DSC_3978

Muşat & Asociaţii a primit premiul „Casa de avocatură a anului în România”, în cadrul ceremoniei IFLR European Awards ce a avut loc aseară, la Londra, în prezenţa a peste 200 de reprezentanţi ai celor mai mari case de avocatură din Europa. Este pentru a doua oară în ultimii trei ani când Muşat & Asociaţii îşi adjudecă acest valoros premiu, după distincţia primită în 2011, anul în care România a fost inclusă pentru prima dată în lista ţărilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

„Suntem onoraţi să primim din nou premiul ”The Law Firm of the Year in Romania” din partea unei publicaţii prestigioase precum International Financial Law Review (IFLR). Deşi am continuat să activăm într-un mediu de business dificil, am fost implicaţi şi în 2012 în unele dintre cele mai mari tranzacţii derulate în România în domeniile fuziuni & achiziţii, finanţări şi listări pe pieţe de capital, ceea ce s-a reflectat într-o creştere cu peste 20% a portofoliului de clienţi şi a cifrei de afaceri. Aceste performanţe reconfirmă statutul Muşat & Asociaţii de “leading firm” în România şi capacitatea echipei noastre de a răspunde eficient necesităţilor actuale de business ale clienţilor”,  a declarat Mona Muşat, Managing Partner Muşat & Asociaţii, în cadrul Galei de premiere.

Printre laureaţii de anul acesta s-au numărat firme de talie internaţională, printre care Linklaters (Belgia, Italia), Weil Gotshal & Manges (Polonia), Cleary Gottlieb Steen & Hamilton (Rusia), Gide Loyrette Nouel (Franţa), Hengeler Mueller (Germania), Uria Menendez-Proenca de Carvalho (Portugalia), Dorda Brugger Jordis (Austria).

Premiile „IFLR – The Law Firm of the Year” se acordă celor mai performante firme de avocaţi din 25 de jurisdicții, pentru rezultatele de excepţie obţinute în ariile de practică: fuziuni şi achiziţii, financiar-bancar şi pieţe de capital.

Muşat & Asociaţii este lider şi în clasamentele realizate de IFLR 1000 în toate ariile de practică analizate în România, mulţi dintre partenerii firmei, printre care Gheorghe Muşat, Mona Muşat, Cătălin Băiculescu şi Miruna Suciu, fiind recomandaţi drept „Leading Lawyers” în domeniile lor de expertiză, pentru calitatea serviciilor juridice acordate şi aprecierile primite din partea clienţilor.

Printre tranzacţiile şi proiectele de referinţă ale anului 2012, se numără reprezentarea Nokia pe parcursul procesului de închidere a operaţiunilor din România şi vânzarea fabricii de producţie de la Jucu către compania De’Longhi; asistenţă juridică acordată Astra Rail Industries, în legătură cu achiziţia Astra Vagoane, Meva SA şi Romvag Caracal (considerată ca una din cele mai importante tranzacţii ale anului), consilierea Sterling Resources în procesul de negociere a acordurilor de transfer a participaţiilor în diverse perimetre petroliere din Marea Neagră, dar şi a Eldorado Gold Corporation în tranzacţia cross-border (valoarea tranzacţiei: 2,5 miliarde USD) prin care a preluat activităţile European Goldfields Limited în domeniul exploatării zăcămintelor aurifere din ţara noastră. De asemenea, anul trecut Muşat & Asociaţii a acordat consultanţă juridică şi pentru OZ Mineral Limited, companie minieră de top din Australia, în legătură cu oferta în valoare de 200.000.000 Euro pentru achiziţia Cuprumin S.A. şi MID Europa Partners, un renumit investitor de private equity, în legătură cu achiziţia a 50% din acţiunile companiei Walmark, cel mai mare producător independent de vitamine şi suplimente alimentare din Europa Centrală şi de Est.

În prezent, Muşat & Asociaţii asigură consultanţă juridică Ministerului Transporturilor în vânzarea Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă – CFR Marfă şi, de aseamenea, este implicată în majoritatea proiectelor derulate de autorităţile de stat prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti, precum vânzarea a 10% din capitalul social al Nuclearelectrica sau SPO-ul Transgaz pentru vânzarea unui pachet de 15% din acţiunile societăţii. Muşat & Asociaţii a asigurat de asemenea asistenţă juridică în oferta publică secundară pentru vânzarea a 15% din Transelectrica, încheiată cu succes la sfârşitul lunii martie, valoarea tranzacţiei fiind de 37,7 milioane EUR.

Despre MUŞAT & ASOCIAŢII

MUŞAT & ASOCIAŢII este una dintre primele case de avocatură înfiinţate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 17 parteneri şi peste 100 de avocaţi şi consilieri, MUŞAT & ASOCIAŢII oferă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUŞAT & ASOCIAŢII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicaţiile internaţionale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Practical Law Company, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieţei avocaţiale, mulţi dintre avocaţii firmei fiind la rândul lor nominalizaţi de aceste publicaţii ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.

În 2012, MUŞAT & ASOCIAŢII a fost recompensată cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai bună casă de avocatură din Europa Centrală şi de Est”, distincţie acordată de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente înregistrate pe piaţa din România de echipa MUŞAT & ASOCIAŢII, atât în ceea ce priveşte evoluţia portofoliului de mandate reprezentante pe parcursul anului 2011 în practica de fuziuni & achiziţii, cât şi în ceea ce priveşte strategia de management adoptată.

Totodată, renumita publicaţie Chambers Europe a decernat firmei MUŞAT & ASOCIAŢII trofeul „Romanian Law Firm of the Year“, pentru casa de avocatură cu cele mai bune performanţe în România, în cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUŞAT & ASOCIAŢII acordă în mod regulat consiliere juridică celor mai cunoscute şi respectate corporaţii din România, inclusiv o treime din Top 100 şi jumatate din Top 500 mari companii, precum şi instituţiilor publice şi financiare locale în tranzacţii corporative şi financiare sofisticate şi în proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienţi, majoritatea din categoria investitorilor străini printre care: Enel SpA, GDF Suez, Rompetrol, Colas, European Investment Bank, RBS (Royal Bank of Scotland), ING Bank, Fortis Bank, KBC Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BNP Paribas, OTP Bank, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Novartis, Roche, Abbott, General Electric, General Motors, Microsoft, Intel, Oracle, Google, AON, Amazon.com, AT&T, Nokia, Alcatel – Lucent, Telecom Italia, Thyssen Krupp, Generali, AFI Europe, Electrolux, Caterpillar, Monsanto, Deutsche Bahn, SAB Miller etc.

 

Print Friendly, PDF & Email