Anca Buta Muşat, Partner Muşat & Asociaţii, a fost recompensată a treia oară cu premiul International Law Office (ILO) Client Choice, pentru activitatea de excepţie desfăşurată în domeniul concurenţei. Anca devine astfel singurul avocat român care ajunge la această performanţă, după distincţiile primite în 2010 şi 2011. Diploma i-a fost înmânată în cadrul Galei de premiere ce a avut loc la Londra, în data de 27 februarie 2013, la care au participat reprezentanţi ai celor mai importante case de avocatură din întreaga lume, precum: Baker & McKenzie, Mayer Brown, Garrigues, Herbert Smith Freehills, King & Spalding, Freshfields Bruckhaus Deringer, Norton Rose, Hogan Lovells sau Bird & Bird.

Premiile ILO Client Choice au o tradiţie de 8 ani şi constituie un punct de referinţă pentru avocatura de business. Cercetarea este realizată anual de specialiştii britanici pentru 64 de jurisdicţii, la nivel mondial, inclusiv România, şi se bazează pe recomandările a peste 2.000 de companii, clienţi ai caselor de avocatură, care notează calitatea serviciilor avocaţiale, pregătirea echipei, promptitudinea şi transparenţa onorariilor.

„Premiul International Law Office (ILO) Client Choice, al treilea în decurs de doar 4 ani, este o realizare deosebită atât pentru mine, cât şi pentru echipa de concurenţă din cadrul Muşat & Asociaţii, pe care o coordonez. El reflectă în mod direct opiniile şi aprecierile clienţilor noştri şi reprezintă recunoaşterea calităţii serviciilor avocaţiale pe care le acordăm, dar şi a încrederii companiilor naţionale şi internaţionale în capacităţile noastre. Dreptul concurenţei se numără printre cele mai dinamice arii de practică, numai în 2012 portofoliul de noi mandate crescând cu 50%. Această evoluţie  se menţine şi în prima parte a anului în curs, pe fondul numărului mare de investigaţii lansate de Consiliul Concurenţei în domenii cheie de activitate, dar şi a preocupării agenţilor economici de a-şi alinia normele interne, pentru a preveni riscul unei potenţiale anchete”, a declarat Anca Buta Muşat, Partner Muşat & Asociaţii.

Clienţii contactaţi de ILO au apreciat „cunoştinţele juridice deosebite ale Ancăi Buta Muşat în dreptul concurenţei, precum şi abilitatea sa de relaţionare cu autorităţile”, „capacitatea de a gestiona eficient şi profesionist problemele”, fiind de asemenea recunoscută drept “un avocat remarcabil şi un manager competent”.

Printre cele mai recente mandate reprezentate de Anca Buta Muşat se numără asistarea Orange România în calitate de agent de monitorizare numit de Consiliul Concurenţei, privind aplicarea şi implementarea angajamentelor asumate de Orange România pe piaţa produselor şi serviciilor de pre-pay, consilierea Gaz de France Suez Energy Romania S.A. şi  a Roche România S.R.L., pe parcursul unor investigaţii iniţiate de autoritatea de concurenţă privind un pretins abuz de poziţie dominantă, asistarea Generali Holding Vienna AG într-o investigaţie a autorităţii de concurenţă închisă printr-un ordin ce a concluzionat că nu a fost săvârşită nicio faptă anticoncurenţială de către companie,  acordarea de consultanţă juridică pentru Electrolux România, Belupo Pharmaceuticals and Cosmetics (important producător european de medicamente şi membru al grupului Podravka), Sig Sauer GmbH & Co. KG (unul dintre cei mai importanţi producători de armament şi muniţie de război la nivel mondial) în cadrul investigaţiilor declanşate de Consiliul Concurenţei, precum și consilierea unor mari companii naționale în probleme de ajutor de stat.

Anca Buta Muşat este unul dintre cei mai inovatori şi activi avocaţi în dreptul concurenţei, fiind inclusă în mod constant în topul specialiştilor din România în această arie de practică atât de către Chambers Europe, cât şi de PLC Which Lawyer?.

Despre MUŞAT & ASOCIAŢII

MUŞAT & ASOCIAŢII este una dintre primele case de avocatură înfiinţate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 17 parteneri şi peste 100 de avocaţi şi consilieri, MUŞAT & ASOCIAŢII oferă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUŞAT & ASOCIAŢII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicaţiile internaţionale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Practical Law Company, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieţei avocaţiale, mulţi dintre avocaţii firmei fiind la rândul lor nominalizaţi de aceste publicaţii ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.

În 2012, Muşat & Asociaţii a fost recompensată cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai bună casă de avocatură din Europa Centrală şi de Est”, distincţie acordată de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente înregistrate pe piaţa din România de echipa Muşat & Asociaţii, atât în ceea ce priveşte evoluţia portofoliului de mandate reprezentante pe parcursul anului 2011 în practica de fuziuni & achiziţii, cât şi în ceea ce priveşte strategia de management adoptată.

De asemenea, MUŞAT & ASOCIAŢII este prima firmă de avocați din Romania distinsă cu prestigiosul premiu „The National Law Firm of the Year“ acordat de publicaţia britanică de specialitate International Financial Law Review (IFLR) care realizează şi binecunoscutul ghid juridic internaţional IFLR 1000.

Totodată, renumita publicaţie Chambers Europe a decernat firmei MUŞAT & ASOCIAŢII trofeul „Romanian Law Firm of the Year“, pentru casa de avocatură cu cele mai bune performanţe în România, în cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

Print Friendly, PDF & Email