Mușat & Asociații a asistat cu succes sindicatul de bănci format din Jefferies Finance LLC, J. P. Morgan și Danske Bank A/S, în calitate de creditori, cu privire la aspectele de drept românesc care au implicat societatea românească BFG Packaging SRL, în cadrul finanțării în valoare de 650 milioane EUR a achiziției multijurisdicționale a patru companii de pe piața de distribuție business-to-business („B2B”) de către anumite entități controlate de FSN Capital, o importantă firmă de private equity din nordul Europei. Ca parte a tranzacției, fondul a achiziționat Optigroup AB, cu sediul în Suedia, precum și companiile olandeze Hygas BV și Trias Productie Holding BV.

FSN Capital este o firmă de capital privat de top din Europa de Nord, înființată în 1999 și consilier de investiții pentru Fondurile FSN Capital, cu 4 miliarde EUR în administrare.

OptiGroup este un important grup european de distribuție B2B, activ în principal în regiunea nordică. Grupul oferă soluții de aprovizionare personalizate clienților din sectoarele de curățenie și managementul facilităților, hoteluri și restaurante, sănătate și producție.

Hygas Group este unul dintre principalii furnizori din Benelux de produse de igienă, produse medicale de unică folosință, echipamente și servicii de protecție și materiale de ambalare pentru o gamă largă de industrii.

Împreună, OptiGroup și Hygas au venituri cumulate de aproximativ 1,3 miliarde EUR și vor deservi peste 100.000 de clienți din 20 de țări prin intermediul a 70 de centre de distribuție.
Hygas Group include companiile afiliate BFG Packaging SRL și Trias Productie Holding BV. Societatea românească BFG Packaging SRL produce ambalaje alimentare de înaltă calitate, axate în principal pe sectoarele de catering și de procesare a alimentelor. Compania olandeză Trias Productie Holding este un comerciant angro cu gestiune de stocuri – benzi de ambalare, folii stretch și de împachetare, precum și diverse alte materiale de ambalare pentru clienți.

Echipa Mușat & Asociații a fost coordonată de Monia Dobrescu, Partener, care a lucrat alături de Mădălina Trifan, Managing Associate, Cristian Cepeși, Senior Associate și Evelina Stoian, Associate.

Print Friendly, PDF & Email