București, 18 ianuarie: Mușat & Asociații face parte din echipa de consultanţi care oferă asistenţă juridică Spectrum Brands Unit, o companie de bunuri de larg consum evaluată la 5 miliarde USD, în legătură cu vânzarea, în valoare de 2 miliarde USD a diviziei sale producătoarea de baterii şi echipamente portabile de iluminat către compania Energizer Holding Inc., unul dintre cei mai mari producători de baterii primare şi produse portabile de iluminat. Se preconizează că tranzacţia va fi finalizată până la sfârşitul anului, în funcţie de aprobarea autorităţii de reglementare.

Alături de Baker & McKenzie LLP, în calitate de consultant internaţional, Mușat & Asociații asigură pentru client consultanţa juridică la nivel local. Echipa este coordonată de Monia Dobrescu (Partener), fiind formată din avocaţi cu experienţă într-o gamă diversificată de probleme juridice, printre care se numără Anca Vătăşoiu (Managing Associate), Adrian Danciu (Senior Associate), Anca Simeria (Senior Associate) şi Cristian Cepeşi (Associate).

Spectrum Brands Unit este o companie americană de bunuri de larg consum care în 2017 a generat venituri în valoare de 866 milioane USD şi profit înainte de deducerea dobânzilor, a impozitului şi de includerea deprecierii şi a amortizării (EBITDA) în valoare de 169 milioane USD. Această tranzacţie va permite societăţii să se concentreze pe afacerile rămase – hardware, mentenanţă auto şi produse pentru animale de companie şi grădinărit.

Energizer Holding Inc. este unul dintre cei mai importanţi producători globali de baterii primare şi produse portabile de iluminat. Prin intermediul acestei tranzacţii, Energizer îşi va extinde activitatea internaţională, consolidându-şi poziţia în EMEA şi America Latină.

Print Friendly, PDF & Email