Muşat & Asociaţii îşi întăreşte departamentul de Fuziuni şi Achiziţii prin promovarea unui nou avocat în rândul partenerilor. După ce a fost implicată în mod constant în multe dintre tranzacţiile majore din ultimii ani, Iuliana Craiciu s-a alăturat recent celorlalţi opt parteneri ai societăţii fondate în urmă cu peste 15 ani de avocatul Gheorghe Muşat. Noul partener are 31 de ani şi a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti în anul 1998, fiind avocat membru al Baroului Bucureşti, al Uniunii Barourilor din România şi practician în insolvenţă, membru al Uniunii Practicienilor în Insolvenţă din România.

Departamentul de Fuziuni şi Achiziţii şi-a adus o contribuţie importantă la cifra de afaceri realizată de Muşat & Asociaţii anul trecut, asigurând aproape o treime din venituri. “Domeniul achiziţiilor private a fost şi rămâne în continuare punctul nostru forte. Muşat & Asociaţii a fost implicată în mai toate marile tranzacţii încheiate în ultimul deceniu în România, cel mai adesea de partea investitorilor privaţi, în special investitori străini. De altfel, portofoliul nostru de clienti este în cea mai mare parte format din clienţi străini. Putem spune fără teama de a greşi că suntem avocaţii investitorilor străini care fac tranzacţii în România”, a declarat Gheorghe Muşat, avocatul coordonator al firmei.

Iuliana Craiciu a dobândit o experienţă semnificativă în fuziuni şi achiziţii/privatizare – cu accent pe proiecte în domeniile energiei, drept bancar şi servicii financiare – în cadrul cărora a consiliat importanţi jucători de calibru internaţional. De asemenea, a consiliat oferte de valori mobiliare internaţionale, finanţări de tip project finance şi asset finance precum şi proiecte consumer finance. Impulsionată de dorinţa de a găsi soluţii inovative şi practice pentru unele dintre cele mai dificile aspecte specifice tranzacţiilor complexe, Iuliana Craiciu a dobândit, de asemenea, o experienţă greu de egalat în domenii precum insolvenţa şi restructurarea corporativă, atât în sectorul public cât şi cel privat, şi în proiecte legate de piaţa de capital. Cele mai importante tranzacţii în care noul partener a fost implicat recent au fost achiziţia în valoare de 820 000 000 Euro a Electrica Muntenia Sud SA de către Enel, achiziţia în valoare de 75 000 000 Euro a Romstal Leasing IFN SA şi a Swiss Capital SA de către KBC Group, restructurarea datoriilor societăţii Termoelectrica (peste 1 miliard Euro), implementarea unor proiecte greenfield, etc.

Evenimentul este în concordanţă cu strategia Muşat & Asociaţii de a coopta ca parteneri tineri avocaţi din cadrul firmei noastre care au confirmat capabilităţi profesionale deosebite şi angajamentul faţă de echipă şi de firmă. Uşile parteneriatului nostru rămân deschise şi foarte probabil, la sfârşit de an vom promova noi parteneri. Vom angaja, de asemenea, alţi 8-10 avocaţi cu experienţă, în special în domeniile fuziuni şi achiziţii, real estate şi litigii. Estimăm că, în decurs de 2 – 3 ani, firma va avea peste 100 de avocaţi, secondaţi de 50 – 60 de asistenţi şi consilieri”, a declarat cu această ocazie Gheorghe Muşat, fondatorul companiei. Muşat & Asociaţii are în prezent peste 75 de avocaţi care oferă asistenţă juridică într-o gamă largă de domenii, sectorul de achiziţii fiind cel mai activ al companiei. Recent, firma a distribuit pentru anul trecut profituri medii nete de cca o jumătate de milion de euro pentru fiecare avocat partener, în timp ce avocaţii seniori au facturat onorarii de peste 200 de mii de euro/avocat.

Societatea Muşat & Asociaţii a câştigat o binemeritată reputaţie de lider pe piaţa avocaturii din România, oferind consultanţă în toate domeniile dreptului. Publicaţia IFLR 1000 – ghidul celor mai puternice firme de avocatură din lume, implicate în proiecte financiare – recomandă societatea Muşat & Asociaţii în proiecte legate de piaţa de capital, bănci, fuziuni şi achiziţii. De asemena, firma îşi menţine poziţia de lider şi în prestigioasa publicaţie de specialitate, Chambers Global 2007, care recomandă Muşat & Asociaţii în domenii ca fuziuni şi achiziţii, financiar şi bancar. Firma are relaţii de strânsă colaborare cu societăţi de avocaţi de prim rang din Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii şi este reprezentant exclusiv pentru România al TerraLex – una dintre cele mai mari reţele globale de firme de avocatură care cuprinde peste 15 000 de avocaţi din întreaga lume.

În momentul de faţă, Muşat & Asociaţii are un portofoliu de tranzacţii şi proiecte de mare complexitate, derulate pentru o clientelă reprezentată de mari corporaţii europene şi americane, precum şi nume autohtone de prestigiu, printre care: Enel SpA, ABN AMRO Bank, Fortis Bank, BNP Paribas, Eli Lilly, Glaxo Smithkline, General Electric, General Motors, Intel Corp, Oracle, AON, AT&T, HALLIBURTON, KBC Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Thyssen Krupp, Generali, Immoeast Corporate Finance Consulting, Equest Investment, European Investment Bank, Petrom, Posta Romana, Electrica, Banca Comerciala Romana, Biroul de Credit, Automobile Dacia S.A. / Renault, ORANGE, SBS Broadcasting Corporation, Pepsi, Liebrecht & Wood, Caterpillar, Gabriel Resources / Rosia Montana Gold Corporation.

Print Friendly, PDF & Email