CRH plc („CRH”) a anunţat încheierea unui angajament pentru achiziţionarea unui număr semnificativ de active aparţinând Lafarge S.A. („Lafarge”) şi Holcim Ltd („Holcim”), valoarea tranzacţiei ridicându-se la 6,5 miliarde EUR. Achiziţia are loc în contextul fuziunii propuse între Holcim şi Lafarge. Consultantul juridic al CRH plc. la nivel internaţional a fost Arthur Cox, Irlanda, în timp ce Mușat & Asociații a asistat compania privind achiziţia tuturor activelor Lafarge din România, una dintre ţările în care se desfăşoară această amplă tranzacţie, estimată a fi finalizată la mijlocul anului 2015.

Holcim şi Lafarge vând active în Franţa, Germania, Ungaria, România, Serbia, Slovacia, Regatul Unit, Canada, SUA, Filipine şi Brazilia.

CRH este producătorul şi distribuitorul unei game diverse de produse destinate domeniului construcţiilor în ansamblu. CRH este unul dintre liderii mondiali în industria de profil, cu prezenţă în 34 de ţări. Este cea mai mare companie de materiale de construcţii din America de Nord, lider regional în Europa şi şi-a intensificat activitatea în Asia, pe pieţele din India şi China.

Echipa Muşat & Asociatii a fost formată din 30 de avocaţi specializaţi în diverse arii de practică, cum ar fi Fuziuni şi Achiziţii, Drept Societar şi Comercial, Drept Bancar şi Financiar, Mediu, Dreptul Muncii sau Proprietate Intelectuală, fiind coordonată de Mona Muşat (Mnaging Partner), Monia Dobrescu (Partner) şi Crina Ciobanu (Managing Associate). Muşat & Asociaţii a realizat o analiză detaliată de due diligence, ce a inclus toate activele şi companiile Lafarge ce au făcut parte din tranzacţie, precum şi asistenţă pe parcursul tuturor etapelor, până la finalizarea tranzacţiei.

Print Friendly, PDF & Email