CRH plc („CRH”) a anunţat încheierea unui angajament pentru achiziţionarea unui număr semnificativ de active aparţinând Lafarge S.A. („Lafarge”) şi Holcim Ltd („Holcim”), valoarea tranzacţiei ridicându-se la 6,5 miliarde EUR. Achiziţia are loc în contextul fuziunii propuse între Holcim şi Lafarge. Consultantul juridic al CRH plc. la nivel internaţional a fost Arthur Cox, Irlanda, în timp ce Mușat & Asociații a asistat compania privind achiziţia tuturor activelor Lafarge din România, una dintre ţările în care se desfăşoară această amplă tranzacţie, estimată a fi finalizată la mijlocul anului 2015.

Holcim şi Lafarge vând active în Franţa, Germania, Ungaria, România, Serbia, Slovacia, Regatul Unit, Canada, SUA, Filipine şi Brazilia.

CRH este producătorul şi distribuitorul unei game diverse de produse destinate domeniului construcţiilor în ansamblu. CRH este unul dintre liderii mondiali în industria de profil, cu prezenţă în 34 de ţări. Este cea mai mare companie de materiale de construcţii din America de Nord, lider regional în Europa şi şi-a intensificat activitatea în Asia, pe pieţele din India şi China.

Echipa Muşat & Asociatii a fost formată din 30 de avocaţi specializaţi în diverse arii de practică, cum ar fi Fuziuni şi Achiziţii, Drept Societar şi Comercial, Drept Bancar şi Financiar, Mediu, Dreptul Muncii sau Proprietate Intelectuală, fiind coordonată de Mona Muşat (Mnaging Partner), Monia Dobrescu (Partner) şi Crina Ciobanu (Managing Associate). Muşat & Asociaţii a realizat o analiză detaliată de due diligence, ce a inclus toate activele şi companiile Lafarge ce au făcut parte din tranzacţie, precum şi asistenţă pe parcursul tuturor etapelor, până la finalizarea tranzacţiei.

Despre MUŞAT & ASOCIAŢII

MUŞAT & ASOCIAŢII este una dintre primele case de avocatură înfiinţate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 17 parteneri şi peste 100 de avocaţi şi consilieri, MUŞAT & ASOCIAŢII acordă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUŞAT & ASOCIAŢII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicaţiile internaţionale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieţei avocaţiale, mulţi dintre avocaţii firmei fiind la rândul lor nominalizaţi de aceste publicaţii ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.

În anul 2013, Muşat & Asociaţii a fost desemnată „Casa de avocatură a anului în România”, distincţie acordată de către International Financial Law Review, fiind pentru a doua oară în ultimii patru ani când Muşat & Asociaţii îşi adjudecă acest valoros premiu, după distincţia primită în 2011, anul în care România a fost inclusă pentru prima dată în lista ţărilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

De asemenea în 2012, MUŞAT & ASOCIAŢII a fost recompensată cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai bună casă de avocatură din Europa Centrală şi de Est”, distincţie acordată de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente înregistrate pe piaţa din România de echipa Muşat & Asociaţii, în ceea ce priveşte evoluţia portofoliului de mandate în practica de fuziuni & achiziţii şi strategia de management adoptată.

Totodată, renumita publicaţie Chambers Europe a decernat firmei MUŞAT & ASOCIAŢII trofeul „Romanian Law Firm of the Year“, pentru casa de avocatură cu cele mai bune performanţe în România, în cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUŞAT & ASOCIAŢII acordă în mod regulat consiliere juridică celor mai cunoscute şi respectate corporaţii din România, inclusiv o treime din Top 100 şi jumatate din Top 500 mari companii, precum şi instituţiilor publice şi financiare locale în tranzacţii corporative şi financiare sofisticate şi în proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienţi, majoritatea din categoria investitorilor străini.

Print Friendly, PDF & Email