Bucureşti, 06 noiembrie 2015Muşat & Asociaţii obţine deschiderea procedurii de insolvenţă a Asesoft International, una dintre cele mai importante companii din domeniul IT, cu o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de lei, pentru o creanţă născută dintr-un contract între profesionişti.

În cadrul acestui litigiu, înregistrat pe rolul instanţei din august 2014, Muşat & Asociaţii a reprezentat Transas Marine International, o  companie suedeză de top specializată în livrarea şi instalarea de echipamente de înaltă tehnologie, aplicaţii software, soluţii şi servicii integrate pentru industria maritimă. Litigiul a presupus o analiză amplă a relaţiilor contractuale existente între părţi şi solicitarea unui probatoriu complex.

Una dintre provocările dosarului a fost să demonstrăm că Asesoft se afla în stare de insolvenţă, Transas plătind inclusiv o cauţiune semnificativă pentru a înlătura orice posibilă suspiciune de introducere a cererii de deschidere a procedurii în mod nejustificat. După aproximativ un an şi jumatate de reprezentare în faţa judecatorului sindic, echipa Muşat & Asociaţii a obţinut o decizie favorabilă clientului nostru, stabilind că sunt îndeplinite condiţiile impuse de Legea nr. 85/2014 pentru a dispune deschiderea procedurii insolvenţei Asesoft International, a declarat Mihai Popa, Partner.

Echipa de avocaţi a fost coordonată de Mihai Popa, Partener implicat în numeroase proceduri de restructurare, reorganizare sau lichidare de societăţi comerciale din diverse domenii de activitate precum industria farmaceutică, imobiliare, tehnologia maritimă, transport sau construcţii şi a inclus alţi 3 avocaţi cu experienţă în litigii, proceduri de insolvenţă şi recuperare de creanţe.

Despre MUŞAT & ASOCIAŢII

MUŞAT & ASOCIAŢII este una dintre primele case de avocatură înfiinţate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 19 parteneri şi peste 100 de avocaţi şi consilieri, MUŞAT & ASOCIAŢII acordă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUŞAT & ASOCIAŢII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicaţiile internaţionale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieţei avocaţiale, mulţi dintre avocaţii firmei fiind la rândul lor nominalizaţi de aceste publicaţii ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.

În anul 2015, MUŞAT & ASOCIAŢII a câştigat premiul “Firma de avocatură a anului în România”, distincţie acordată anual de reputata publicaţie britanică “The Lawyer” firmelor de avocați din Europa care au obținut performanțe deosebite în anul de referință.

În anul 2013, MUŞAT & ASOCIAŢII a fost desemnată „Casa de avocatură a anului în România”, de către International Financial Law Review, fiind pentru a doua oară când Muşat & Asociaţii îşi adjudeca acest valoros premiu, după distincţia primită în 2011, anul în care România a fost inclusă pentru prima dată în lista ţărilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

De asemenea în 2012, MUŞAT & ASOCIAŢII a fost recompensată cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai bună casă de avocatură din Europa Centrală şi de Est”, distincţie acordată de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente înregistrate în România de echipa de avocaţi Muşat & Asociaţii, în ceea ce priveşte evoluţia portofoliului de mandate în practica de fuziuni & achiziţii şi strategia de management adoptată.

Totodată, renumita publicaţie Chambers Europe a decernat firmei MUŞAT & ASOCIAŢII trofeul „Romanian Law Firm of the Year“, pentru casa de avocatură cu cele mai bune performanţe în România, în cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUŞAT & ASOCIAŢII acordă în mod regulat consiliere juridică celor mai cunoscute şi respectate corporaţii din România, inclusiv o treime din Top 100 şi jumatate din Top 500 mari companii, precum şi instituţiilor publice şi financiare locale în tranzacţii corporative şi financiare sofisticate şi în proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienţi, majoritatea din categoria investitorilor străini.

Print Friendly, PDF & Email