Bucureşti, 8 octombrie – Ultima ediţie a anuarului “IFLR 1000”, ghid de referinţă pe piaţa internaţională a avocaturii de business, situează Muşat & Asociaţii în elita caselor de avocatură internaţionale şi o plasează printre cele mai performante firme de pe piaţa locală.

Renumita publicaţie International Financial Law Review (IFLR) a lansat, în data de 8 octombrie, ediţia 2008 a raportului anual “IFLR 1000”, ce cuprinde şi topul firmelor de avocatură recomandate. Clasamentul a fost întocmit în urma unui studiu amplu, realizat în perioada martie-octombrie 2007. Analiştii au urmărit tranzacţiile majore din fiecare domeniu, au realizat interviuri cu partenerii firmelor de avocatură şi clienţii acestora şi, pe baza rezultatelor, au selectat cele mai bune societăţi de pe piaţa locală a avocaturii. Capitolul dedicat firmelor româneşti de avocatură este structurat pe arii de expertiză juridică, în 4 domenii de activitate: banking, pieţe de capital, fuziuni şi achiziţii şi finanţare de proiecte.

Ediţia 2008 a ghidului celor mai importante firme de avocatură cu servicii în domeniul financiar a clasat Muşat & Asociatii pe primul loc la trei dintre cele patru domenii monitorizate. “Muşat & Asociaţii şi-a conservat, de fapt, primul loc în clasamentul IFLR pentru serviciile de consultanţă juridică în domenii precum banking, pieţe de capital, fuziuni şi achiziţii. Şi în ediţia de anul trecut am ocupat aceeaşi poziţie onorantă”, a declarat Gheorghe Muşat, fondator şi managing partner al firmei de avocaţi. “De asemenea, publicaţia internaţională recomandă serviciile firmei noastre şi în domeniul finanţării de proiecte”, a adăugat Gheorghe Muşat.

Societatea Muşat şi Asociaţii a câştigat o binemeritată reputaţie de lider pe piaţa avocaturii din România, oferind consultanţă în toate domeniile dreptului. Anul acesta, publicaţia britanică Practical Law Company (PLC) a acordat de două ori cea mai înaltă apreciere (leading) firmei Muşat & Asociaţii, care  – în opinia analiştilor englezi –  este lider de piaţă în domeniile „fuziuni şi achiziţii” şi „dispute resolution”(litigii) în celelalte domenii, precum banking & finance, energy, telecomunicaţii etc., fiind recomandată cu prioritate („highly recommended”).

De asemenea, firma îşi menţine poziţia de lider şi în prestigioasa publicaţie de specialitate Chambers Global 2007, care recomandă Muşat şi Asociaţii în domenii ca fuziuni şi achiziţii, financiar şi bancar. Firma are relaţii de strânsă colaborare cu societăţi de avocaţi de prim rang din Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii şi este reprezentant exclusiv pentru România al TerraLex – una dintre cele mai mari reţele globale de firme de avocatură, care cuprinde peste 15.000 de avocaţi din întreaga lume.

Societatea Muşat şi Asociaţii, una dintre cele mai mari şi mai dinamice firme de avocatură din România, a fost înfiinţată în 1990 şi are în prezent 9 parteneri şi 75 de avocaţi. În momentul de faţă, Muşat şi Asociaţii are un portofoliu de tranzacţii şi proiecte de mare complexitate, derulate pentru o clientelă reprezentată de mari corporaţii europene şi americane, precum şi nume autohtone de prestigiu, printre care: Enel SpA, ABN AMRO Bank, Fortis Bank, BNP Paribas, Eli Lilly, Glaxo Smithkline, General Electric, General Motors, Intel Corp, Oracle, AON, AT&T, KBC Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Thyssen Krupp, Generali, Immoeast Corporate Finance Consulting, Equest Investment, European Investment Bank.

Anul acesta, Muşat & Asociaţii a fost consultantul companiei Enel SpA în tranzacţia în valoare de 820 de milioane de Euro prin care compania italiană a preluat pachetul majoritar de acţiuni al societăţii Electrica Muntenia Sud. Aceasta a fost cea de-a treia mare privatizare, ca valoare, dupa vânzarea pachetului majoritar de acţiuni pe care statul îl deţinea la Banca Comercială Română şi Petrom. De asemenea, Muşat & Asociaţii a consiliat compania Nokia în structurarea proiectului greenfield în judeţul Cluj constând într-o investiţie directă în valoare de cca 200 milioane Euro, KBC Bank în achiziţia în valoare de 75 milioane de Euro a societăţilor Romstal Leasing şi Swiss Capital, fondul de investiţii PPF Investments în legatură cu achiziţionarea unei participaţii semnificative în lanţul hotelier Continental pentru suma de 100 milioane de Euro. Societatea fondată de Gheorghe Muşat a reprezentat European Investment Fund în negocierea cu Guvernul României pentru implementarea iniţiativei Jeremie în România, prin care EIF va derula în numele statului fondurile structurale alocate de UE pentru programe operaţionale destinate stimulării segmentului IMM. Avocaţii societăţii Muşat & Asociaţii sunt consultanţii Băncii Transilvania în negocierile pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni pe care îl deţine la BT Asigurări. Anul acesta, Muşat & Asociaţii a acordat consultanţă şi companiei Africa Israel Investment pentru achiziţia în valoare de 18 milioane Euro a patru hoteluri în centrul Bucurestiului şi pentru achiziţia în valoare de aprox. 77,5 milioane de euro a terenului de sub fabrica Laromet, cu o suprafaţă de cca 155.000 mp., considerată cea mai mare tranzacţie cu terenuri din România.

 

Capitolul dedicat pieţei de afaceri româneşti şi clasamentul firmelor din avocatura de business locală, recomandate de “IFLR 1000”, pot fi consultate pe internet, la adresa:

http://www.iflr1000.com/default.asp?page=48&CH=3&CountryID=56&tcCountry=56&tcTitleID=59

 

Print Friendly, PDF & Email