Prezentare generală și experiență

De aproape 30 de ani echipa noastră de Drept Societar și Comercial consiliază atât companii private, dar și listate la bursă, în fiecare etapă a ciclului de viață al unei societăți. Fie că asistă companii ce doresc să acceseze piața din România, sau pur și simplu analizează particularitățile mediului juridic local, avocații noștri specializați în drept societar înțeleg pe deplin piața autohtonă a afacerilor. 

Activitatea noastră zilnică cuprinde:

 • structurarea și organizarea grupurilor, vehiculelor investiționale (SPV-uri) și înființarea entităților juridice și organizațiilor non-profit,
 • cesiuni și restructurări,
 • guvernanță corporativă, răspunderea conducerii, contracte privind acționariatul, drepturile acționarilor și structurile acționariatului, și
 • asocieri în participațiune, transferuri de afaceri, contracte transfrontaliere, externalizare, proiecte de tip greenfield și brownfield, contracte de intermediere și distribuție și contracte de licență.

Consultanța oferită în ceea ce privește chestiunile de Drept Societar și Comercial se bazează și pe experiența practică a echipelor de Fuziuni și Achiziții și Litigii. Nu oferim consultanță doar din punct de vedere juridic, ci avem o abordare cuprinzătoare, practică și de perspectivă.

IULIAN POPESCU
delimiter-2
9V8A2201 Iulian Popescu resized

Partener Coordonator Adjunct

Arii de practică: Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achiziții/Privatizare, Telecom, IT & Media, Drept maritim, Aviație & Transport

Telefon: +40 21 202 59 28

Fax: +40 21 223 04 95

E-mail: iulian.popescu@musat.ro

Adresă: Bd. Aviatorilor nr. 43, sector 1, cod 011853, București, România

all_underline

O selecție a celor mai recente mandate include consultanță acordată pentru:

