Bucureşti, 28 martie 2016 – Muşat & Asociaţii a reprezentat Autoritatea de Supraveghere Financiara in litigiul privind pretenţiile formulate de Rst Media.

Magistrații Curții de Apel București au admis recursul formulat de Autoritatea de Supraveghere Financiară împotriva sentinței primei instante și, rejudecând procesul, au respins în integralitate pretențiile Rst Media în cuantum de peste 1 milion de lei și au admis cererea reconvenționala formulata de institutia publica, obligând Rst Media la restituirea catre aceasta a sumei de 27.555,64 lei.

Prin cererea de chemare in judecata promovată de Rst Media, prin directorul general Radu Soviani, s-a solicitat obligarea Autorității de Supraveghere Financiară la plata unor despagubiri în cuantum de peste 1 milion de lei. Pretențiile formulate de jurnalistul Radu Soviani derivă din anumite contracte de achiziție publică încheiate cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, pentru asigurarea managementului în domeniul comunicării.

Decizia Curtii de Apel Bucureşti confirmă pe deplin argumentele noastre, în sensul importanţei majore a respectării reglementărilor imperative aplicabile contractelor de achiziţie publică. Soluția instanţei de recurs reprezintă o nouă victorie importantă obținută de Muşat & Asociaţii în favoarea Autorității de Supraveghere Financiară, litigiu care întregeşte portofoliul de astfel de mandate complexe încredinţate de clienţii noştri. ” a declarat Dr. Gheorghe Buta, Co-Managing Partner.

Echipa care a pregătit dosarul Autorității de Supraveghere Financiară este formată din avocații Păuna Neculae, Managing Counsel şi Valeriu Solcanu, Senior Associate.

Despre MUŞAT & ASOCIAŢII

MUŞAT & ASOCIAŢII este una dintre primele case de avocatură înfiinţate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 18 parteneri şi peste 100 de avocaţi şi consilieri, MUŞAT & ASOCIAŢII acordă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUŞAT & ASOCIAŢII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicaţiile internaţionale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieţei avocaţiale, mulţi dintre avocaţii firmei fiind la rândul lor nominalizaţi de aceste publicaţii ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.

În 2015, MUŞAT & ASOCIAŢII a câştigat premiul “Firma de avocatură a anului în România”, distincţie acordată anual de reputata publicaţie britanică “The Lawyer” firmelor de avocați din Europa care au obținut performanțe deosebite în anul de referință.

În anul 2013, MUŞAT & ASOCIAŢII a fost desemnată „Casa de avocatură a anului în România”, de către International Financial Law Review, fiind pentru a doua oară când Muşat & Asociaţii îşi adjudeca acest valoros premiu, după distincţia primită în 2011, anul în care România a fost inclusă pentru prima dată în lista ţărilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

De asemenea în 2012, MUŞAT & ASOCIAŢII a fost recompensată cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai bună casă de avocatură din Europa Centrală şi de Est”, distincţie acordată de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente înregistrate în România de echipa de avocaţi Muşat & Asociaţii, în ceea ce priveşte evoluţia portofoliului de mandate în practica de fuziuni & achiziţii şi strategia de management adoptată.

Totodată, renumita publicaţie Chambers Europe a decernat firmei MUŞAT & ASOCIAŢII trofeul „Romanian Law Firm of the Year“, pentru casa de avocatură cu cele mai bune performanţe în România, în cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUŞAT & ASOCIAŢII acordă în mod regulat consiliere juridică celor mai cunoscute şi respectate corporaţii din România, inclusiv o treime din Top 100 şi jumatate din Top 500 mari companii, precum şi instituţiilor publice şi financiare locale în tranzacţii corporative şi financiare sofisticate şi în proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienţi, majoritatea din categoria investitorilor străini.

Print Friendly, PDF & Email