București, 10 mai 2016: Mușat şi Asociații, promotor al avocaturii de business în România, a reprezentat cu succes Societatea Română de Televiziune într-un arbitraj comercial internațional privind cererea în pretenții în cuantum de aproximativ 5 milioane de euro formulată de societatea americană de producție și licență filme New Films International Inc.

La data de 5 mai 2016, Tribunalul Arbitral din California, SUA, constituit sub egida Independent Film & Television Alliance (IFTA), o instituție arbitrală permanentă specializată în soluționarea disputelor din industria cinematografică și media, a respins în integralitate despăgubirile în valoare de peste 4 milioane de euro. Acestea au fost solicitate de firma de producție și distribuție film – New Films International, pe motiv că Televiziunea Română ar fi încălcat obligațiile asumate față de New Films de a cumpăra seriale de televiziune.

Disputa supusă analizei Tribunalului Arbitral IFTA a apărut pe fondul colaborării demarate în urmă cu 5 ani între cei doi parteneri contractuali, în cadrul unor negocieri privind încheierea unui contract de licență film, cu clauze extrem de dezavantajoase pentru TVR, cum ar fi obligația de a cumpăra seriale, atâta vreme cât acestea sunt produse. „Dezlegarea disputei a presupus, pe lângă analizarea unor aspecte complexe de procedură arbitrală internațională, examinarea și aplicarea normelor dreptului internațional privat privind conflictele de legi, a dreptului european, precum și a unor probleme de drept substanțial aplicabil industriei cinematografice și media. Victoria reprezintă o recunoaștere a experienței și performanțelor Mușat & Asociații în domeniul disputelor arbitrale internaționale.”, a declarat Prof. Univ. Dr. Gheorghe Buta, Co-Managing Partner Mușat & Asociații.

Societatea Română de Televiziune a fost reprezentată pe tot parcursul disputei de echipa de arbitraj internațional a casei de avocatură Mușat & Asociații și a fost compusă din Iuliana Iacob (Senior Associate), Ramona Cîrlig (Senior Associate), Răzvan Brătilă (Associate), și coordonată de Gheorghe Buta (Co-Managing Partner Mușat & Asociații) și Ștefan Dudaș (Managing Associate).

Mușat & Asociații este una dintre puținele societăți de avocatură din România listate în clasamentul GAR 100 (Global Arbitration Review), un top al celor mai bune firme de avocatură din lume în domeniul arbitrajului internațional.

Mușat & Asociații este casa de avocatură din România recunoscută anual, la nivel național și internațional, pentru rezultatele sale excelente. Întotdeauna cu un pas înainte în practica avocaturii de business, specialiștii Mușat & Asociații au anticipat de fiecare dată nevoile în continuă transformare ale clienților, propunând unghiuri de abordare diferite și lansând noi arii de practică.

Despre MUȘAT & ASOCIAȚII

MUȘAT & ASOCIAȚII este una dintre primele case de avocatură înfiinţate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 16 parteneri şi peste 100 de avocaţi şi consilieri, MUȘAT & ASOCIAȚII oferă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale

MUȘAT & ASOCIAȚII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicaţiile internaţionale de specialitate (Chambers & Partners, Practical Law Company, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieţei avocaţiale, mulţi dintre avocaţii firmei fiind, la rândul lor nominalizaţi de aceste publicaţii ca făcând parte din elita avocaturii de business din România

În 2015, MUȘAT & ASOCIAȚII a câștigat premiul „Firma de avocatură a anului în România”, distincție acordată anual de reputata publicație britanică „The Lawyer” firmelor de avocați din Europa care au obținut performanțe deosebite în anul de referință.

În anul 2013, MUȘAT & ASOCIAȚII a fost desemnată „Casa de avocatură a anului în România”, de către International Financial Law Review, fiind pentru a doua oară când Mușat & Asociații își adjudeca acest valoros premiu, după distincția primită în 2011, anul în care România a fost inclusă pentru prima dată în lista țărilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

De asemenea în 2012, MUȘAT & ASOCIAȚII a fost recompensată cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai bună casă de avocatură din Europa Centrală și de Est”, distincție acordată de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente înregistrate în România de echipa de avocați MUȘAT & ASOCIAȚII, în ceea ce privește evoluția portofoliului de mandate în practica de fuziuni & achiziții și strategia de management adoptată

Totodată, renumita publicație Chambers Europe a decernat firmei MUȘAT & ASOCIAȚII trofeul „Romanian Law Firm of the Year“, pentru casa de avocatură cu cele mai bune performanțe în România, în cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUȘAT & ASOCIAȚII acordă în mod regulat consiliere juridică celor mai cunoscute și respectate corporații din România, inclusiv o treime din Top 100 şi jumătate din Top 500 mari companii, precum și instituțiilor publice și financiare locale în tranzacții corporative și financiare sofisticate și în proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienți, majoritatea din categoria investitorilor străini.

Print Friendly, PDF & Email