Prezentare generală și experiență

Una dintre principalele arii de activitate ale avocaților din cadrul Departamentului de Litigii este Dreptul Penal. Această practică a fost dezvoltată încă din primii ani ai activității noastre și a ajuns, în prezent, să reprezinte un domeniu de referință pe piața juridică din România, fiind recunoscută ca atare și de către elita de business din România. Clienții noștri se pot baza pe gândirea curajoasă și creativă a avocaților noștri pentru a rezolva cele mai complexe probleme juridice cuprinzând riscuri și implicații de natură penală. De-a lungul anilor, am dovedit iscusința cu care alegem cea mai potrivită echipă de avocați pentru clienții noștri, câștigătoare atât în sala de conferință cât și în sala de judecată.

Experiența avocaților noștri cuprinde reprezentarea clienților începând de la nivelul judecătoriilor și până în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție, precum și la Curtea Constituțională, și se extinde la reprezentarea în fața instanțelor naționale dar și în fața tuturor unităților de Parchet (fie că acestea sunt pe lângă judecătorii sau Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, incluzând totodată structurile specializate – Direcția Națională Anticorupție și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, la toate nivelele teritoriale). Majoritatea dosarelor în care am asigurat asistență și reprezentare juridică au implicat situații deosebit de complexe, incluzând un volum deosebit de mare de documente și îndelungă muncă de cercetare. Totodată, de fiecare dată am colaborat îndeaproape cu clienții noștri (majoritatea acestora fiind corporații internaționale dar și mari companii naționale sau oameni de afaceri de notorietate) pentru a le înțelege nevoile, înainte de a recomanda soluția optimă la probleme juridice întâlnite.

Munca avocaților noștri în domeniul dreptului penal implică reprezentarea clienților în dosarele penale sau asistarea acestora în toate tipurile de litigii, cum ar fi: criminalitatea „gulerelor albe”, fraude economice, corupție, spionaj economic, infracțiuni informatice și privind comerțul electronic, crima organizată, abuz și neglijență în serviciu, spălarea banilor, încălcarea secretului profesional, infracțiuni privind proprietatea intellectuală etc. Societatea noastră a asistat și reprezentat clienți atât în faza de urmărire penală, cât și în faza de judecată în dosare care au privit atât persoane fizice, cât și juridice.

Serviciile noastre includ consultanță în prevenirea faptelor de natură penală (cum ar fi pregătirea analizelor legale, opinii și memorandumuri privind diferite aspecte de drept penal și de procedură penală; asistență și reprezentarea clienților în diferite proceduri extrajudiciare pentru a preveni implicații de natură penală sau riscuri complexe; pregătirea și încheierea unor importante tranzacții civile pentru a soluționa în mod amiabil latura civilă a dosarelor penale) și de asemenea asistență și reprezentarea în litigii penale (în faza de urmărire penală și judecată).

LIVIU TOGAN
delimiter-2
Liviu_Togan

Partener

Arii de practică: Drept Penal (Infracțiuni Financiare), Drept Societar & Comercial, Litigii & Arbitraj

Telefon: +40 21 202 59 12

Fax: +40 21 223 04 95

E-mail: liviu.togan@musat.ro  

Adresa: Bulevardul Aviatorilor 43, Sector 1, Cod poștal 011853, București, România

all_underline

O selecţie a celor mai recente mandate include consultanță acordată pentru:

