Muşat & Asociaţii a susţinut, în calitate de sponsor, prima ediţie a balului de caritate Masquerade Charity Ball, organizat de S.O.S Satele Copiilor, continuând astfel tradiţia de peste 20 de ani de a se implica în iniţiative sociale autentice. Balul caritabil a avut loc sâmbătă seara, 9 aprilie 2011, la Palatul Bragadiru şi a adunat peste 100 de invitaţi din mediul cultural, de business sau din industria media.

“Muşat & Asociaţii se implică constant în cauze umanitare care reuşesc să genereze o schimbare în plan social, educaţional sau cultural. Am fost impresionaţi de entuziasmul şi efortul care au fost depuse în acest proiect şi ne bucurăm că ne-am numărat printre cei care au sprijinit această cauză nobilă, aceea de a oferi o familie substitutivă copiilor ajunşi în dificultate”, a spus Mona Muşat, Co-Managing Partner Muşat & Asociaţii.

Membră a Organizaţiei SOS Kinderdorf International, distinsă cu Premiul Nobel pentru Pace şi cu Premiul “Conrad Hilton”, SOS Satele Copiilor este o organizaţie umanitară, non-profit şi non-guvernamentală, cu peste 20 de ani de activitate, 18 proiecte sociale şi peste 15.000 de beneficiari anual. SOS Satele Copiilor desfaşoară proiecte umanitare în cele trei sate pe care le-a construit de la zero – Floreasca (Bucureşti),  Cişnadie (Sibiu) şi  Hemeiuş (Bacău) –  şi este centrată pe asistarea şi sprijinul acordat copiilor care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiei biologice. Scopul balului caritabil Masquerade Charity Ball este de a asigura continuitatea proiectelor demarate de SOS Satele Copiilor, respectiv dotarea cu cele necesare a trei case din satul Hemeiuş, a căror construcţie se va finaliza în acest an.

Muşat & Asociaţii se implică activ în spijinirea iniţiativelor sociale, prin sponsorizări şi servicii juridice pro bono către multiple asociaţii umanitare şi fundaţii. Printre proiectele în care casa de avocatură a fost implicată în ultimii ani se numără susţinerea Fundaţiei F.R.O.D.O. Kids, care mobilizează echipe de medici din SUA, Marea Britanie şi România pentru a opera pro bono, în România, copii cu dizabilităţi ortopedice avansate. De asemenea, Muşat & Asociaţii a acordat consultanţă juridică pro bono fundaţiei FOCUS (Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual) în legătură cu implementarea, în dreptul intern, a prevederilor Convenţiei Consiliului Europei din 12 iulie 2007 privind protecţia copiilor împotriva exploatării şi abuzurilor sexuale. În plan educaţional, printre proiectele recente în care s-a implicat Muşat & Asociaţii se numără susţinerea evenimentului 150 de ani de la înfiinţarea Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, suportul acordat unei echipe de trei studenţi ai Facultăţii de Drept în vederea participării la concursul internaţional Arbitration Moot Court sau susţinerea Competiţiei Regionale de Dezbateri Academice pentru Studenţi – Muntenia 2009.

Print Friendly, PDF & Email