Biroul de Credit şi Muşat & Asociaţii au organizat astăzi, 14 aprilie 2011, dezbaterea „Prelucrarea Informaţiilor de Risc la Biroul de Credit. Proiecte şi Soluţii Juridice”, care a adus în discuţie aspectele operaţionale şi de reglementare ale prelucrării informaţiilor de risc.

În cadrul evenimentului, la care au participat peste 50 de reprezentanţi din sistemul bancar, au fost discutate instrumentele puse la dispoziţia participanţilor la sistemul Biroului de Credit, precum şi principalele aspecte de ordin juridic de care actorii de pe piaţa serviciilor financiar-bancare trebuie sa ţină seama în legătură cu prelucrarea informaţiilor de risc.

„Strategia noastră pentru următorii trei ani este creşterea gradului de asimilare a produselor şi serviciilor finalizate în anii 2009 şi 2010 şi extinderea ofertei către alte categorii de beneficiari, precum birourile de credit din alte ţări sau către persoanele fizice. În acest scop intenţionăm să atragem cât mai mulţi participanţi la sistem, pe toate categoriile de produse, şi analizăm posibilitatea extinderii bazei de date cu persoane juridice, tocmai pentru ca informaţiile oferite ulterior să fie cât mai extensive şi adaptate cerinţelor pieţei”, a spus Şerban Marian Epure, Director General Biroul de Credit.

„Biroul de Credit a fost creat în considerarea interesului legitim al instituţiilor financiare şi de credit de a adopta politici şi proceduri eficiente de cunoaştere a clientelei şi de prevenire a utilizării sistemului financiar-bancar pentru desfăşurarea unor activităţi contrar legii. În actualul context economic, importanţa sa nu poate fi decât încă o dată subliniată. În calitatea noastră de consultanţi juridici ai Biroului de Credit, din chiar momentul constituirii sale, ne bucură succesul său şi am fost onoraţi de interesul arătat de reprezentanţii băncilor participante dezbaterii temelor juridice incidente”, a spus Luminiţa Popa, Partner Muşat & Asociaţii.

„Desfăşurarea activităţii societăţii în condiţii de deplină legalitate s-a datorat şi sprijinului eficient, acordat în condiţii de profesionalism, de către societatea de avocatură parteneră, Muşat & Asociaţii”, a precizat Şerban Marian Epure.

Muşat & Asociaţii se implică constant în susţinerea mediului de afaceri local prin organizarea de dezbateri pe teme de actualitate în diverse sectoare economice. Printre evenimentele recente organizate de Muşat & Asociaţii se numără Focus on Renewable Energy, Corporate Fraud: Prevention, Detection and Legal actions sau Raising Equity and Finding Financial or Strategic Partners.

 

Despre BIROUL DE CREDIT
Înfiinţat la initiaţiva sistemului bancar românesc în 2004, BIROUL DE CREDIT îşi propune să sprijine participanţii la sistem prin furnizarea de informaţii reale, actualizate şi consistente referitoare la persoane fizice care au contractat credite de la bănci sau societăţi financiare, au achiziţionat un produs în sistem leasing sau au fost asigurate împotriva riscului de neplată de o societate de asigurări.

BIROUL DE CREDIT prelucrează atât informaţie negativă, cât şi pozitivă, provenita din surse bancare şi non-bancare. În sistem operează 35 de instituţii de credit, cu o cotă de piaţă de 99,98%, şi 17 IFN–uri. În baza de date a Sistemului Informatic al BIROULUI DE CREDIT sunt cuprinse peste 6,3 milioane de persoane recenzate ce deţin aproximativ 13,4 milioane de conturi.

 

Despre MUŞAT & ASOCIAŢII

MUŞAT & ASOCIAŢII este una dintre primele firme de avocaţi înfiinţate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 13 parteneri şi peste 100 de avocaţi şi consilieri, MUŞAT & ASOCIAŢII oferă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUŞAT & ASOCIAŢII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicaţiile străine de specialitate (Chambers & Partners, Practical Law Company, Legal 500, International Financial Law Review etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieţei avocaţiale, mulţi dintre avocaţii firmei fiind la rândul lor nominalizaţi de aceste publicaţii ca făcând parte din elita avocaturii de business din România. Muşat & Asociaţii conduce în clasamentul general pe Romania realizat de Practical Law Company (PLC) Which Lawyer?,  fiind plasată pe locul intâi în 11 din cele 15 domenii analizate (corporate / fuziuni & achiziţii, litigii / dispute resolution, real estate, construcţii, pieţe de capital, mediu, private equity, restructurări şi insolvenţă, taxe, telecom & media şi outsourcing & IT). La rândul său, International Financial Law Review 1000 (IFLR) 2011, ghid juridic specializat pe domeniul financiar bancar, plasează firma pe primul loc în toate cele patru domenii analizate în România: fuziuni & achiziţii, drept bancar, pieţe de capital şi finanţări de proiecte. De asemenea, ghidurile juridice Chambers & Partners şi Legal 500 plasează Muşat & Asociaţii în prima categorie a clasamentelor pe România în majoritatea ariilor de practică analizate pe piaţa avocaţială locală.

Portofoliul MUŞAT & ASOCIAŢII cuprinde peste 2.500 de clienţi, mari corporaţii locale sau internaţionale printre care: Enel SpA, Orange, Rompetrol, Colas, European Investment Bank, RBS (Royal Bank of Scotland), ING Bank, Fortis Bank, KBC Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Novartis, General Electric, General Motors, Intel, Oracle, AON, AT&T, Thyssen Krupp, Generali, Immoeast, Petrom, AFI Europe, Electrolux, SBS Broadcasting Corporation etc.

Print Friendly, PDF & Email