Muşat & Asociaţii a fost desemnată de Oficiul Participaţiilor Statului în Privatizări şi Industrie (OPSPI) casa de avocatură care va asigura consultanţă juridică pe tot parcursul procesului de selectare şi contractare a intermediarului pentru oferta secundară de vânzare a 15% din acţiunile Transelectrica, una dintre cele mai mari tranzacţii care se va desfăşura în acest an pe Bursa de Valori Bucureşti. Echipa Muşat & Asociaţii va fi coordonată de Miruna Suciu, Partner şi co-head al departamentelor de energie şi pieţe de capital.

„Implicarea noastră în acest proiect, pentru care am alocat o echipă de zece avocaţi experimentaţi în privatizare şi tranzacţii complexe pe piaţa de capital, confirmă încă o dată vasta expertiză pe care o deţinem în această arie de practică. În perioda următoare vom pregăti caietul de sarcini şi vom lansa licitaţia pentru selectarea casei de brokeraj care va intermedia vânzarea la Bursa de Valori Bucureşti pachetului de acţiuni. Asistenţa juridică va presupune în fazele ulterioare negocierea contractului de intermediere, structurarea tranzacţiei şi asistenţă pe tot parcursul procesului de vânzare”, a spus Miruna Suciu.

Muşat & Asociaţii este recunoscută pentru implicarea sa în tranzacţii de anvergură pe piaţa de capital, printre cele mai recente numărându-se oferta publică de preluare derulată de Rompetrol Group pentru Rompetrol Rafinare, preluarea şi delistarea Bere Azuga de către SABMiller sau asistarea Sanofi-Aventis cu privire la oferta de preluare pe piaţa locală a Zentiva.

Totodată, portofoliul Muşat & Asociaţii în domeniul energiei include numeroase proiecte de amploare, dintre cele mai răsunătoare derulate în sectorul energetic românesc, precum privatizarea Electrica Muntenia Sud, restructurarea datoriilor Termoelectrica, în valoare de 1,2 miliarde de euro, asistarea Enel în proiectul de construcţie a reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, evaluat la 4 miliarde de euro, precum şi în proiectul brownfield de modernizare a termocentralei de 800 de MW situată în Brăila, cu investiţii estimate la peste un miliard de euro. Muşat & Asociaţii oferă de asemenea asistenţă juridică Ministerului Economiei şi Hidroelectrica în proiectul de construcţie a Hidrocentralei de la Tarniţa-Lăpuşeşti, cu o investiţie estimată de 1,3 miliarde de euro, proiect care a primit recent avizul de oportunitate de la Consiliul Judeţean Cluj.

Expertiza Muşat & Asociaţii în pieţe de capital este recunoscută de prestigioasele ghiduri juridice internaţionale de specialitate, IFLR 1000 şi PLC-Which Lawyer?, care plasează firma pe primul loc în România în această arie de practică avocaţială. În domeniul energiei, casa de avocatură este de asemenea  recomandată pe primul loc în topurile realizate pe piaţa avocaţială locală de cunoscutele publicaţii londoneze Legal 500 şi Chambers & Partners.

Print Friendly, PDF & Email