 • Filiala din România a celui mai mare producător de energie din Italia, în legătură cu structurarea și negocierea unui memorandum de înțelegere încheiat cu Ministerul Economiei și unul dintre cei mai importanți furnizori naționali de utilități, deținut de statul român.
 • Cel mai mare producător de energie deținut de statul român, în legătură cu fuziunea prin absorbție a unuia dintre cei mai mari producători și furnizori locali de energie termică și energie electrică din România. Asistența acordată de echipa noastră a inclus redactarea întregului proiect de fuziune, a tuturor documentelor corporative și a documentației juridice necesare pentru implementarea cu succes a fuziunii.
 • Cel mai mare producător de energie din Italia în legătură cu întreaga gamă de aspecte de drept societar și comercial privind filialele acesteia în România, furnizori și distribuitori de energie electrică.
 • Liderul mondial în industria bunurilor de larg consum (FMCG) în legătură cu un plan complex de restructurare a societății aferent operațiunilor sale din România.
 • O societate farmaceutică internațională în domeniul dreptului societar și comercial cu privire la aspecte post-achiziție apărute în urma unei tranzacții, inclusiv redactarea și negocierea de diverse contracte comerciale, cum ar fi contracte de vânzare-cumpărare, contracte de distribuție, contracte de închiriere și contracte de sponsorizare încheiate cu filialele locale ale societății.
 • Divizia de imobiliare a unei importante bănci din Franța, cu privire la consolidarea participării acesteia la capitalul filialei din România și alte aspecte de natură corporativă.
 • Un gigant internațional în industria de internet cu privire la numeroase aspecte statutare aferente operațiunilor desfășurate de entitatea din România. Serviciile juridice furnizate s-au axat pe aspecte corporative, precum și pe probleme specifice raporturilor de muncă.
 • Filiala din România a celei mai importante companii americane de telecomunicații cu privire la aspecte curente societare și de reglementare referitoare la adaptarea contractelor sale de servicii globale la legea română.
 • Unul dintre cei mai mari distribuitori la nivel mondial în industria modei în legătură cu diverse aspecte societare și comerciale privind cele șapte filiale din România ale acestuia.
 • Un important fond de investiții din Cehia în legătură cu o multitudine de aspecte comerciale, de reglementare sau guvernanță corporativă, apărute ca urmare a integrării a două societăți locale de distribuție și furnizare de gaze naturale.
 • Unul dintre cei mai mari producători de oțel din lume în aspecte societare și comerciale complexe, incluzând consultanță privind conversia datoriilor bugetare în acțiuni, urmată de două majorări consecutive de capital, cu o valoare de aproximativ 251.000.000 USD.
 • Un important grup minier din Canada, cu privire la activitățile de explorare și exploatare a unui important zăcământ minier din România. Societatea noastră a acordat consultanță completă clientului cu privire la aspectele corporative și servicii de secretariat ale societății, incluzând cesiuni de acțiuni, chestiuni privind conducerea societății, restructurare corporativă, înființarea și funcționarea filialelor sale.
 • Un important comerciant cu amănuntul online la nivel global în legătură cu extinderea centrului său de dezvoltare software din Iași.
 • Un important actor internațional în domeniul industriei software, în legătură cu chestiuni corporative și comerciale ulterioare achiziției, incluzând consultanță cu privire la diverse contracte comerciale, precum contracte de închiriere, contracte de cercetare și dezvoltare, precum și asigurarea de consultanță în domeniul proprietății intelectuale.
 • Un radiodifuzor din România, filiala unui renumit grup media din Germania, pentru chestiuni corporative curente și de reglementare, în legătură cu rețelele radio și de televiziune, precum și consultanță cu privire la aspecte juridice legate de activitatea de difuzare a mai multor emisiuni de televiziune.
 • Una dintre cele mai mari societăți la nivel mondial în domeniul consultanței, tehnologiei și externalizării în legătură cu deschiderea și operarea centrului său de externalizare din România.
 • Un important furnizor de energie electrică deținut de stat, cu privire la organizarea și implementarea unui proiect de tip greenfield/brownfield menit să modernizeze o centrală electrică existentă și să dezvolte o nouă capacitate de generare, împreună cu un operator global pe piața de energie. Consultanța acordată a fost solicitată în vederea implementării unor structuri corporative adecvate, finanțărilor de capital social, acordurilor între acționari și unor chestiuni privind conducerea societății.
 • Un lider al pieței farmaceutice în legătură cu diverse aspecte curente de reglementare, dreptul concurenței și drept societar.
 • Unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de certificare din Europa, cu o importantă prezență locală, în legătură cu preluarea diverselor cote de participare și restructurarea activității sale din România.
 • O mare societăți internaționale de leasing de vehicule utilitare în legătură cu diverse aspecte societare și comerciale aferente filialei sale din România.
 • O importantă societate de leasing în legătură cu o gamă largă de aspecte corporative şi comerciale aferente activității de leasing în România.
 • Principala societate privată de telecomunicații din România, cu privire la diverse chestiuni ce variază de la aspecte de drept societar la comunicații și raporturi angajat-angajator.
 • Filiala din România a unei importante bănci cu sediul în Austria cu privire la diverse aspecte corporative și de dreptul muncii.
 • Un producător și distribuitor mondial de produse farmaceutice în legătură cu o gamă largă de aspecte corporative și comerciale referitoare la activitatea principală a filialei din România.
 • O importantă societate cu activitate în industria farmaceutică cu privire la diverse chestiuni corporative și comerciale de zi cu zi, având ca obiect funcționarea filialei acesteia din România.
 • Una dintre cele mai mari societăți de pe piața internațională de curierat, transport rutier și aerian, cu privire la aspecte corporative, precum și asistență pentru redactarea și negocierea de diverse contracte comerciale.
 • Un important dezvoltator imobiliar din Spania în legătură cu aspecte corporative complexe, cum ar fi ajustările de capital social și restructurarea societăților implicate în dezvoltarea de proiecte imobiliare.
 • Filiala de transport a unui important producător de energie cu privire la aspecte corporative și comerciale în legătură cu contractul de asociere în participațiune încheiat cu cea mai mare societate din România în domeniul locomotivelor electrice Diesel și al materialului rulant.
 • Un lider francez în industria produselor cosmetice pentru redactarea și negocierea diverselor contracte comerciale, cum ar fi contracte de vânzare-cumpărare, contracte de distribuție, contracte de închiriere, contracte de sponsorizare și contracte de prestări servicii.
 • Un producător de top de produse din piele în legătură cu restructurarea prin divizare a filialei acestuia din România.
 • Un producător elvețian de top din domeniul farmaceutic, în legătură cu diverse aspecte corporative ca urmare a achiziției unui grup de societăți din industria farmaceutică.
 • O importantă societate farmaceutică internațională, în domeniul dreptului societar și comercial, inclusiv redactarea și negocierea de diverse contracte comerciale, cum ar fi contracte de distribuție, contracte de închiriere, contracte de vânzare-cumpărare încheiate cu diverși distribuitori români.
 • Cel mai mare producător mondial de electrocasnice și echipamente pentru bucătării și curățenie cu privire la numeroase aspecte corporative complexe.
 • Operatorul sistemului național pentru compensări interbancare în legătură cu diverse chestiuni corporative și comerciale.
 • Mai multe corporații multinaționale, din diferite industrii, în legătură cu diverse aspecte de guvernanță corporativă, raporturi de muncă, independența comitetului de audit și informări publice.
 • Mai multe corporații multinaționale, din diverse industrii, în legătură cu contractele selective de distribuție ale fiecăruia, implementate în CE și în România.
 • Unul dintre cei mai importanți producători de bere și băuturi răcoritoare din România în legătură cu contractul de colaborare încheiat cu un grup de îmbuteliere.
 • Mai multe corporații multinaționale, din diverse industrii, pentru redactarea și negocierea contractelor de franciză și/sau distribuție cu diverse societăți locale.
 • Un important investitor imobiliar pe piața din România cu privire la înființarea de societăți în România pentru dezvoltarea anumitor proiecte imobiliare, dar și acordarea de consultanță generală privind conducerea internă și funcționarea acestor societăți.
 • Un producător francez de anvelope referitor la chestiuni corporative și comerciale complexe, rezultate din operațiunea de preluare încheiată cu o societate română privată producătoare de anvelope pentru filialele sale de distribuție și furnizare.
 • O societate internațională de asigurare, cu privire la diverse aspecte corporative şi comerciale.
 • Filiala din România a celui mai mare producător mondial de aluminiu cu privire la aspecte corporative și comerciale complexe.
 • Furnizorul național de servicii poștale în România, cu privire la diverse aspecte corporative și comerciale.
 • Unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de interioare de automobile cu privire la aspecte corporative și comerciale legate de activitățile desfășurate în România.
 • Unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de produse și servicii specializate pentru industria petrolieră și a gazului natural în legătură cu aspecte corporative privind proiectele dezvoltate în România.
 • Filiala din România a producătorului mondial de malț situat pe locul patru în lume în legătură cu aspecte corporative și comerciale specifice industriei producătoare de bere, în urma înființării acesteia.
 • Filiala din România a celei mai mari societăți farmaceutice şi de îngrijire medicală din lume, ce are la bază activități de cercetare, în legătură cu diverse aspecte corporative și comerciale.

