„Suprasubscrierea Transelectrica SPO reprezintă atât un semn pozitiv pentru Bursa de Valori București, cât și un simbol al încrederii investitorilor. Rezultatul de succes al ofertei se datorează condițiilor mai favorabile ale pieței; începând cu primul trimestru al anului, dar, în cea mai mare măsură, maniera de implementare și evoluția generală a procesului au dovedit nivelul ridicat de transparență și flexibilitate al MECMA/OPSPI în tranzacțiile cu investitorii. Ținând cont de aceste evoluții recente, ne așteptăm ca ofertele viitoare pentru 15% din pachetul de acțiuni Transgaz și 20% din Tarom, care se vor desfășura la Bursa de Valori București să fie încununate de succes”, a declarat Miruna Suciu, Partner Mușat & Asociații.

Mușat & Asociații a fost implicată în mod direct în acest proiect important, oferind asistență Oficiului Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie (OPSPI) încă de la începutul proiectului, în martie 2011. Mandatul său a inclus selectarea consorțiului de subscriere și supravegherea tuturor activităților, inclusiv a negocierilor contractului de subscriere, redactarea programei, structurarea tranzacției și oferirea de asistență juridică pe parcursul întregului proces de vânzare. Structurarea ofertei într-o manieră care să permită conformitatea cu termenele strânse convenite cu Fondul Monetar Internațional, coordonarea discuțiilor cu autoritățile de reglementare, armonizarea procesului de colectare a informațiilor în conformitate cu reglementările UE au fost doar câteva din aspectele juridice importante care au necesitat o atenție deosebită.

Echipa formată din șase avocați cu experiență în tranzacții complexe pe piețele de capital, care a contribuit la finalizarea cu succes a proiectului, a fost coordonată de Miruna Suciu, Partner Mușat & Asociații.

Mușat & Asociații este implicată, de asemenea, în alte două mari proiecte la Bursa de Valori București: vânzarea a 15% din acțiunile Transgaz și oferta publică inițială de vânzare a 20% din Tarom.
Firma este recunoscută pentru implicarea constantă în tranzacțiile importante de pe piața de capital, cum ar fi oferta de preluare inițiată de Rompetrol Group pentru Rompetrol Rafinare, achiziția și scoaterea de pe lista firmelor cotate la bursă a Beer Azuga de către SABMiller sau asistența oferită Sanofi-Aventis în legătură cu oferta de preluare a Zentiva pe piața locală.

Print Friendly, PDF & Email