Muşat & Asociaţii este prima casă de avocatură de pe piaţa locală distinsă cu prestigiosul premiu „Casa de avocatură a anului în România“ de către publicaţia britanică de referinţă pe piaţa avocaţială International Financial Law Review (IFLR), care realizează şi renumitul ghid internaţional IFLR 1000. Premiile IFLR – Law Firm of the Year se acordă celor mai performante case de avocatură din 25 de jurisdicții, punând accent pe latura inovativă și transfrontalieră a tranzacțiilor de fuziuni & achiziţii, pieţe de capital, finanţări şi restructurări. România a fost introdusă pentru prima dată în acest an pe lista țărilor în care IFLR acordă acest premiu.

„Premiul acordat de IFLR reprezintă o nouă recunoaștere a poziţei de top pe care o avem pe piața avocațială locală. Deși a fost un an dificil, Mușat & Asociații a fost implicată în 2010 în tranzacții transfrontaliere de anvergură, care confirmă încă o dată nivelul înalt de expertiză al echipei noastre de avocați. Pe de altă parte, satisfacția noastră se datorează faptului că acest premiu a fost acordat de IFLR, o publicaţie juridică pe care o apreciem și care aduce o perspectivă extrem de bine documentată a pieței din România”, a spus Cătălin Băiculescu, Co-Managing Partner Muşat & Asociaţii, care a ridicat acest premiu ieri seară la Londra, în cadrul ceremoniei IFLR European Awards 2011, care a adunat elita caselor caselor de avocatură europene.

Muşat & Asociaţii conduce şi în clasamentul pe România al ghidului juridic IFLR 1000, fiind plasată pe primul loc în toate cele patru domenii analizate de specialiştii britanici în ţara noastră: fuziuni & achiziţii, drept bancar, pieţe de capital şi finanţări de proiecte.

Printre tranzacțiile recente asistate de Mușat & Asociații se numără achiziţia free float a Rompetrol Group în cadrul Rompetrol Rafinare SA, asistarea fondului de investiţii Platinum Equity în  operaţiunea de vânzare a celor trei fabrici Alcoa Fujikura deţinute în România, producătoare de cablaje auto pentru Volkswagen, Audi şi DAF, către trei mari producători – Leoni, Kromberg & Schubert şi Sumitomo Electric Wiring Systems, asistarea Alka Pro în vânzarea diviziei Nutline către Intersnack sau consilierea RePower în achiziţia a 80% din acţiunile traderului local de energie Elcomex.

Expertiza Muşat & Asociaţii este constant recunoscută de publicaţiile străine de specialitate (Chambers & Partners, Practical Law Company, Legal 500, International Financial Law Review etc.), care plaseză firma pe primul loc al clasamentelor realizate în România. Mușat & Asociații este lider atât în clasamentul IFLR 1000, precum și în topul realizat pe piaţa locală de Practical Law Company (PLC) Which Lawyer?, fiind singura casă de avocatură de pe piaţa locală recomandată ca lider în 11 din cele 15 domenii analizate în România. De asemenea, firma ocupă prima poziţie şi în majoritatea ariilor de practică analizate pe piaţa avocaţială locală de către ghidurile juridice Chambers & Partners şi Legal 500.

Print Friendly, PDF & Email