Muşat & Asociaţii îşi întăreşte departamentul de litigii şi arbitraj prin cooptarea a doi noi parteneri, Nicolae Viorel Dinu şi Octavian Popescu, şi prin recrutarea a cinci avocaţi litiganţi experimentaţi, ajungând la o echipă de peste 25 de specialişti în această arie de practică.

 

Nicolae Viorel Dinu revine în cadrul echipei Muşat & Asociaţii în calitate de Partner după o perioadă de patru ani petrecută la Salans-Moore şi Asociaţii, unde a ocupat poziţia de Managing Counsel. Dinu şi-a început cariera juridică la Muşat & Asociaţii în 1996 şi a fost implicat în numeroase privatizări şi proiecte de investiţii, precum şi în litigii de drept civil şi comercial. În 2002 s-a înscris la The George Washington University Law School, unde a obţinut o diplomă LL.M. în 2003, iar din 2004 este membru al Baroului New York. Experienţa sa internaţională include soluţionarea cu succes a unui portofoliu vast de dosare de litigii comerciale, administrative şi fiscale, precum şi de proceduri arbitrale internaţionale, reprezentând investitori străini în faţa ICC şi ICSID (Centrul Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii din Washington).

 

De asemenea, Octavian Popescu, unul dintre cei mai valoroşi avocaţi litiganţi specializaţi pe criminalitate economică, fraudă şi falimente, cu o experienţă de şase ani în cadrul firmei, a fost promovat Partner. Octavian Popescu este unul dintre puţinii avocaţi de pe piaţa locală care a fost implicat în numeroase cazuri complexe de infracţionalitate financiară şi fraudă, incluzând spionaj economic, criminalitate financiar-economică şi informaţională, fiind de asemenea specializat în proceduri de reorganizare judiciară şi falimente, precum şi în litigii de dreptul muncii.

 

„Viorel Dinu este apreciat pe piaţă pentru implicarea în litigii comerciale de anvergură, inclusiv arbitraje internaţionale, iar experienţa sa îl recomandă ca unul dintre cei mai buni litiganţi din România. Totodată, promovarea lui Octavian Popescu este o recunoaştere a contribuţiei sale importante la dezvoltarea departamentului nostru de litigii, prin gestionarea unui portofoliu important de clienţi şi soluţionarea cu succes a numeroase dosare dificile”, a spus Gheorghe Muşat, Senior Partner Muşat & Asociaţii.

 

Echipei de litigii a Muşat & Asociaţii s-au mai alăturat cinci avocaţi litiganţi experimentaţi: Mihai Ciprian Dimitriu, fost Senior Associate Lawyer la KPMG Romania cu o experienţă de peste 10 ani în litigii, Roxana-Nicoleta Feraru, fost avocat litigant în cadrul casei de avocatură Wolf Theiss, precum şi Călin Victor Dobre, Ciprian Ioan Libotean şi Raluca Feraru, avocaţi provenind de la cunoscute case de avocatură.

 

„Mă bucur că cinci noi avocaţi cu experienţă se alătură echipei puternice de litigii şi arbitraj a Muşat & Asociaţii şi sunt sigur că aceşti litiganţi redutabili îşi vor aduce o contribuţie importantă la dezvoltarea activităţii de litigii, aducând un suflu proaspăt extrem de necesar în contextul creşterii substanţiale a numărului de dosare cu care ne confruntăm în ultima perioadă”, apreciază Gheorghe Muşat, Senior Partner Muşat & Asociaţii.

 

Gheorghe Buta, una dintre cele mai marcante figuri ale domeniului juridic din România, fost preşedinte al Înaltei Curţi de Justiţie şi Casaţie: Secţia Comercială, cu peste 30 de ani de carieră juridică, coordonează din luna iulie a acestui an departamentul de litigii al Muşat & Asociaţii. În urma recentelor promovări, noua structură a departamentul de litigii al firmei include cinci parteneri: Gheorghe Buta, care supervizează activitatea întregului departament de litigii şi arbitraj, Luminiţa Popa, coordonatoarea practicii de arbitraj din cadrul firmei, Viorel Dinu, care a preluat partea de litigii comerciale, Octavian Popescu, specializat în white-collar crime, insolvenţe şi falimente şi Anca Buta Muşat, care coordonează disputele de antitrust, proprietate intelectuală şi farma.

 

Muşat & Asociaţii este implicată în litigii cu rezonanţă pentru întreaga piaţa avocaţială, precum reprezentarea Rompetrol în disputele curente cu autorităţile statului, reprezentarea ThysenKrupp într-un litigiu istoric, cu pretenţii în valoare totală de circa 40 milioane dolari, rezultat din vânzarea şi cumpărarea de oţel în perioada regimului comunist, precum şi apărarea intereselor a numeroase corporaţii multinaţionale în faţa instanţelor de judecată, precum Orange, SBS Broadcasting Corporation, Eli Lilly, Leumi Bank, Fortis Bank, Tornator, etc.

Muşat & Asociaţii ocupă locul întâi în Litigii & Arbitraj în ultimele clasamente realizate de către prestigioasele publicaţii internaţionale de specialitate Legal 500 şi PLC Which Lawyer?.

Print Friendly, PDF & Email