Muşat & Asociaţii a câştigat Gold Award la categoria „Cea mai bună casă de avocatură din Europa Centrală şi de Est”, distincţie acordată în cadrul celei de-a 5-a ediţii a International Legal Alliance Summit & Awards 2012, organizată în data de 14 iunie la Paris. Premiul recunoaşte rezultatele excelente înregistrate pe piaţa din România de echipa Muşat & Asociaţii, atât în ceea ce priveşte evoluţia portofoliului de mandate reprezentante pe parcursul anului 2011 în practica de fuziuni & achiziţii, cât şi în ceea ce priveşte strategia de management adoptată.

„Acest nou premiu internaţional confirmă încă o dată succesele înregistrate de Muşat & Asociaţii în 2011 în domeniul fuziuni & achiziţii. Este o recunoaştere a calităţii serviciilor juridice prestate de avocaţii noştri, a unui model de business avocaţial bazat pe leadership în toate ariile de practică şi a cărui valoare se evidenţiează permanent în numărul şi calitatea clienţilor din portofoliu”, a declarat Mona Muşat, Managing Partner Muşat & Asociaţii.

International Legal Alliance Summit & Awards este un eveniment anual de anvergură care reuneşte la Paris peste 600 de profesionişti în drept, avocaţi asociaţi şi coordonatori ai departamentelor juridice din cadrul marilor corporaţii internaţionale, din 50 de ţări din Europa, Statele Unite ale Americii, America de Sud, Orientul Mijlociu şi Asia. Juriul din acest an a fost format din peste 145 de şefi de departamente juridice, organizaţi în 26 de echipe diferite, printre companiile care şi-au trimis reprezentanţi în comisiile de analiză aflându-se nume recunoscute precum BNP Paribas, Dexia, EADS, Oracle, Nokia Siemens, HP, T-Mobile, HSBC, Coca Coca, McDonald’s, British American Tobacco, L’Oreal sau Chevron Phillips Chemical Company. Câştigătorii fiecărei categorii sunt desemnaţi în baza informaţiilor furnizate de clienţi, dar şi a cunoştinţelor pe care membrii juriului le au cu privire la evoluţia pieţelor respective.

Printre proiectele de referinţă asistate anul trecut de Muşat & Asociaţii se numără asistenţă juridică acordată fondului de investiţii HKD Global Industry Ventures Limited pe parcursul procesului de achiziţie a comapniei INTEGRA (un important procesator de carne din România), asistarea Mediterranean Car în achiziţia Autoitalia, reprezentarea Oz Minerals Limited (o companie minieră de top din Australia, concentrată pe extracţia de cupru) cu privire la oferta în valoare de 200.000.000 Euro pentru cumpărarea Cuprumin S.A., dar şi a Oficiului Participaţiilor Statului în Privatizări şi Industrie (OPSPI) în procesul de privatizare al combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, sau consilierea companiei  Enel în procesul de achiziţie al parcului eolian Salbatica 2, cu o capacitate instalată de 72 MW.

Este, de asemenea, de notat ca echipa de avocaţi Muşat & Asociaţii este implicată în prezent in majoritatea proiectelor importante derulate pe piaţa de capital, precum vânzarea secundară a unui pachet de 15% din acţiunile Transgaz, lansarea ofertei publice iniţiale pentru vânzarea a 20% din Tarom, dar şi în derularea ofertei publice primare de vânzare a 10% din capitalul social al societăţii Hidroelectrica. În plus, Muşat & Asociaţii a consiliat OPSPI şi în oferta publică secundară pentru vânzarea a 15% din Transelectrica, încheiată cu succes la sfârşitul lunii martie.

Practica de peste 20 de ani în fuziuni şi achiziţii este constant recunoscută de renumitele ghiduri internaţionale – Legal 500, PLC Which Lawyer?, IFLR 1000 şi Chambers & Partners care recomandă şi avocaţii specializaţi drept lideri în domeniu.

Despre MUŞAT & ASOCIAŢII

MUŞAT & ASOCIAŢII este una dintre primele case de avocatură înfiinţate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 16 parteneri şi peste 100 de avocaţi şi consilieri, MUŞAT & ASOCIAŢII oferă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUŞAT & ASOCIAŢII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicaţiile străine de specialitate (Chambers & Partners, Practical Law Company, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieţei avocaţiale, mulţi dintre avocaţii firmei fiind la rândul lor nominalizaţi de aceste publicaţii ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.

MUŞAT & ASOCIAŢII este prima casă de avocatură de pe piaţa locală distinsă cu prestigiosul premiu „The National Law Firm of the Year“ acordat de publicaţia britanică de specialitate International Financial Law Review (IFLR) care realizează şi binecunoscutul ghid juridic internaţional IFLR 1000. De asemenea, renumita publicaţie Chambers Europe a decernat firmei MUŞAT & ASOCIAŢII trofeul “Romanian Law Firm of the Year“, pentru casa de avocatură cu cele mai bune performanţe în România, în cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUŞAT & ASOCIAŢII oferă în mod regulat consiliere juridică celor mai cunoscute şi respectate corporaţii din România, inclusiv o treime din Top 100 şi jumatate din Top 500 mari companii, precum şi instituţiilor publice şi financiare locale în tranzacţii corporative şi financiare sofisticate şi în proceduri complexe de rezolvare a conflictelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienţi, majoritatea din categoria investitorilor străini printre care: Enel SpA, GDF Suez, Rompetrol, Colas, European Investment Bank, RBS (Royal Bank of Scotland), ING Bank, Fortis Bank, KBC Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BNP Paribas, OTP Bank, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Novartis, Roche, Abbot, General Electric, General Motors, Microsoft, Intel, Oracle, Google, AON, Amazon.com, AT&T, Nokia, Alcatel – Lucent, Telecom Italia, Thyssen Krupp, Generali, AFI Europe, Electrolux, Caterpillar, Monsanto, Deutsche Bahn, SAB Miller, etc.

Print Friendly, PDF & Email