Aprecieri  
Mușat & Asociații: „o firmă cu standarde internaționale și un important actor pe plan local”. Sursă: Chambers Europe

„Mușat & Asociații furnizează servicii de excepție într-un mediu foarte rigid.” Sursă: Chambers Europe

Clienții sunt impresionați de „competența, seriozitatea și profesionalismul” avocaților Mușat & Asociații. Sursă: Legal 500

„Le putem încredința probleme sensibile pentru că au experiență în relația cu autoritățile publice.” Sursă: Chambers Europe

„Echipa Mușat & Asociații tinde spre excelență și este în permanență preocupată să-și îmbunătățească performanțele.” Sursă: Chambers & Partners

Distinsă ca lider în sectorul Dreptului Societar / Fuziuni și Achiziții de către prestigioasele publicații britanice din domeniul juridic Chambers Global și Legal 500 Europe, Middle East & Africa

Clienții recomandă Mușat & Asociații datorită „abordării impresionante orientate către afaceri, a energiei și timpului pe care firma le dedică clienților săi”. Sursă: Chambers & Partners

Clienții spun că este o firmă „profesionistă, cu o echipă extraordinară de avocați care dețin vaste cunoștințe în domeniu”. Sursă: Legal 500

Clienții apreciază „competențele echipei și promptitudinea”, remarcând „serviciile excelente, fiind mereu siguri că vom primi ceea ce solicităm”. Sursă: Legal 500

„Clienții afirmă că Mușat & Asociații se caracterizează printr-un: „nivel înalt de profesionalism și implicare, spirit inovator și soluții originale.” Sursă: Chambers & Partners

„Mușat & Asociații – un gigant român neobosit [care] deține o listă impresionantă de clienți și legături de neegalat cu agențiile guvernamentale.” Sursă: Chambers & Partners
VEZI TOT

Print Friendly, PDF & Email