Muşat & Asociaţii a asistat Sterling Resources Ltd. cu privire la încheierea contractului privind vânzarea tuturor operaţiunile sale din România către Carlyle International Energy Partners (CIEP), societate afiliată companiei globale de investiţii The Carlyle Group. Tranzacţia, în valoare de 42.500.000 USD, vizează transferul participaţiilor pe care Sterling le deţine în perimetrele petroliere XIII Pelican şi XV Midia, EX-25 Luceafărul şi EX-27 Muridava (situate în platoul continental românesc al Mării Negre) și a altor active, fiind structurată sub forma vânzării filialei Midia Resources S.R.L. pe care Sterling o are în România.

Mandatul încredinţat de Sterling Resources se adaugă unui portofoliu impresionant de fuziuni şi achiziţii pe care Muşat & Asociaţii le-a asistat cu succes în cei 25 de ani de activitate. Tranzacţia a fost una complexă atât din punct de vedere juridic – sub aspectul structurării transferului drepturilor şi obligaţiilor derivând din contractele de concesiune petrolieră şi a implicaţiilor fiscale aferente preluării, cât şi comercial, şi ne bucurăm ca am contribuit la încheierea ei ”, a declarat Cleopatra Leahu, Partner Muşat & Asociaţii.

Echipa Muşat & Asociaţii care a gestionat această vânzare a fost formată din 12 avocaţi şi consultanţi fiscali cu experienţă în diferite arii de practică – Fuziuni & Achiziţii, Energie şi Resurse Naturale, Drept Fiscal, Dreptul Concurenţei sau Drept Comercial şi Societar, fiind coordonată de doi parteneri cu experienţă ai firmei – Cleopatra Leahu şi Răzvan Graure.

Vânzarea este de aşteptat să fie finalizată în al doilea trimestru al anului în curs, sub rezerva îndeplinirii unor condiții precedente, uzuale pentru asemenea tranzacţii, şi a obţinerii aprobărilor necesare de la autorităţile de resort.

Sterling deţine o participaţie directă de 65% în Perimetrele XIII Pelican şi XV Midia şi participaţii de 50% în Perimetrul EX-25 Luceafarul, respectiv 40% în Perimetrul EX-27 Muridava, prin intermediul filialei Midia Resources S.R.L., care are, de asemenea, şi calitatea de Operator în Perimetrele XIII Pelican, XV Midia şi EX-25 Luceafarul.

Print Friendly, PDF & Email