Gheorghe Buta, fost Preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Comercială, a fost cooptat în structura de conducere a Muşat & Asociaţii şi va coordona departamentul de Litigii & Arbitraj al firmei, format din 20 de avocaţi între care 4 avocaţi asociaţi. Cu o experienţă de peste 30 de ani în profesia juridică, Gheorghe Buta reprezintă una dintre figurile marcante ale domeniului juridic din România, fiind apreciat atât pentru activitatea sa ca judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în perioada 2004-2010, cât şi pentru contribuţia la redactarea noului Cod Penal şi modificarea Codului de Procedură Penală sau a Codului de Procedură Civilă.

“Este o deosebită onoare pentru noi să avem alături un profesionist de calibrul lui Gheorghe Buta, recunoscut pentru remarcabila sa expertiză în domeniul litigiilor civile şi comerciale. Litigiile au fost şi rămân unul dintre domeniile noastre forte şi sunt convins că recenta cooptare a domnului Buta la conducerea departamentului de Litigii & Arbitraj al Muşat & Asociaţii va avea efecte rapide în ceea ce priveşte strategia de dezvoltare şi de consolidare a departamentului”, a declarat Gheorghe Muşat, Senior Partner şi fondatorul firmei.

În cadrul departamentului de Litigii & Arbitraj, Luminiţa Popa va coordona practica de arbitraj a firmei. “Creşterea substanţială a volumului şi complexităţii dosarelor de arbitraj, mai ales din perspectiva protecţiei investiţiilor străine la nivel internaţional, dar şi a arbitrajelor domestice, a impus desemnarea Luminiţei Popa drept Avocat Asociat coordonator al acestei practici, ca răspuns al implicării sale active în dezvoltarea echipei de avocaţi specializaţi în soluţionarea alternativă a disputelor”, a declarat Gheorghe Muşat. Luminiţa Popa deţine o Diplomă în Arbitraj Comercial Internaţional obţinută în cadrul prestigiosului Chartered Institute of Arbitrators (DiplCArb) din Marea Britanie şi o amplă expertiză în proceduri arbitrale internaţionale implicându-se în majoritatea dosarelor de arbitraj ale firmei, atât în ceea ce priveşte coordonarea strategiei şi argumentaţiei, cât şi în reprezentarea clienţilor în faţa a numeroase tribunalele arbitrale internaţionale precum ICC sau ICSID.

Print Friendly, PDF & Email