București, 19.06.2018: Companii internaționale, dar și societăți naționale de prim rang din cele mai variate domenii, cum ar fi: sectorul farmaceutic, retail, white goods, sectorul auto și TMT sunt asistate și reprezentate de avocații MUȘAT & ASOCIAȚII, atât în cadrul unor proiecte complexe, precum implementarea la nivelul societății a întregului ansamblu de măsuri necesare conformării cu GDPR, cât și în proiecte punctuale de îmbunătățire sau remediere a proceselor interne.

În prezent, MUȘAT & ASOCIAȚII are una dintre cele mai bine poziționate și experimentate echipe de avocați specializați în domeniul protecției datelor și securității cibernetice, beneficiind de implicarea a doi parteneri – Iulian Popescu și Bogdan Mihai, care coordonează sub acest aspect activitatea juridică pentru unele dintre cele mai sonore nume la nivel mondial în domeniul telecomunicațiilor, media și tehnologie.

Iulian Popescu, Partener în cadrul Mușat & Asociații, consideră că: “Avocații dedicați domeniului protecției datelor trebuie să se situeze la un nivel mai ridicat al pregătirii decât acela al unui Data Protection Officer, fiind totodată apți să îmbine eficient cunoștințele juridice și tehnice în mai multe domenii cu abordarea de business. Un bun specialist în acest domeniu nu se va rezuma la GDPR, ci își va dezvolta competențe și în ceea ce privește securitate cibernetică și soluții tehnice de lucru cu aceste date, îmbinând cunoașterea în amănunt a legislației cu înțelegerea activității și modelului de business al clientului, iar aceste competențe nu se pot forma decât prin expunere la proiecte multiple și cu un grad ridicat de complexitate.”

 

“Trebuie să avem în vedere că domeniul protecției datelor este prezent în fiecare companie, în aproape toate funcțiunile și la orice nivel al acestora; de aceea activitatea avocaților specializați în domeniu este sprijinită și de activitatea avocaților noștri cu experiență în alte arii de practică, precum dreptul muncii, drept fiscal, insolvență, litigii & arbitraj și taxe. Un avantaj competitiv este capacitatea noastră de a integra toate aceste arii și de a oferi un răspuns integrat și eficient, care asigură soluții de conformare adecvate tipologiei fluxurilor interne ale clienților“, a declarat Bogdan Mihai, Partener în cadrul Mușat & Asociații.

Avocații MUȘAT & ASOCIAȚII sunt expuși constant la programe de pregătire profesională și lucru efectiv în proiecte dificile alături de coordonatorii de practică cu experiență vastă în domeniu. Echipele sunt conturate atent, în funcție de complexitate și experiență, iar avocații firmei sunt recunoscuți ca experți în domeniu, participă în mod constant la seminare și susțin conferințe pe tema protecției datelor, în colaborare cu diverși specialiști în domeniu.

MUȘAT & ASOCIAȚII este casa de avocatură din România cu o reputație recunoscută ca formator a sute de avocaţi, recunoscuți pe plan local şi internaţional pentru expertiza şi profesionalismul lor. Excelenţa și profesionalismul sunt valori datorită cărora MUȘAT & ASOCIAȚII a devenit una dintre cele mai respectate case de avocatură din România.

 

________________________________________________________________________

Despre MUȘAT & ASOCIAȚII

MUȘAT & ASOCIAȚII (www.musat.ro) este una dintre primele case de avocatură înființate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 16 parteneri și peste 100 de avocati și consilieri, MUȘAT & ASOCIAȚII acordă servicii de consultanță în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziții, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurență, drept societar, telecomunicații & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piețe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUȘAT & ASOCIAȚII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicațiile internaționale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieței avocațiale, mulți dintre avocații firmei fiind la rândul lor nominalizați de aceste publicații ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.

MUȘAT & ASOCIAȚII acordă, în mod regulat, consiliere juridică celor mai cunoscute și respectate corporații din România, inclusiv o treime din Top 100 și jumătate din Top 500 mari companii, precum și instituțiilor publice și financiare locale în tranzacții corporative și financiare sofisticate și în proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienți, majoritatea din categoria investitorilor străini.

Print Friendly, PDF & Email