Comunicat de presă

București, 3 august 2023

Mușat & Asociații a consiliat compania Adesgo SA, cel mai mare producător de lenjerie de corp fără cusături din România, în legătură cu vânzarea afacerii sale din domeniul fabricării și comercializării de articole de lenjerie intimă fără cusături către Tefron Europe, parte a unui grup israelian, dezvoltator și producător de articole vestimentare fără cusături, intrat recent pe piața românească. Tranzacția a fost semnată în luna martie și finalizată la începutul acestei săptămâni. 

„Mă bucur să văd că eforturile tuturor au dus la o tranzacție de succes. Le sunt recunoscător tuturor părților implicate în această tranzacție – Tefron Europe și Firon Bar-Nir – și avocaților noștri de la Mușat & Asociații pentru colaborarea impecabilă și munca de echipă extraordinară din ultimul an. Apreciem enorm angajamentul și abilitățile profesionale excepționale ale echipei Mușat & Asociații în toate etapele tranzacției, contribuția lor fiind inestimabilă pentru acest proiect. Urmează să vedem Adesgo, unul dintre brandurile cu tradiție din România, în noua sa etapă de dezvoltare și creștere. Suntem încrezători că, în urma acestei mutări strategice, compania Adesgo va continua să fie puternic activă pe piața românească cu brandul său Diamond, liderul pieței de ciorapi și dresuri”, a declarat Raanan Sobel, Administrator Unic al Adesgo.  

„Felicitări echipei Adesgo și multe mulțumiri domnului Sobel pentru încrederea acordată echipei noastre și pentru că a lucrat alături de noi ori de câte ori a fost nevoie! A fost o onoare să participăm în acest proiect de referință în care a fost implicată Adesgo, o companie cu o istorie de aproape 100 de ani.  Le mulțumim colegilor noștri israelieni de la FISCHER (FBC & Co.) pentru o muncă de echipă extraordinară și, de asemenea, avocaților Tefron Europe din cadrul Firon Bar-Nir pentru abordarea profesionistă și pentru eforturile depuse în vederea finalizării acestei tranzacții”, a declarat Monia Dobrescu, Partener Mușat & Asociații

Echipa Mușat & Asociații a fost coordonată de Monia Dobrescu, Partener, și de Mădălina Trifan, Managing Associate. Din echipa juridică au făcut parte avocați cu experiență precum Alina Man, Managing Associate, Simona Anton, Managing Associate și Cristian Cepeși, Senior Associate. 

 

Despre Mușat & Asociații 

Numele Mușat & Asociații este sinonim cu excelența în practica avocaturii de business din România. De peste 33 de ani, Mușat & Asociații acordă servicii de consultanță în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziții, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurență, drept societar, telecomunicații & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piețe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale. 

Mușat & Asociații este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicațiile internaționale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieței avocațiale, mulți dintre avocații firmei fiind la rândul lor nominalizați de aceste publicații ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.

  • 2023: Mușat & Asociații a fost desemnată pentru al doilea an consecutiv câștigătoare a premiului Eastern Europe Firm of the Year în cadrul galei LMG Life Sciences Awards EMEA 2023, care a avut loc pe 13 iulie la Londra. LMG Life Sciences este unul dintre cele mai prestigioase ghiduri juridice care centralizează cele mai importante firme de avocatură și avocați care activează în domeniul life sciences (biotehnologie, produse farmaceutice, dispozitive medicale, suplimente alimentare, alimente, cosmetice etc.).
  • 2022: Mușat & Asociații a fost desemnată câștigătoarea premiilor pentru ariile de practică Fuziuni și Achiziții (M&A), Litigii și Farma, acordate în cadrul Galei Romanian Legal Awards, organizate de “Legal Marketing”. Au fost recunoscute performanțele echipei noastre de M&A din anul 2021, în continuarea premiilor acordate pentru anii 2020 și 2019, an în care Mușat & Asociații a fost desemnată și Firma anului în avocatură din România. De asemenea, în 2022, Mușat & Asociații a câștigat premiul „Firma de avocatură a anului în Europa de Est”  în cadrul galei organizate în Londra de LMG Life Sciences Awards, unul dintre cele mai prestigioase ghiduri juridice internaționale care premiază firmele de avocatură și avocații ce se află în spatele celor mai inovatoare și provocatoare proiecte juridice din EMEA, SUA și Canada, împreună cu companiile sale surori International Financial Law Review, Benchmark Litigation, Managing IP, Expert Guides și ITR.
  • 2020: Mușat & Asociații a câștigat premiul „Firma de avocatură a anului în ariile Fuziuni & Achiziții, Achiziții Publice și Farma”, distincție acordată de publicația “The Times Legal Innovation” firmelor de avocați din România care au obținut performanțe deosebite în anul de referință.
  • 2019: Mușat & Asociații a câștigat premiul “Firma de avocatură a anului în România”, distincție acordată de “The Times Legal Innovation”, precum și alte premii, acordate pentru ariile de practică Fuziuni și Achiziții, Achiziții Publice și Drept Penal.
  • 2018: Mușat & Asociații a câștigat premiul pentru cea mai mare tranzacție M&A în domeniul Farma în România, pentru asistența acordată Dr. Max în achiziția grupului A&D Pharma, precum și alte premii, acordate pentru ariile de practică Fuziuni și achiziții/Privatizare, Infrastructură și PPP/Achiziții Publice și Drept Penal. 
  • 2016: Mușat & Asociații a câștigat premiul pentru cea mai mare tranzacție în domeniul energiei pentru asistența acordată Sterling Resources în procesul de vânzare a operațiunilor din România către Carlyle International Energy Partners, precum și premiul pentru cea mai mare tranzacție din HORECA pentru asistarea Premier Capital în achiziționarea McDonald’s în România. Distincțiile au fost oferite de Ziarul Financiar, în cadrul Galei Avocaților 2016, ediția a VII-a.
  • 2015: Mușat & Asociații a câștigat premiul “Firma de avocatură a anului în România”, distincție acordată anual de reputata publicație britanică “The Lawyer” firmelor de avocați din Europa care au obținut performante deosebite în anul de referință.
  • 2013: Mușat & Asociații a fost desemnată „Casa de avocatură a anului în România”, de către International Financial Law Review (IFLR), fiind pentru a doua oară când Mușat & Asociații își adjudecă acest valoros premiu, după distincția primită în 2011, când România a fost inclusă pentru prima dată în lista țărilor nominalizate pentru premiile IFLR. 
  • 2012: Mușat & Asociații a câștigat premiul Gold Award la categoria „Cea mai bună casă de avocatură din Europa Centrală și de Est”, distincție acordată de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente în ceea ce privește evoluția portofoliului de mandate în practica de fuziuni & achiziții și strategia de management adoptată.
Print Friendly, PDF & Email