Comunicat de presă

București, 10 octombrie 2023

Mușat & Asociații a asistat Naxxar Renewable Energy cu privire la semnarea unui acord condiționat pentru vânzarea unui pachet de 60% din părțile sociale ale Naxxar Wind Farm Four SRL (NWF4 – compania de proiect) către Polenergia, cel mai mare grup privat de energie de pe piața poloneză.

În prezent, Naxxar prin NWF4 dezvoltă în România unul dintre cele mai mari proiecte de parcuri eoliene (onshore) din regiune, cu o capacitate estimată de aproximativ 685,6 MW, situat în jud. Tulcea. Acordul prevede dreptul Polenergia de a achiziționa restul de 40% din părțile sociale ale Naxxar Wind Farm Four SRL în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2024.

Această tranzacție reprezintă unul dintre cele mai complexe proiecte din piața energiei regenerabile din ultimii ani, atât ca dimensine, cât și ca impact în dinamica acestui sector. La Mușat & Asociații am găsit o echipă cu o expertiză remarcabilă în domeniul energiei și al tranzacțiilor conexe de M&A, formată din avocați care și-au demonstrat capacitatea de a gestiona proiecte strategice, pe termen lung. Le mulțumesc celor de la Mușat & Asociații pentru parteneriatul în cadrul acestui proiect și pentru faptul că au îmbinat atât de eficient consilierea cu privire la reglementările în vigoare cu atingerea obiectivelor noastre de business”, a declarat Gerhard Kaiser, CEO al Naxxar Renewable Energy.

Felicitări echipei Naxxar și noului lor partener strategic – Polenergia, pentru intrarea în această nouă etapă de dezvoltare! Mulțumim întregii echipe Naxxar și în special dlui. Gerhard Kaiser pentru încrederea acordată și pentru colaborarea de succes atât în cadrul acestei tranzacții, cât și în celelalte proiecte pe care compania le dezvoltă în sectorul energiei regenerabile. Le suntem recunoscători colegilor noștri din echipa de proiect pentru implicarea constantă și pentru toate eforturile depuse pentru finalizarea acestei tranzacții în linie cu obiectivele companiei”, a declarat Andrei Ormenean, Partener în cadrul Mușat & Asociații.

Echipa Mușat & Asociații a fost condusă de Iulian Popescu (Deputy Managing Partner) și Andrei Ormenean (Partener) și a fost formată din avocați colaboratori experimentați, printre care: Mădălina Trifan (Managing Associate), Șirin Omer (Senior Associate) și Cristian Cepeși (Senior Associate). 

 

Despre Mușat & Asociații 

Numele Mușat & Asociații este sinonim cu excelența în practica avocaturii de business din România. De peste 33 de ani, Mușat & Asociații acordă servicii de consultanță în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziții, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurență, drept societar, telecomunicații & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piețe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

Mușat & Asociații este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicațiile internaționale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieței avocațiale, mulți dintre avocații firmei fiind la rândul lor nominalizați de aceste publicații ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.

  • 2023: Mușat & Asociații a fost desemnată pentru al doilea an consecutiv câștigătoare a premiului Eastern Europe Firm of the Year în cadrul galei LMG Life Sciences Awards EMEA 2023, care a avut loc pe 13 iulie la Londra. LMG Life Sciences este unul dintre cele mai prestigioase ghiduri juridice care centralizează cele mai importante firme de avocatură și avocați care activează în domeniul life sciences (biotehnologie, produse farmaceutice, dispozitive medicale, suplimente alimentare, alimente, cosmetice etc.).
  • 2022: Mușat & Asociații a câștigat premiul Eastern Europe Firm of the Year în cadrul galei organizate în Londra de LMG Life Sciences Awards.
  • 2022: Mușat & Asociații a fost desemnată câștigătoarea premiilor pentru ariile de practică Fuziuni și Achiziții (M&A), Litigii și Farma, acordate în cadrul Galei Romanian Legal Awards. Au fost recunoscute performanțele echipei noastre de M&A din anul 2021, în continuarea premiilor acordate pentru anii 2020 și 2019, an în care Mușat & Asociații a fost desemnată și Firma anului în avocatură din România.
  • 2020: Mușat & Asociații a câștigat premiul „Firma de avocatură a anului în ariile Fuziuni & Achiziții, Achiziții Publice și Farma”, distincție acordată de publicația “The Times Legal Innovation” firmelor de avocați din România care au obținut performanțe deosebite în anul de referință.
  • 2019: Mușat & Asociații a câștigat premiul “Firma de avocatură a anului în România”, distincție acordată de “The Times Legal Innovation”, precum și alte premii, acordate pentru ariile de practică Fuziuni și Achiziții, Achiziții Publice și Drept Penal.
  • 2018: Mușat & Asociații a câștigat premiul pentru cea mai mare tranzacție M&A în domeniul Farma în România, pentru asistența acordată Dr. Max în achiziția grupului A&D Pharma, precum și alte premii, acordate pentru ariile de practică Fuziuni și achiziții/Privatizare, Infrastructură și PPP/Achiziții Publice și Drept Penal, în cadrul galei organizate de publicația CEE Legal Matters.
  • 2016: Mușat & Asociații a câștigat premiul pentru cea mai mare tranzacție în domeniul energiei pentru asistența acordată Sterling Resources în procesul de vânzare a operațiunilor din România către Carlyle International Energy Partners, precum și premiul pentru cea mai mare tranzacție din HORECA pentru asistarea Premier Capital în achiziționarea McDonald’s în România. Distincțiile au fost oferite de Ziarul Financiar, în cadrul Galei Avocaților 2016, ediția a VII-a.
  • 2015: Mușat & Asociații a câștigat premiul “Firma de avocatură a anului în România”, distincție acordată anual de reputata publicație britanică “The Lawyer” firmelor de avocați din Europa care au obținut performante deosebite în anul de referință.
  • 2013: Mușat & Asociații a fost desemnată „Casa de avocatură a anului în România”, de către International Financial Law Review (IFLR), fiind pentru a doua oară când Mușat & Asociații își adjudecă acest valoros premiu, după distincția primită în 2011, când România a fost inclusă pentru prima dată în lista țărilor nominalizate pentru premiile IFLR.
  • 2012: Mușat & Asociații a câștigat premiul Gold Award la categoria „Cea mai bună casă de avocatură din Europa Centrală și de Est”, distincție acordată de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente în ceea ce privește evoluția portofoliului de mandate în practica de fuziuni & achiziții și strategia de management adoptată.
Print Friendly, PDF & Email