Muşat & Asociaţii a asistat Petrofac, unul dintre liderii mondiali în domeniul serviciilor pentru industria petrolieră, listat la bursa londoneză cu simbol (PEC) şi făcând parte din Indicele FTSE 100, în preluarea operaţiunilor de exploatare a zăcămintelor petroliere din zona Ţicleni. În urma contractului, încheiat pe o perioadă de 15 ani, Petrofac va gestiona si re-dezvolta nouă zăcăminte onshore, asigurând expertiza şi tehnologiile necesare, în timp ce Petrom rămâne titlularul contractelor de concesiune şi al producţiei de hidrocarburi.

„Încheierea acestui contract marchează intrarea pe piaţa locală a unuia dintre cei mai importanţi jucători internaţionali din domeniul serviciilor în industria petrolieră. A fost un proiect extrem de complex de consultanţă juridică, care a necesitat în faza de pre-implementare implicarea a cinci avocaţi din cadrul firmei şi a confirmat expertiza Muşat & Asociaţii în domeniul resurselor naturale şi al energie, dar şi în ramuri adiacente de drept, precum dreptul muncii sau dreptul mediului”, spune Luminiţa Popa, Avocat Asociat în cadrul Muşat & Asociaţii şi coordonatorul echipei de proiect.

Portofoliul de clienţi al Muşat & Asociaţii în domeniul energiei şi al resurselor naturale include nume sonore de pe piaţa locală şi internaţională, dintre care amintim Enel, Gabriel Resources sau Rompetrol. Totodată, expertiza Muşat & Asociaţii în domeniul energiei şi al resurselor naturale este recomandată de prestigioasele ghiduri juridice internaţionale de specialitate, Legal 500 şi Chambers & Partners, care plasează firma pe primul loc în România în aceaste arii de practică avocaţială şi recomandă avocaţii firmei în topul specialiştilor din România.

Print Friendly, PDF & Email