Bucureşti, 27 februarie 2015 – Miruna Suciu, Partener Muşat & Asociaţii, a primit pentru al doilea an consecutiv premiul Client Choice, acordat de către International Law Office (ILO), pentru performanțele profesionale obținute, pe parcursul anului 2014 în aria de practică “Energy & Natural Resources”.

“Premiul reflectă aprecierile venite din partea clienţilor şi reprezintă o confirmare a calităţii serviciilor noastre avocaţiale, dar şi a încrederii companiilor pe care le reprezentăm în capabilitățile echipei Mușat & Asociații. Și în 2014, am continuat să fim implicaţi în tranzacţii de amploare, derulate atât la nivel naţional, cât şi multijurisdicţional, punând la dispoziția clienților cunoștinţele şi experiența noastră, pentru a răspunde  prompt și eficient necesităților de business, în contextul politic şi economic actual”, a spus Miruna Suciu, Partener Mușat & Asociații și coordonator al practicii de Energie și Resurse Naturale.

Clienții citați de ILO spun că Miruna este „unul dintre cei mai buni avocați în domeniul energiei, având cunoștințe temeinice despre piață și o extraordinară orientare către business”, „foarte pragmatică și mereu în cautare de soluții pentru clienți” și „înțelege foarte bine obiectivele noastre, la fel ca un membru al managementului”.

Miruna Suciu are o experiență de peste 16 ani ca avocat la Mușat & Asociații fiind recunoscută ca unul din liderii pieței avocațiale în domeniul Energie şi Resurse Naturale, Fuziuni șiAchiziţii, dar şi în domeniul reglementării. Acordă asistență de specialitate cu privire la toate segmentele sectorului energetic, inclusiv aspecte legale determinate de liberalizarea pieţei de energie şi separarea juridică & funcţională a operaţiunilor, comercializare de energie, licenţe de generare, distribuţie, transmisie şi furnizare de energie electrică, obţinerea de autorizaţii şi acreditări în vederea eliberării certificatelor verzi, etc. De-a lungul timpului, Miruna a coordonat o gamă largă de tranzacţii cu impact în economia românească, asistând companii de top locale şi internaţionale.

Printre cele mai importante proiecte pe care le-a coordonat recent amintim: asistenţă juridică acordată societății Electrica SA și sindicatului de intermediere (format din Raiffeisen Capital & Investment, BRD, Société Générale, Citigroup şi Swiss Capital) în derularea ofertei publice primare (IPO) de vânzare de acţiuni, reprezentând 105% din capitalul social al DFEE Electrica, in cea mai mare listare de pana in prezent din Romania (440 milioane de euro), încheiată cu succes în iulie 2014, Sterling Resources Ltd. în procesul de preluare a participaţiei de 65% în zona de apă adâncă a perimetrului Midia XV din Marea Neagră, de către ExxonMobil Exploration and Production România şi OMV Petrom SA, Industrial Bank of Korea cu privire la finanţarea a 5 proiecte fotovoltaice dezvoltate în 3 regiuni diferite ale României, China Development Bank în legătură cu finanțarea a două centrale fotovoltaice, un consorţiu de companii chineze de top în legătură cu participarea şi dezvoltarea unui important proiect de producere de energie electrică din surse hidro.

Premiile ILO Client Choice reprezintă un punct de referință în avocatura internațională de business, având o tradiţie de 10 ani. Câştigătorii sunt desemnaţi în urma unei cercetări realizate de către specialişti britanici pentru 73 de jurisdicţii, inclusiv România şi se bazează exclusiv pe recomandările a peste 2.000 de companii, clienţi ai caselor de avocatură. Criteriile care stau la baza acestor recomandări sunt: calitatea serviciului avocaţial, profesionalismul echipei de avocaţi, notorietatea firmei de avocatură, promptitudinea şi transparenţa onorariilor.

Despre MUŞAT & ASOCIAŢII

MUŞAT & ASOCIAŢII este una dintre primele case de avocatură înfiinţate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 19 parteneri şi peste 100 de avocaţi şi consilieri, MUŞAT & ASOCIAŢII acordă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUŞAT & ASOCIAŢII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicaţiile internaţionale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieţei avocaţiale, mulţi dintre avocaţii firmei fiind la rândul lor nominalizaţi de aceste publicaţii ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.

În anul 2013, MUŞAT & ASOCIAŢII a fost desemnată „Casa de avocatură a anului în România”, distincţie acordată de către International Financial Law Review, fiind pentru a doua oară în ultimii patru ani când Muşat & Asociaţii îşi adjudecă acest valoros premiu, după distincţia primită în 2011, anul în care România a fost inclusă pentru prima dată în lista ţărilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

De asemenea în 2012, MUŞAT & ASOCIAŢII a fost recompensată cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai bună casă de avocatură din Europa Centrală şi de Est”, distincţie acordată de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente înregistrate în România de echipa de avocaţi Muşat & Asociaţii, în ceea ce priveşte evoluţia portofoliului de mandate în practica de fuziuni & achiziţii şi strategia de management adoptată.

Totodată, renumita publicaţie Chambers Europe a decernat firmei MUŞAT & ASOCIAŢII trofeul „Romanian Law Firm of the Year“, pentru casa de avocatură cu cele mai bune performanţe în România, în cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUŞAT & ASOCIAŢII acordă în mod regulat consiliere juridică celor mai cunoscute şi respectate corporaţii din România, inclusiv o treime din Top 100 şi jumatate din Top 500 mari companii, precum şi instituţiilor publice şi financiare locale în tranzacţii corporative şi financiare sofisticate şi în proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienţi, majoritatea din categoria investitorilor străini.

Print Friendly, PDF & Email