Anca Buta Muşat, Partner Muşat & Asociaţii, este singurul avocat român distins cu premiul International Law Office (ILO) Client Choice Awards 2010, pentru expertiza sa remarcabilă în domeniul concurenţei, în urma unei cercetări derulate de specialiştii englezi pe un eşantion de peste 2.000 de clienţi şi avocaţi (in-house counsel) din întreaga lume. Premiile ILO Client Choice, inaugurate în 2005, au la bază recomandările clienţilor caselor de avocatură, care iau în considerare criterii precum calitatea serviciilor avocaţiale, promptitudinea şi transparenţa onorariilor.

„Distincţia primită mă onorează în mod deosebit întrucât reprezintă o recunoaştere venită din partea clienţilor, care confirmă standardele înalte de expertiză ale echipei de avocaţi Muşat & Asociaţii”, a spus Anca Buta Muşat, Partner Muşat & Asociaţii şi coordonatoarea departamentului de concurenţă. Potrivit clienţilor citaţi de ILO, Anca Buta Muşat „are o atitudine proactivă, orientată în principal pe prevenirea potenţialelor probleme decât pe rezolvarea ulterioară a acestora, aducând astfel o valoare adăugată activităţii noastre şi serviciilor oferite”, „oferă sfaturi excelente şi ne ajută să găsim soluţii simple” şi „a demonstrat în repetate rânduri un înalt nivel de competenţă şi expertiză”.

Premiile ILO Client Choice Awards au acoperit 48 de jurisdicţii din întreaga lume, iar printre câştigătorii din categoria dreptului concurenţial se numără două firme din Magic Circle: Clifford Chance şi Freshfields. Lista completă a câştigătorilor poate fi accesată la următoarea adresă:

http://www.clientchoiceawards.com/2010/WinnerSearch.aspx?type=i&filter=advanced&workarea=Competition&jurisdiction=&criteria=&submittype=Search

Anca Buta Muşat deţine o experienţă considerabilă în drept concurenţial, asistând corporaţii naţionale şi multinaţionale de renume în faţa Comisiei Europene şi a Consiliului Concurenţei, în cadrul procedurilor de investigaţie, inspecţii inopinate şi audieri în faţa plenului autorităţii de concurenţă. De asemenea, oferă asistenţă juridică în toate aspectele legate de scheme de ajutor de stat, contracte de servicii publice, înţelegeri sau practici concentrate şi/sau poziţie dominantă. Printre tranzacţiile în care a fost implicată se numără consilierea Enel asupra tuturor aspectelor de drept concurenţial aferente achiziţiei Electrica Muntenia Sud, asistenţa acordată Ministerului Economiei şi Comerţului în legătură cu pregătirea documentaţiei necesare restructurării datoriilor de un miliard de euro ale Termoelectrica, asistarea SABMiller în ceea ce priveşte notificarea concentrării economice survenite în urma achiziţiei Bere Azuga, precum şi consilierea unui portofoliu larg de corporaţii multinaţionale precum Eli Lilly, GSK, Hoffman La Roche, Novartis, Lundbeck, General Electric, PPF Partners, KBC Bank, SBS Broadcasting, Jones Apparel, Visa International Service Association, Intel în diverse probleme de concurenţă şi antitrust.

Expertiza sa în domeniul concurenţei este recunoscută şi de publicaţiile internaţionale de prestigiu în domeniul juridic, Chambers & Partners şi PLC-Which Lawyer?, care o recomandă în topul specialiştilor din România în această arie de expertiză.

Print Friendly, PDF & Email