Muşat & Asociaţii îşi continuă politica de a investi în promovarea şi formarea tinerilor, prin programul Business Law Career Day, care îşi propune organizarea unor întâlniri anuale cu studenţii facultăţilor de drept, în cadrul cărora se aduc în discuţie aspecte utile referitoare la această profesie pentru viitorii absolvenţi. Primele dezbateri cu studenţii au avut loc recent la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Nicolae Titulescu.

„Formarea şi promovarea tinerilor reprezintă o preocupare constantă şi de bază a firmei noastre, iar prin acest program ne propunem să venim în sprijinul studenţilor care îşi doresc să aibă o perspectivă extinsă şi educată asupra profesiei de avocat, precum şi asupra oportunităţilor pe care le au în momentul absolvirii. Programul Business Law Career Day continuă şi consolidează tradiţia Muşat & Asociaţii de a se implica în formarea şi educarea tinerilor care îşi doresc să profeseze în acest domeniu”, a spus Gelu Maravela, Avocat Asociat Muşat & Asociaţii, care a participat la dezbaterile organizate alături de trei alţi avocaţi asociaţi din cadrul firmei: Gheorghe Buta, Miruna Suciu şi Iuliana Craiciu.

„Ne bucură succesul pe care l-au avut aceste întâlniri şi sperăm că informaţiile pe care le-am oferit viitorilor profesionişti din domeniul juridic să îi ajute pe aceştia să îşi contureze o imagine cât mai clară asupra profesiei pe care se decid să o urmeze. Într-adevăr facultatea joacă un rol decisiv în acest sens, însă informaţiile teoretice trebuie însoţite şi de cunoştinţe practice, astfel că încurajăm participarea studenţilor la stagii de practică, atât de necesare pentru a înţelege particularităţile acestui domeniu”, a adăugat Miruna Suciu.

Muşat & Asociaţii se implică în activităţi de corporate social responsibility, sprijinind constant, prin burse, stagii de practică, întâlniri cu studenţii sau sponsorizări acordate evenimentelor studenţeşti, studenţii şi tinerii talentaţi aflaţi la început de drum în profesia juridică.

Printre iniţiativele studenţeşti susţinute în ultima perioadă se numără evenimentul 150 de ani de la înfiinţarea Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, Competiţia Regională de Dezbateri Academice pentru Studenţi – Muntenia 2009 sau suportul acordat unei echipe de trei studenţi ai Facultăţii de Drept la concursurile internaţionale Arbitration Moot Court.

Totodată, Muşat & Asociaţii oferă anual stagii de practică pentru studenţi, ceea ce le permite acestora să aibă o imagine mult mai clară şi mai bine conturată asupra acestei profesii şi să deprindă, încă din studenţie, abilităţi care le vor fi de ajutor mai târziu în cariera de avocat. În ultimul an, peste 20 de studenţi în ani terminali şi-au efectuat stagiul de practică în diverse departamente din cadrul Muşat & Asociaţii.

Print Friendly, PDF & Email