Muşat & Asociaţii, una dintre cele mai puternice case de avocatură din România, a încheiat cu succes proiectul de afiliere prin franciză a hotelului Palace Resort & Spa din Sibiu, la lanţul internaţional Hilton. Contractul s-a semnat pe 1 decembrie, ora 18.00 GMT, la Londra.

“Este unul dintre puţinele contracte de franciză ale lanţului Hilton din Europa Centrală şi de Sud-Est şi primul proces de afiliere al unui hotel din afara Bucureştiului la un brand internaţional de renume şi finalizează, în timp record, un proiect extrem de complex de consultanţă juridică. Muşat & Asociaţii a consiliat reprezentanţii hotelului Palace, iar tranzacţia a presupus implicarea unui număr de 8 avocaţi specializaţi în domenii precum: fuziuni & achiziţii, industrie hotelieră, real estate, concurenţă şi drepturi de proprietate intelectuală”, spune Iuliana Craiciu, Avocat Asociat în cadrul Muşat & Asociaţii.

Proiectul a fost demarat în luna august, cu un detaliat audit juridic destinat a evidenţia aspectele pozitive şi riscurile juridice implicate de afilierea la un lanţ hotelier, precum şi posibilităţile de afiliere, constând în principal în contract de operare sau contract de franciză. La începutul lunii septembrie au avut loc primele contacte cu reprezentanţii Hilton, urmate de pregătirea documentaţiei suport a contractului de franciză şi negocierea contractului propriu-zis cu reprezentanţii Hilton.

Muşat & Asociaţii va continua să asiste hotelul Palace în perioada următoare în vederea îndeplinirii formalităţilor necesare pentru adoptarea brandului Hilton. Amplasat în vecinătatea pădurii Dumbrava de lângă Sibiu, monument natural, hotelul va îmbina turismul de business cu partea de leisure, beneficiind de un club spa de peste 1,500 m2 şi de numeroase facilităţi sportive şi de entertainment.

Print Friendly, PDF & Email