București, 5 iulie 2016:  Înalta Curte de Casație si Justitie (ICCJ) – Secția de Contencios Administrativ și Fiscal a admis recursul prin care Electrolux România S.A. a solicitat suspendarea executării Deciziei Consiliului Concurenței nr. 10/2014‎, prin care Electrolux România a fost sancționată cu o amendă contravențională în cuantum de peste 9,8 milioane lei.

Soluția din recurs susține și ‎decizia pronunțată, în primă instanță, în dosarul de fond. Astfel, în data de 13.11.2015, Curtea de Apel București – Sectia a VIII-a de Contencios Administrativ și Fiscal, a decis anularea Deciziei nr. 10/2014 și exonerarea Electrolux România de la plata amenzii astfel aplicate, singura soluție de anulare totală din ansamblul celor 8 acțiuni promovate de producătorii sancționați.

Cu toate că respectiva decizie nu este definitivă, fiind supusă controlului ICCJ, soluția obținută de Electrolux România în primă instanță a contribuit la consolidarea argumentelor de nelegalitate care au fost examinate și luate în considerare de către ICCJ în vederea pronunțării suspendării executării Deciziei nr. 10/2014.

“Soluția din recurs este importantă întrucât, în ciuda unui trend defavorabil al practicii judiciare, validează argumentele Electrolux România cu privire la aparența de nelegalitate a actului administrativ contestat”, a declarat  coordonatoarea echipei care a instrumentat cazul, Anca Buta Muşat – Partener Mușat & Asociații.

Electrolux România a fost asistată încă din fazele incipiente ale investigației de Mușat & Asociații, echipa de avocați implicați în proiect fiind coordonată de către Anca Buta Mușat – Partener și Coordonator al Practicii de Concurență din cadrul Mușat & Asociații, alături de Paul Buta – Partener, Angela Mare – Partener si Răzvan Pele – Managing Associate.

Grupul Electrolux este, prin intermediul Electrolux România, unul dintre cei mai importanți investitori străini în România, acesta operând de mai bine de 20 de ani o fabrică de electrocasnice la Satu Mare.

Print Friendly, PDF & Email