Bucureşti, 20 octombrie 2016Societatea Română de Televiziune, reprezentată de Mușat & Asociații, a câștigat definitiv procesul inițiat de o persoana fizică ce a solicitat instanței de judecată reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor pe care este amplasată Televiziunea Română.

După mai bine de 5 ani de la debutul procesului, Tribunalul Bucureşti a respins recursul formulat de partea adversă împotriva sentinţei pronunţate de prima instanţă de judecată, prin care se respinsese cererea de reconstituire a dreptului de proprietate asupra terenurilor pe care se află sediul şi studiourile Televiziunii, această soluţie rămânând astfel definitivă.

„Decizia instanţelor de judecată în această speţă este salutară pentru Societatea Română de Televiziune, în contextul problematicilor deosebit de complexe privind reconstituirea dreptului de proprietate a imobilelor preluate în mod abuziv de regimul comunist, dar şi a numeroaselor acte normative care reglementează această arie de practică. Ne bucurăm că am reuşit să împiedicăm riscul de pierdere a terenurilor pe care este amplasată Televiziunea, ce ar fi avut un impact deosebit de grav asupra activităţii desfăşurate de serviciul public de televiziune.”, a declarat Dr. Gheorghe Buta, Co-Managing Partner Muşat & Asociaţii.

Echipa care a reprezentat Societatea Română de Televiziune în acest litigiu a fost coordonată de Dr. Gheorghe Buta (Co-Managing Partner Muşat & Asociaţii) și formată din avocații Andra Mihalache (Senior Associate Muşat & Asociaţii) și Coralia Alecu (Associate Muşat & Asociaţii).

Victoria Muşat & Asociaţii se înscrie într-un lung şir de reuşite importante obţinute pentru Societatea Română de Televiziune, printre care, mai recent, şi arbitrajul comercial internaţional desfăşurat în faţa Tribunalului Arbitral din California. Acesta a fost câştigat în acest an de Muşat & Asociaţii împotriva New Films International Inc., care a emis pretenţii în cuantum de 5 milioane de euro.

Despre MUŞAT & ASOCIAŢII

MUŞAT & ASOCIAŢII este una dintre primele case de avocatură înfiinţate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 16 parteneri şi peste 100 de avocaţi şi consilieri, MUŞAT & ASOCIAŢII acordă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUŞAT & ASOCIAŢII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicaţiile internaţionale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieţei avocaţiale, mulţi dintre avocaţii firmei fiind la rândul lor nominalizaţi de aceste publicaţii ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.

În 2015, MUŞAT & ASOCIAŢII a câştigat premiul “Firma de avocatură a anului în România”, distincţie acordată anual de reputata publicaţie britanică “The Lawyer” firmelor de avocați din Europa care au obținut performanțe deosebite în anul de referință.

În anul 2013, MUŞAT & ASOCIAŢII a fost desemnată „Casa de avocatură a anului în România”, de către International Financial Law Review, fiind pentru a doua oară când Muşat & Asociaţii îşi adjudeca acest valoros premiu, după distincţia primită în 2011, anul în care România a fost inclusă pentru prima dată în lista ţărilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

De asemenea în 2012, MUŞAT & ASOCIAŢII a fost recompensată cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai bună casă de avocatură din Europa Centrală şi de Est”, distincţie acordată de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente înregistrate în România de echipa de avocaţi Muşat & Asociaţii, în ceea ce priveşte evoluţia portofoliului de mandate în practica de fuziuni & achiziţii şi strategia de management adoptată.

Totodată, renumita publicaţie Chambers Europe a decernat firmei MUŞAT & ASOCIAŢII trofeul „Romanian Law Firm of the Year“, pentru casa de avocatură cu cele mai bune performanţe în România, în cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUŞAT & ASOCIAŢII acordă în mod regulat consiliere juridică celor mai cunoscute şi respectate corporaţii din România, inclusiv o treime din Top 100 şi jumatate din Top 500 mari companii, precum şi instituţiilor publice şi financiare locale în tranzacţii corporative şi financiare sofisticate şi în proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienţi, majoritatea din categoria investitorilor străini.

Print Friendly, PDF & Email