 • Un lider din domeniul distribuției de energie (sucursala din România a celei mai mari companii de energie din Italia), în fața organelor de urmărire penală în legătură cu diferite tipuri de infracțiuni comise împotriva societății sau, presupus, de către angajații societății (inclusiv recuperarea prejudiciilor conexe).
 • Principala companie de aviație, în dosarul penal investigat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în legătură cu un accident aviatic care a avut loc în ianuarie 2014, în România.
 • Principalul actor de pe piața de energie din România, în diverse dosare penale complexe, atât în fața organelor de urmărire penală, cât și a instanțelor judecătorești penale, implicând și soluționarea complexă a cererilor de despăgubiri.
 • O corporație globală (cu sediul în Spania), lider în producția și furnizarea de soluții de înaltă tehnologie, material rulant și feroviar, în legătură cu acuzațiile de corupție împotriva funcționarilor publici în ceea ce privește achizițiile publice care depășesc suma de peste 300 milioane EUR.
 • Unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii financiare din lume, în legătură cu un proiect multidisciplinar de recuperare a creanțelor, care include o arie largă de litigii, inclusiv investigații privind insolvabilitatea și criminalitatea economico-financiară.
 • O societate de asigurări, lider pe piața națională, în fața organelor de urmărire penală și a instanțelor de judecată în legătură cu fraudele de asigurare comise de diverși clienți.
 • O cunoscută bancă israeliană, în diverse litigii ce acoperă o gamă largă de dispute, variind de la anchete privind litigiile corporative și comerciale, dreptul muncii, insolvabilitate și infracțiuni financiare, cu o valoare a revendicării mai mare de 30,000,000 EUR.
 • O importantă companie de servicii din România, în legătură cu numeroase încălcări de materie penală privind bunurile sale, comise de foștii directori.
 • Filiala locală a unei bănci olandeze de top în ceea ce privește plângerile penale împotriva foștilor clienți ai serviciilor financiare pentru a asigura păstrarea garanțiilor de credit.
 • Cea mai mare bancă din România, în legătură cu diverse plângeri penale împotriva clienților frauduloși ai băncii.
 • O importantă companie locală, specializată în importul și exportul de echipamente industriale, în fața organelor de urmărire penală, în legătură cu gestionarea/ administrarea necorespunzătoare și utilizarea ilegală a bunurilor sale.
 • Un producător global de echipamente de construcții și minerit, în fața organelor de urmărire penală și a instanțelor de judecată în dosarele penale inițiate de sau împotriva societății în legătură cu acuzațiile de evaziune fiscală și alte infracțiuni economice.
 • Filiala română a unui conglomerat farmaceutic elvețian, în legătură cu recuperarea activelor și a datoriilor în valoare de milioane de euro, precum și în legătură cu acuzațiile de corupție ale funcționarilor publici.
 • Cel mai mare retailer roman (afiliat al unei companii comerciale europene de top), în legătură cu un dosar penal complex format în baza acuzațiilor de corupție privind o tranzacție comercială și imobiliară de valoare mare.
 • Divizia românească a unui retailer cu sediul în Belgia, în cadrul unei anchete penale asupra pieței cu amănuntul în legătură cu practicile ilegale și corupte.
 • Un producător european de top de produse de panificație și produse congelate, în fața autorităților administrative, antifraudă și de urmărire penală în legătură cu obținerea și utilizarea unei subvenții de finanțare UE în valoare de mai multe milioane de euro.
 • O primărie română, în fața organelor de urmărire penală, în legătură cu mai multe dosare penale ce derivă din litigiile comerciale privind utilizarea sau gestionarea bunurilor, precum și acuzațiile de corupție sau de folosirea abuzivă a bunurilor publice.
 • Un număr mare de funcționari și politicieni în legătură cu diferite dosare penale, în fața Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și a altor autorități de urmărire penală, cât și în fața instanțelor de judecată penale.
 • Directorul General pentru România al unei bănci globale de investiții, într-o cauză penală complexă privind privatizările frauduloase, inclusiv acuzațiile de spionaj, divulgarea unor informații secrete, grupuri criminale organizate etc., caz cu o durată de peste 9 ani.
 • Un fost ministru din Guvernul României, în legătură cu acuzațiile de trafic de influență, abuz de putere, luare de mită ce implică activitatea sa oficială ca primar al municipiului și senator.
 • Un membru român din Parlamentul UE, care a fost achitat de Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la acuzațiile de conflict de interese.
 • Un fost secretar de stat al Ministerului Justiției, într-o investigație de amploare, care implică traficul de influență și abuzul în serviciu împotriva a numeroase persoane din sectorul public și privat financiar (asigurări).
 • Fost senator din Parlamentul României, privind procedurile judiciare pentru corupție (trafic de influență).
 • Un fost consilier personal al unui membru al Guvernului, în cadrul unei investigații și a procesului privind corupția, ce implică sume importante de bani utilizate pentru finanțarea alegerilor, implicând foști miniștri de stat, senatori, alți funcționari publici și oameni de afaceri.
 • Un antreprenor de top în domeniul imobiliar anchetat și judecat în unul dintre cele mai complexe cazuri de corupție pe piața imobiliară din ultimul timp, cu un prejudiciu estimat de peste 300.000.000 EUR, ce implică senatori, funcționari publici, oameni de afaceri și alte persoane, acuzat de organizarea unei rețele complexe de trafic de influență pentru a obține în mod ilegal avantaje financiare din restituirea unui teren mare de pădure.
 • Un fost reprezentant al statului împotriva unei organizații financiare internaționale, în ceea ce privește acuzațiile de corupție activă în relația cu funcționarii din justiție și judecători, pentru a obține o decizie favorabilă a instanței.
 • Un important om de afaceri din România într-un caz având ca obiect acuzații de luare de mită în legătură cu președintele Consiliului Județean, responsabil cu aprobarea finanțării activităților de construcții efectuate pentru autoritățile publice locale.
 • O persoană importantă din industria financiară străină în fața organelor de urmărire penală și a Curții de Justiție într-o cauză care implică crearea unui grup criminal organizat de aproximativ 30 de persoane private și funcționari publici cu scopul de a comite infracțiuni economico-financiare privind producerea și vânzarea de produse petroliere, prejudiciul depășind 50.000.000 EUR.
 • Un om de afaceri din România, în fața organelor de urmărire penală și instanței de judecată, într-un caz cu privire la crearea unui grup infracțional organizat format din aprox. 30 de persoane private și funcționari publici de la cel mai înalt nivel pentru comiterea de infracțiuni economice în legătură cu producția și comercializarea produselor petroliere, prejudiciul reclamat depășind valoarea de 50.000.000 EUR.
 • Directorul general al unui lanț național de farmacii, în cadrul unei anchete penale pentru posibila delapidare a finanțării publice și a subvențiilor pentru medicamente, precum și a falsificării documentelor, având ca rezultat un prejudiciu de peste 4.000.000 EUR.
 • Un antreprenor de top, anchetat și judecat (împreună cu funcționari publici locali) într-un caz de fraudă împotriva statului, falsificare a documentelor și abuz de putere, pentru a obține un teren forestier, în valoare de aproximativ 10.000.000 EUR (ca parte a unei averi estimate la peste 1 miliard EUR).
 • Reprezentantul unei entități financiare internaționale, pentru investigarea infracțiunilor cibernetice, care au provocat un prejudiciu de mai multe milioane de euro.

