Firma de avocatura Mușat & Asociații a acordat consultanta juridica Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) cu privire la facilitatea de credit in valoare de 16 milioane de EURO acordata catre TeraPlast Group, unul dintre principalii producatori locali de materiale pentru pietele de constructii, instalatii si proiectare.

Imprumuturile acordate de BERD urmeaza a finanta implementarea proiectelor dezvoltate de grupul TeraPlast in CEE.

Imprumuturile vor fi folosite de catre Wetterbest, producator de tigla metalica, pentru dezvoltarea unei noi unitati de productie si depozitare pentru sisteme pentru acoperisuri. De imprumuturi  va beneficia si TeraSteel, printre altele, pentru refinantarea unei unitati de productie pentru panouri metalice de tip sandwich din Serbia, precum si in scopul extinderii prezentei companiei la nivel CEE.    

Echipa Mușat & Asociații a fost coordonata de catre Monia Dobrescu, Partener si formata din avocati experimentati, care au oferit consultanta juridica in legatura cu diverse aspecte privind proiectul, printre care Madalina Trifan (Managing Associate) si Cristian Cepesi (Senior Associate). 

“Ne place intotdeauna sa contribuim atunci cand vine vorba de a sprijini progresul si extinderea unei afaceri. A fost o placere sa colaboram din nou cu experimentata echipa din cadrul BERD, precum si cu colegii nostri de la Bird & Bird (Londra) si ne-am bucurat sa vedem ca eforturile noastre combinate au dus la un rezultat pozitiv”, a declarat Monia Dobrescu, Partener si Coordonator al ariei de practica Drept Financiar si Bancar.   

Firma de avocatura MUȘAT & ASOCIAȚII este lider in aria de practica Drept Bancar si Financiar, fiind recunoscuta pentru experienta remarcabila si pentru capacitatea echipei de a gestiona tranzactii atat pe plan local cat si pe plan international.   

Echipa de avocati de Drept Bancar si Financiar a firmei  este una dintre cele mai mari din aceasta arie de practica, de pe piata de servicii juridice din Romania. Acorda asistenta juridica unor importante companii internationale, bancilor, precum si altor institutii financiare, cu privire la dezvoltarea si finantarea proiectelor, finantari sindicalizate si finantari prin capital imprumutat, aspecte de reglementare si conformitate, restructurari, credite imobiliare, leasing, constituirea si executarea garantiilor, emiterea de obligatiuni precum si proceduri de insolventa in diverse sectoare ale industriei.

Print Friendly, PDF & Email