Muşat & Asociaţii îşi continuă tradiţia de peste 15 ani de a sprijini prin burse, stagii de practică şi sponsorizări tinerii talentaţi aflaţi la început de drum în profesia juridică, susţinând în acest an cea de-a 11-a ediţie a Competiţiei Regionale de Dezbateri pentru Studenţi –  Muntenia 2009, care se va desfăşura în perioada 7-8 noiembrie.

“Formarea şi promovarea tinerilor reprezintă o preocupare constantă a firmei noastre, dovedită atât prin sprijinul financiar acordat an de an diverselor evenimente studenţeşti, cât şi prin stagiile de practică organizate în cadrul firmei. Susţinem implicarea tinerilor în cât mai multe activităţi extrascolare, cum este şi această competiţie de dezbateri, pentru că doar participând activ în timpul facultăţii la diverse simulări şi studii de caz, cei mai pasionaţi dintre ei îşi pot dubla pregătirea academică cu dezvoltarea abilităţilor practice de argumentare şi retorică, atât de necesare acestei profesii”, a spus Mona Muşat, Co-Managing Partner Muşat & Asociaţii.

Competiţia Regională de Dezbateri pentru Studenţi din acest an se desfăşoară în formatul American Parliamentary, inspirat de sesiunile de dezbateri din Parlamentul Britanic, şi reuneşte 23 de echipe din Facultatea de Drept, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Ştiinţe Politice, Academia de Studii Economice, Facultatea de Psihologie, Facultatea de Matematică, Facultatea de Teatru şi Facultatea de Medicină. Competiţia este organizată de studenţii Facultăţii de Drept, în colaborare cu ELSA (Asociaţia Studenţilor în Drept) şi Asociaţiei Române de Dezbateri, Oratorie şi Retorică (ARDOR).

Printre iniţiativele studenţeşti sprijinite în acest an de Muşat & Asociaţii se numără şi susţinerea participării unei echipe de trei studenţi ai Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Nicolae Titulescu la concursul internaţional “Arbitration Moot Court” organizat de Universitatea Goethe din Frankfurt în perioada 4-6 martie 2009.

Print Friendly, PDF & Email