Aprecieri 


"Te poți baza” pe membrii echipei, "nu dezamăgesc niciodată și întotdeauna găsesc soluția potrivită". Sursa: Legal 500

Muşat & Asociaţii oferă ‘servicii bune și profesioniste’. Sursa: Legal 500

Muşat & Asociaţii acoperă o serie largă de aspecte de drept penal. Gheorghe Buta și Liviu Togan sunt contacte cheie. Reprezintă Leoni și filialele din România într-o investigație multi-jurisdicțională în valoare de Euro 39.5 milioane privind fraudă informatică. Sursa: Legal 500

Avocatii Musat & Asociatii sunt foarte buni profesioniști, cu un înalt nivel de experiență, ce au întotdeauna în vedere necesitățile mediului de afaceri. Sursa: Legal 500

Clasată drept firma de avocatură „de top” în soluționarea litigiilor, de către publicația britanică foarte apreciată Legal 500 Europe, Orientul Mijlociu & Africa.

Recomandată cu încredere pentru soluționarea litigiilor, de către Chambers Global.

„Implicarea totală a Mușat & Asociații în cazuri este foarte apreciată”. Mai mult, „Mușat & Asociații combină cunoștințe tehnice detaliate și un nivel profund de conștientizare a afacerilor.” – Sursa: Chambers Europe

Sursele spun că Mușat & Asociații „oferă avocați specializați în cel mai scurt timp - firma este extrem de proactivă”. – Sursa: Chambers and Partners

Clienții apreciază „vasta cunoaștere a industriei și serviciile excelente” ale avocaților. – Sursa: Chambers Europe

Mușat & Asociații „are unul dintre cele mai mari departamente de litigii de pe piață”, cu „un amestec de tehnică bună, servicii juridice accesibile și o atenție deosebită acordată clienților”. – Sursa: Legal 500

„Echipa este inovatoare, creativă și dedicată găsirii celei mai bune soluții.” – Sursa: Chambers Europe

Mușat & Asociații are o echipă puternică de soluționare a disputelor, care a fost apreciată de Legal 500 Europe ca fiind „foarte dinamică” cu „vaste cunoștințe și experiență” și care este recunoscută pentru expertiza sa în arbitraj și în toate domeniile care implică litigii. – Sursa: Legal 500
VEZI TOT

Print Friendly, PDF & Email