Mușat & Asociații a asistat Ecolab, unul dintre liderii mondiali în domeniul soluțiilor și serviciilor de apă, igienă și prevenirea infecțiilor, cu privire la aspectele de drept românesc ale achiziției strategice a Purolite Corporation. Evaluată la aproximativ 3,7 miliarde USD, tranzacția a implicat aproximativ 30 de jurisdicții pe șase continente și a fost structurată ca o tranzacție în numerar.

Purolite este un lider global în tehnologia și producția de rășini de înaltă calitate, cu operațiuni în peste 30 de țări și aproximativ 1.000 de angajați și cu vânzări estimate pentru 2021 de aproximativ 0,4 miliarde USD.

Mușat & Asociații a asistat Ecolab cu privire la toate aspectele legate de preluarea operațiunilor Purolite din România, de la analiză juridică extinsă (due diligence) și aspecte de drept societar, imobiliar, dreptul muncii și al mediului, până la structurarea, perfectarea și post-perfectarea tranzacției.

Răzvan Stoicescu, Deputy Managing Partner, a declarat: „Mandatul a fost unul sofisticat, societatea țintă fiind activă pe o piață puternic reglementată, cu o prezență comercială de lungă durată, un număr semnificativ de angajați și care joacă un rol important pe piața locală. Toate acestea au dat naștere unui proiect pe care, deși a constituit o provocare, echipa noastră l-a gestionat impecabil și întotdeauna în conformitate cu toate nevoile și așteptările clientului.”

Echipa a fost coordonată de Răzvan Stoicescu (Deputy Managing Partner), ce i-a avut alături pe Iulian Popescu (Deputy Managing Partner), Mihai Popa (Deputy Managing Partner) și Monia Dobrescu (Partner), Adrian Danciu (Managing Associate), Simona Anton (Managing Associate), Ana Maria Abrudan (Managing Associate), Mădălina Trifan (Managing Associate), Oana Lupu (Senior Associate), Evelina Mieișor-Grecu (Senior Associate), Cristian Cepeși (Senior Associate) și Valentina Burada (Associate), ce au jucat un rol-cheie în acest proces.

Print Friendly, PDF & Email