiul „Firma de avocatură a anului în Europa de Est” în cadrul galei organizate în Londra de LMG Life Sciences Awards, unul dintre cele mai prestigioase ghiduri juridice internaționale care premiază firmele de avocatură și avocații ce se află în spatele celor mai inovatoare și provocatoare proiecte juridice din EMEA, SUA și Canada, împreună cu companiile sale surori International Financial Law Review, Benchmark Litigation, Managing IP, Expert Guides și ITR.

 

  • 2020: Mușat & Asociații a câștigat premiul „Firma de avocatură a anului în ariile Fuziuni & Achiziții, Achiziții Publice și Farma”, distincție acordată de publicația “The Times Legal Innovation” firmelor de avocați din România care au obținut performanțe deosebite în anul de referință.

 

  • 2019: Mușat & Asociații a câștigat premiul “Firma de avocatură a anului în România”, distincție acordată de “The Times Legal Innovation”, precum și alte premii, acordate pentru ariile de practică Fuziuni și Achiziții, Achiziții Publice și Drept Penal.

 

  • 2018: Mușat & Asociații a câștigat premiul pentru cea mai mare tranzacție M&A în domeniul Farma în România, pentru asistența acordată Dr. Max în achiziția grupului A&D Pharma, precum și alte premii, acordate pentru ariile de practică Fuziuni și achiziții/Privatizare, Infrastructură și PPP/Achiziții Publice și Drept Penal.

 

  • 2016: Mușat & Asociații a câștigat premiul pentru cea mai mare tranzacție în domeniul energiei pentru asistența acordată Sterling Resources în procesul de vânzare a operațiunilor din România către Carlyle International Energy Partners, precum și premiul pentru cea mai mare tranzacție din HORECA pentru asistarea Premier Capital în achiziționarea McDonald’s în România. Distincțiile au fost oferite de Ziarul Financiar, în cadrul Galei Avocaților 2016, ediția a VII-a.

 

  • 2015: Mușat & Asociații a câștigat premiul “Firma de avocatură a anului în România”, distincție acordată anual de reputata publicație britanică “The Lawyer” firmelor de avocați din Europa care au obținut performante deosebite în anul de referință.

 

  • 2013: Mușat & Asociații a fost desemnată „Casa de avocatură a anului în România”, de către International Financial Law Review (IFLR), fiind pentru a doua oară când Mușat & Asociații își adjudecă acest valoros premiu, după distincția primită în 2011, când România a fost inclusă pentru prima dată în lista țărilor nominalizate pentru premiile IFLR.

 

  • 2012: Mușat & Asociații a câștigat premiul Gold Award la categoria „Cea mai bună casă de avocatură din Europa Centrală și de Est”, distincție acordată de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente în ceea ce privește evoluția portofoliului de mandate în practica de fuziuni & achiziții și strategia de management adoptată.
Print Friendly, PDF & Email