Muşat & Asociaţii a fost desemnată „Casa de avocatură a anului în domeniul energiei”, în cadrul celei de-a doua ediţii a Galei „Energy Awards”, ce a marcat decernarea Premiilor de Excelenţă pentru Sectorul Energetic din România. Premiul reflectă implicarea firmei şi a avocaţilor Muşat & Asociaţii în unele dintre cele mai importante proiecte derulate în domeniul energiei, cu impact în evoluţia industriei în ansamblu. Este cea de-a doua distincţie primită de Muşat & Asociaţii în 2013, după câştigarea trofeului „Casa de avocatură a anului în România”, acordat de International Financial Law Review (IFLR), în luna aprilie a.c.

„România are un potenţial energetic deosebit, atrăgând în ultimii ani un volum de investiţii semnificativ, cu precădere în sectorul producerii de energie din surse regenerabile dar şi în proiecte de upstream în sectorul petrolului şi gazelor naturale. Datorită unei combinaţii optime de resurse, jucători de talie internaţională au alocat sume considerabile finanţării achiziţiilor sau dezvoltării de proiecte în domeniu, Muşat & Asociaţii asistând, în calitate de consultant juridic, un număr semnificativ de proiecte de anvergură dezvoltate pe parcursul anului trecut. Astfel, în 2012, practica de energie şi resurse naturale din cadrul firmei a fost una dintre cele mai dinamice, portofoliul de noi clienţi şi mandate încredinţate înregistrând o creştere de aproape 50%”, a declarat Miruna Suciu, Partener Muşat & Asociaţii şi coordonatoare a practicilor de Energie şi Resurse Naturale şi Pieţe de Capital.

În cadrul galei „Romanian Energy Awards 2013” au fost acordate 16 premii companiilor şi personalităţilor remarcabile ale sectorului energetic românesc. Juriul a fost alcătuit din Alexandru Săndulescu, Director General al Direcţiei de Energie din cadrul Ministerului Economiei, Zoltan Nagy-Bege , Membru al Board-ului de Reglementare din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Ştefan Gheorghe, CEO al Transelectrica, Silvia Vlăsceanu, Director Executiv al Asociaţiei Companiilor de Utilităţi din Energie, Valentin Mircea, Vice-Preşedinte al Consiliului Concurenţei şi Alexandru Valeriu Binig, Director Financial Advisory Services/ Energy & Resources/ Corporate Finance, Deloitte.

Printre proiectele de referinţă ale anului 2012 asistate de Muşat & Asociaţii şi analizate şi de juriul Romanian Energy Awards, se numără consultanţă juridică acordată Sterling Resources în procesul de negociere a acordurilor de transfer a participaţiilor în diverse perimetre petroliere din Marea Neagră, consilierea GDF Suez în procesul de structurare şi negociere a contractelor de achiziţie de turbine eoliene de la furnizor în vederea construirii unui parc eolian, dar şi a Enel Green Power cu privire la achiziţia a cinci parcuri fotovoltaice cu o capacitate instalată de peste 30 MW. De asemenea, echipa de avocaţi specializaţi în domeniul energiei a acordat consiliere de specialitate şi companiei Eldorado Gold Corporation în tranzacţia cross-border (valoarea tranzacţiei: 2,5 miliarde USD) prin care a preluat activităţile European Goldfields Limited în domeniul exploatării zăcămintelor aurifere din ţara noastră, dar şi pentru OZ Mineral Limited, companie minieră de top din Australia, în legătură cu oferta în valoare de 200.000.000 Euro pentru achiziţia Cuprumin S.A. Tot anul trecut, Muşat & Asociaţii a asistat Oficiul Participaţiilor Statului şi privatizării în Industrie (OPSPI) în oferta secundară de vânzare a pachetului de 15% din acţiunile Transelectrica, încheiată cu succes în martie 2012 (valoarea tranzacţiei: 37,7 milioane euro), în timp ce anul acesta a reprezentat cu succes statul roman în legătură cu oferta publică secundară de vanzare a 15% din acţiunile Transgaz Mediaş (valoarea tranzacţiei fiind de peste 70 milioane euro).

Muşat & Asociaţii are o experienţă semnificativă în pregătirea privatizărilor din sectorul energiei prin intermediul pieţei de capital, fiind implicată în majoritatea proiectelor derulate de autorităţile de stat prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti, printre care vânzarea a 10% din capitalul social al Nuclearelectrica sau IPO-ul Hidroelectrica pentru vânzarea unui pachet de 10% din acţiunile societăţii.

Experienţa Muşat & Asociaţii în practica de energie şi resurse naturale, dar şi pieţe de capital este recunoscută la nivel internaţional de către prestigioasele ghiduri juridice – IFLR 1000, Legal 500 şi Chambers & Partners  – care plasează firma şi avocaţii săi în elita acestor arii de practică avocaţială.

Despre MUŞAT & ASOCIAŢII

MUŞAT & ASOCIAŢII este una dintre primele case de avocatură înfiinţate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 17 parteneri şi peste 100 de avocaţi şi consilieri, MUŞAT & ASOCIAŢII oferă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUŞAT & ASOCIAŢII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicaţiile internaţionale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500, Practical Law Company etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieţei avocaţiale, mulţi dintre avocaţii firmei fiind la rândul lor nominalizaţi de aceste publicaţii ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.

În luna aprilie 2013, Muşat & Asociaţii a fost desemnată „Casa de avocatură a anului în România”, în cadrul ceremoniei IFLR European Awards ce a avut loc la Londra, în prezenţa a peste 200 de reprezentanţi ai celor mai mari case de avocatură din Europa, fiind pentru a doua oară în ultimii trei ani când Muşat & Asociaţii îşi adjudecă acest valoros premiu, după distincţia primită în 2011, anul în care România a fost inclusă pentru prima dată în lista ţărilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

De asemenea, în anul 2012, MUŞAT & ASOCIAŢII a fost recompensată cu premiul Gold Award la categoria „Best Central and Eastern Europe Law Firm 2012”, distincţie acordată de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente înregistrate pe piaţa din România de echipa MUŞAT & ASOCIAŢII, atât în ceea ce priveşte portofoliul de mandate în practica de fuziuni & achiziţii, cât şi în ceea ce priveşte strategia de dezvoltare a firmei.

Totodată, renumita publicaţie Chambers Europe a decernat firmei MUŞAT & ASOCIAŢII trofeul „Romanian Law Firm of the Year“, pentru casa de avocatură cu cele mai bune performanţe în România, în cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUŞAT & ASOCIAŢII acordă în mod regulat consiliere juridică celor mai cunoscute şi respectate corporaţii din România, inclusiv o treime din Top 100 şi jumatate din Top 500 mari companii, precum şi instituţiilor publice şi financiare locale în tranzacţii corporative şi financiare sofisticate şi în proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienţi, majoritatea din categoria investitorilor străini printre care: Enel SpA, GDF Suez, Rompetrol, Colas, European Investment Bank, RBS (Royal Bank of Scotland), ING Bank, Fortis Bank, KBC Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BNP Paribas, OTP Bank, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Novartis, Roche, Abbott, General Electric, General Motors, Microsoft, Intel, Oracle, Google, AON, Amazon.com, AT&T, Nokia, Alcatel – Lucent, Telecom Italia, Thyssen Krupp, Generali, AFI Europe, Electrolux, Caterpillar, Monsanto, Deutsche Bahn, SAB Miller etc.

Print Friendly, PDF & Email