Muşat & Asociaţii va asigura consultanţă juridică Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) prin intermediul Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) pentru pregătirea şi derularea ofertei publice primare de vânzare a 10% din capitalul social al societăţii Hidroelectrica. Muşat & Asociaţii a participat la licitaţie împreună cu consorţiul alcătuit din BRD Societe Generale, Citibank şi Intercapital Invest.

“Vom acorda asistenţă juridică sindicatului de intermediere pe tot parcursul pregătirii şi finalizării procesului de listare şi oferire către public a 10% din capitalul social al Hidroelectrica, incluzând redactarea raportului de due-dilligence juridic, prospectul de ofertă, documentele necesare lansării ofertei publice, dar şi pentru soluţionarea oricăror aspecte legale pe parcursul şi în timpul ofertei. Muşat & Asociaţii este implicată în 4 din cele 5 oferte publice derulate sau aflate în pregătire în prezent pe Bursa de Valori Bucureşti cu privire la companii de stat de top din domeniul utilităţilor şi transporturilor incluse în Acordul încheiat de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional (FMI). Câştigarea acestui nou mandat confirmă poziţia de leading firm a Muşat & Asociaţii în domeniile piaţă de capital şi energie”, a declarat Miruna Suciu, Partner Muşat & Asociaţii.

Echipa care se va ocupa de acest proiect cuprinde peste 10 avocaţi cu experienţă semnificativă în piaţă de capital, energie şi privatizare şi va fi coordonată de Miruna Suciu, Partner Muşat & Asociaţii, apreciată de către publicaţiile juridice de specialitate ca fiind unul dintre experţii pieţei locale în proiecte de anvergură de acest gen.

În prezent, Muşat & Asociaţii acordă consultanţă juridică pentru alte proiecte importante derulate pe piaţa de capital, precum vânzarea secundară a unui pachet de 15% din acţiunile Transgaz la Bursa de Valori Bucureşti şi lansarea ofertei publice iniţiale pentru vânzarea a 20% din Tarom. În plus, Muşat & Asociaţii a fost implicată şi în oferta publică secundară pentru vânzarea a 15% din Transelectrica, încheiată cu succes la sfârşitul lunii martie.

Firma este recunoscută pentru implicarea sa constantă în tranzacţii de anvergură pe piaţa de capital, precum oferta publică de preluare derulată de Rompetrol Group pentru Rompetrol Rafinare, preluarea şi delistarea Bere Azuga de către SABMiller sau asistarea Sanofi-Aventis cu privire la oferta de preluare pe piaţa locală a Zentiva.

Despre MUŞAT & ASOCIAŢII

MUŞAT & ASOCIAŢII este una dintre primele case de avocatură înfiinţate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 16 parteneri şi peste 100 de avocaţi şi consilieri, MUŞAT & ASOCIAŢII oferă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUŞAT & ASOCIAŢII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicaţiile străine de specialitate (Chambers & Partners, Practical Law Company, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieţei avocaţiale, mulţi dintre avocaţii firmei fiind la rândul lor nominalizaţi de aceste publicaţii ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.

MUŞAT & ASOCIAŢII este prima casă de avocatură de pe piaţa locală distinsă cu prestigiosul premiu „The National Law Firm of the Year“ acordat de publicaţia britanică de specialitate International Financial Law Review (IFLR) care realizează şi binecunoscutul ghid juridic internaţional IFLR 1000. De asemenea, renumita publicaţie Chambers Europe a decernat firmei MUŞAT & ASOCIAŢII trofeul “Romanian Law Firm of the Year“, pentru casa de avocatură cu cele mai bune performanţe pe parcursul anului trecut în România, în cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUŞAT & ASOCIAŢII oferă în mod regulat consiliere juridică celor mai cunoscute şi respectate corporaţii din România, inclusiv o treime din Top 100 şi jumatate din Top 500 mari companii, precum şi instituţiilor publice şi financiare locale în tranzacţii corporative şi financiare sofisticate şi în proceduri complexe de rezolvare a conflictelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienţi, majoritatea din categoria investitorilor străini printre care: Enel SpA, GDF Suez, Rompetrol, Colas, European Investment Bank, RBS (Royal Bank of Scotland), ING Bank, Fortis Bank, KBC Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BNP Paribas, OTP Bank, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Novartis, Roche, Abbot, General Electric, General Motors, Microsoft, Intel, Oracle, Google, AON, Amazon.com, AT&T, Nokia, Alcatel – Lucent, Telecom Italia, Thyssen Krupp, Generali, AFI Europe, Electrolux, Caterpillar, Monsanto, Deutsche Bahn, SAB Miller, etc.

Print Friendly, PDF & Email