Muşat & Asociaţii promovează trei noi parteneri în structura de conducere a firmei –Cleopatra Leahu, Silvia Sandu şi Ileana Lucian – fiecare având o experienţă remarcabilă în ariile de practică în care activează.

„Ca şi în anii trecuţi, aceste noi promovări provin din interiorul firmei, toţi cei trei noi parteneri – Cleopatra, Silvia şi Ileana – fiind avocaţi crescuţi şi formaţi la „Şcoala Muşat & Asociaţii”. Datorită devoţiunii lor profesionale, excelenţei serviciilor avocaţiale şi constanţei dovedite în timp, Cleopatra, Silvia şi Ileana, se numară printre cei mai valorosi avocaţi din cadrul firmei, promovarea lor în poziţia de partener fiind o recunoaştere a acestor merite şi o dovadă de încredere în devotamentul şi seriozitatea cu care sunt sigură ca vor face faţă noilor responsabilităţi”, – a declarat Mona MUŞAT, Managing Partener, Muşat & Asociaţii.

Cleopatra Leahu are o vechime de peste 10 ani la Muşat & Asociaţii, perioadă în care a dobândit o vastă experienţă avocaţială în domeniul energiei şi resurselor naturale, inclusiv cu privire la concesiuni miniere şi petroliere sau contracte de servicii conexe (proiectare, construcţie, activităţi de foraj şi servicii la sonde), asistând numeroşi clienţi din industria de petrol şi gaze în achiziţii complexe, finanţări şi dezvoltare de proiecte energetice sau proiecte de infrastructură, parteneriate public private, fiind şi expert certificat în achiziţii publice. Cleopatra este de asemenea recunoscută ca unul dintre cei mai experimentaţi practicieni în dreptul mediului, arie în care a consiliat numeroşi clienţi, majoritatea companii multinaţionale cu activităţi investiţionale în domeniul energiei şi resurselor naturale.

Pe parcursul carierei sale, a reprezentat un portofoliu larg de companii naţionale şi internaţionale în proiecte complexe, printre cele mai recente fiind: asistarea Sterling Resources în procesul de negociere şi semnare a acordurilor de transfer al participaţiilor în diverse perimetre petroliere din Marea Neagră, consilierea OZ Mineral Limited, companie minieră de top din Australia, în legătură cu oferta în valoare de 200.000.000 Euro pentru achiziţia Cuprumin S.A., consilierea Petrofac Facilities Management Ltd., unul dintre liderii mondiali în domeniul serviciilor pentru industria petrolului şi gazelor naturale, în procesul de negociere şi implementare a unui contract de servicii de îmbunătăţire a producţiei cu privire la o serie de zăcăminte mature de ţiţei deţinute de OMV Petrom, dar şi a Eldorado Gold Corporation, în tranzacţia cross-border prin care a preluat activităţile European Goldfields Limited în domeniul exploatării zăcămintelor aurifere din ţara noastră.

 Silvia Sandu are o vechime de peste 9 ani la Muşat & Asociaţii, perioadă în care a asistat numeroşi clienţi din industria farmaceutică, în legătură cu aspecte de reglementare şi conformitate cu privire la medicamente şi dispozitive medicale, contribuţia claw-back, realizarea de studii clinice şi non-intervenţionale, servicii medicale şi drepturi ale pacienţilor, precum şi chestiuni legate de programele naţionale de sănătate. De asemenea, Silvia este specializată în drept comercial şi drept vamal, arie de practică în care a consiliat un portofoliu semnificativ de companii cu privire la operaţiuni complexe de import şi export, regimuri vamale definitive şi suspensive, dar şi identificarea de soluţii optime pentru suspendarea şi diminuarea cuantumului datoriilor vamale.

Printre proiectele sale recente se numără consultanţă acordată companiilor Eli Lilly, Roche, Abbott, Servier, Novartis, Novo Nordisk sau Astellas. A fost implicată şi în unele dintre cele mai mari tranzacţii în domeniu, printre care asistenţă acordată fondului de investiţii Mid Europa Partners pe parcursul procesului de achiziţie al subisidiarei locale a Walmark, consilierea companiei americane Abbott Laboratories, în legătură cu restructurarea activităţilor desfăşurate în România, sau reprezentarea BBraun în procesul de achiziţie al unui important centru medical.

Ileana Lucian şi-a început cariera avocaţială la Muşat & Asociaţii, în urmă cu 10 ani. Este specializată în dreptul muncii şi acordă consultanţă în toate aspectele legate de restructurarea sau reorganizarea societăţilor comerciale colective şi individuale, contracte colective de muncă, planuri de retragere voluntară, transfer de întreprindere, negocieri cu sindicatele, beneficii acordate angajaţilor. Este de asemenea recunoscută pentru experienţa şi cunoştinţele sale vaste în drept societar şi comercial, dar şi în restructurări şi reorganizări de întreprinderi.

Ileana a consiliat clienţi internaţionali şi locali cu privire la aspecte variate de dreptul muncii, printre care Electrolux România, în soluţionarea diverselor conflicte de muncă cu sindicatul şi negocierea contractului colectiv de muncă, Amazon.com cu privire la armonizarea politicilor interne cu prevederile legislative din România, Va Tech Wabag în transferul de salariaţi, negocierea şi încetarea contractului colectiv de muncă şi în procedura de reorganizare. De asemenea, printre cele mai recente mandate în care s-a implicat se numără şi consultanţa acordată Gefco (una dintre primele zece societăţi active în industria logistică din lume) şi Nitromak-Dnx Kimya Sanayii (un important producător de explozivi), în toate aspectele comerciale şi de dreptul muncii cu privire la reorganizarea business-ului din România.

 Despre MUŞAT & ASOCIAŢII

MUŞAT & ASOCIAŢII este una dintre primele case de avocatură înfiinţate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 18 parteneri şi peste 100 de avocaţi şi consilieri, MUŞAT & ASOCIAŢII oferă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUŞAT & ASOCIAŢII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicaţiile internaţionale de specialitate (Chambers & Partners, Practical Law Company, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieţei avocaţiale, mulţi dintre avocaţii firmei fiind la rândul lor nominalizaţi de aceste publicaţii ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.

În 2012, Muşat & Asociaţii a câştigat Gold Award la categoria „Cea mai bună casă de avocatură din Europa Centrală şi de Est”, distinctie acordata de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente înregistrate pe piaţa din România de echipa Muşat & Asociaţii, atât în ceea ce priveşte evoluţia portofoliului de mandate reprezentante pe parcursul anului 2011 în practica de fuziuni & achiziţii, cât şi în ceea ce priveşte strategia de management adoptată.

De asemenea, MUŞAT & ASOCIAŢII este prima casă de avocatură de pe piaţa locală distinsă cu prestigiosul premiu „The National Law Firm of the Year“ acordat de publicaţia britanică de specialitate International Financial Law Review (IFLR) care realizează şi binecunoscutul ghid juridic internaţional IFLR 1000. De asemenea, renumita publicaţie Chambers Europe a decernat firmei MUŞAT & ASOCIAŢII trofeul “Romanian Law Firm of the Year“, pentru casa de avocatură cu cele mai bune performanţe în România, în cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

Print Friendly, PDF & Email