Muşat & Asociaţii îşi consolidează echipa de avocaţi specializaţi în drept penal şi procesual penal prin cooptarea ca Managing Associates a lui Bogdan Bărbat şi Mădălin Enache, ambii avocaţi „penalişti” cu o  experienţă îndelungată în domeniu. Aceştia se alătură unei echipe de alţi 10 avocaţi specializaţi în Drept Penal, care gestionează în prezent un număr de peste 500 de dosare, atât în faza de urmărire penală, cât şi în faza de judecată, vizând în principal infracţiuni economice, fiscale şi bancare, infracţiuni de corupţie, în materia societăţilor comerciale, dar şi a răspunderii penale a persoanei juridice.

„În paralel cu creşterea numărului de litigii civile, fiscale sau de contencios administrativ, generate de relaţiile de afaceri, asistăm la o creştere vertiginoasă a cazurilor de drept penal al afacerilor. Anticipând această tendinţă, în ultimii ani, Muşat & Asociaţii a dezvoltat un departament de drept penal care în prezent gestionează un număr însemnat de astfel de dosare, în majoritatea lor dosare complexe, cu un grad sporit de dificultate care necesită o asistenţă avocaţială laborioasă asigurată de o echipă combinată de avocaţi familiarizaţi cu dreptul penal al afacerilor. Dacă luăm în calcul actualul context economic şi politic, estimăm că această arie de practică va determina pe termen mediu şi lung un volum sporit de muncă pentru firmele de avocaţi cu atât mai mult cu cât începând cu anul 2006 răspunderea penală a fost extinsă şi asupra persoanelor juridice atunci când există suspiciuni că ar fi derulat activităţi ilicite sau au favorizat săvârşirea de infracţiuni mai ales în plan economico-financiar”, a declarat Gheorghe Muşat, Senior Partner Muşat & Asociaţii.

Bogdan Bărbat are o experienţă în domeniul dreptului penal de peste 13 ani, perioadă în care a lucrat împreună cu profesorul Gheorghiţă Mateuţ în unele dintre cele mai răsunătoare dosare penale ce au vizat mari corporaţii precum Rompetrol SA, Credit Europe Bank, Banca Transilvania, Saatchi & Saatchi Group România, Atalanta Corporation (importator internaţional de bunuri alimentare), dar şi oameni de afaceri, politicieni şi diplomaţi din România, printre care Ovidiu Tender, George Copos sau Dinu Patriciu. Aria sa de expertiză acoperă dosare de corupţie, infracţionalitate economico-financiară, terorism, subminarea economiei naţionale, trădare şi crimă organizată, toate cu un grad ridicat de complexitate, acordând servicii de asistenţă juridică şi  reprezentare atât în cadrul procedurilor de investigaţie penală şi în procesul penal, cât şi în probleme privind răspunderea penală a societăţilor comerciale.

Mădălin Enache, fost partener în departamentul de drept penal al casei de avocatură „Şerban & Asociaţii”, are o bogată experienţă profesională ca avocat penalist, în ultimii 6 ani activând numai în cazuri și dosare de „white collar crime”. A asistat și reprezentat în diverse proceduri penale numeroase companii sau oameni de afaceri, clienții săi fiind în principal societăți comerciale sau reprezentanți ai acestora, în domeniile IT, e-commerce, telecomunicaţii, financiar-bancar, farma, piață de capital, imobiliare, construcţii, industrie extractivă, energie, utilități publice, servicii etc. Dosarele penale gestionate  în mod direct de Madălin au avut ca obiect criminalitatea economică, infracțiuni la legi speciale, criminalitate informatică sau cazuri de corupţie, activitatea sa desfășurându-se în fața tuturor organelor de urmărire penală (Poliție și/sau Parchet, inclusiv DNA și DIICOT) sau a instanțelor de judecată. De asemenea, a acţionat pentru clienții săi în numeroase proceduri extrajudiciare, oferindu-le servicii de consultanță în materia dreptului penal și a prevenirii unor implicații de natură penală în activitatea curentă a societăților comerciale respective.

 Despre MUŞAT & ASOCIAŢII

MUŞAT & ASOCIAŢII este una dintre primele case de avocatură înfiinţate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 17 parteneri şi peste 100 de avocaţi şi consilieri, MUŞAT & ASOCIAŢII oferă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUŞAT & ASOCIAŢII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicaţiile internaţionale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500, Practical Law Company etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieţei avocaţiale, mulţi dintre avocaţii firmei fiind la rândul lor nominalizaţi de aceste publicaţii ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.

În luna aprilie 2013, Muşat & Asociaţii a fost desemnată „Casa de avocatură a anului în România”, în cadrul ceremoniei IFLR European Awards ce a avut loc la Londra, în prezenţa a peste 200 de reprezentanţi ai celor mai mari case de avocatură din Europa, fiind pentru a doua oară în ultimii trei ani când Muşat & Asociaţii îşi adjudecă acest valoros premiu, după distincţia primită în 2011, anul în care România a fost inclusă pentru prima dată în lista ţărilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

De asemenea, în anul 2012, MUŞAT & ASOCIAŢII a fost recompensată cu premiul Gold Award la categoria „Best Central and Eastern Europe Law Firm 2012”, distincţie acordată de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente înregistrate pe piaţa din România de echipa MUŞAT & ASOCIAŢII, atât în ceea ce priveşte portofoliul de mandate în practica de fuziuni & achiziţii, cât şi în ceea ce priveşte strategia de dezvoltare a firmei.

Totodată, renumita publicaţie Chambers Europe a decernat firmei MUŞAT & ASOCIAŢII trofeul „Romanian Law Firm of the Year“, pentru casa de avocatură cu cele mai bune performanţe în România, în cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUŞAT & ASOCIAŢII acordă în mod regulat consiliere juridică celor mai cunoscute şi respectate corporaţii din România, inclusiv o treime din Top 100 şi jumatate din Top 500 mari companii, precum şi instituţiilor publice şi financiare locale în tranzacţii corporative şi financiare sofisticate şi în proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienţi, majoritatea din categoria investitorilor străini printre care: Enel SpA, GDF Suez, Rompetrol, Colas, European Investment Bank, RBS (Royal Bank of Scotland), ING Bank, Fortis Bank, KBC Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BNP Paribas, OTP Bank, Panalpina, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Novartis, Roche, Abbott, General Electric, General Motors, Microsoft, Intel, Oracle, Google, AON, Amazon.com, AT&T, Nokia, Alcatel – Lucent, Telecom Italia, Thyssen Krupp, Generali, AFI Europe, Electrolux, Caterpillar, Monsanto, Deutsche Bahn, SAB Miller etc.

Print Friendly, PDF & Email