Mușat & Asociații a fost aleasă să facă parte dintr-un consorțiu internațional, pentru a oferi asistență Ministerului Economiei și companiei de stat, producătoare de energie electrică Hidroelectrica, în cadrul procesului de selectare a investitorilor pentru hidrocentrala cu acumulare prin pompaj Tarnița-Lăpustești. Acest proiect ecologic implică o putere instalată proiectată de 1.000 MW si o investiţie a cărei valoare depășește 1,3 miliarde euro.

Mușat & Asociații a participat la procedura de licitație ca parte a unui consorțiu condus de Deloitte Consultants, din care au făcut parte Banca Comerciala Romana, HydroChina ZhongNan, Herbert Smith, Knight Piesold și Tempo Advertising.

Firma a acumulat o experiența remarcabilă în domeniul energiei electrice, prin consilierea oferită multor actori de top din acest sector în vederea realizării multor proiecte complexe. Printre cele mai recente misiuni ale firmei, menționam asistența oferită Enel pentru dezvoltarea Unităţilor 3 și 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavoda, recondiționarea centralei electrice de 800 MW de la Brăila, precum și pentru un număr semnificativ de achiziții în sectorul energetic, printre care Electrica Muntenia Sud, Electrica Banat, Electrica Dobrogea și câteva proiecte eoliene. De asemenea, firma a oferit asistență mai multor actori importanți de la nivel european axați pe energia regenerabilă, cum ar fi Martifer, Infusion, Statkraft sau Global Wind Energy, pentru a enumera doar câteva nume. Recent, Mușat & Asociații a finalizat cu succes proiectul în timp ce Petrofac (asistata de Mușat & Asociații) a preluat operațiunile de foraj petrolier din zona Ticleni, de la OMV Petrom. Nu în ultimul rând, firma a oferit asistență Rompetrol Group pentru achiziția acțiunilor tranzacționate liber (free-float) rămase ale Rompetrol Rafinare, procedurile de scoatere a acțiunilor de pe lista celor cotate la bursă și disputele aferente, precum și în legătură cu diferite aspecte privind domeniul energiei electrice.

Mai mult, experiența în domeniul energiei electrice a Mușat & Asociații este apreciată în mod regulat de renumitele ghiduri juridice internaționale, Chambers & Partners și Legal 500, care plasează firma în topul clasamentelor lor în domeniul Resurselor energetice și naturale, și ne recomandă avocații ca fiind experți ai pieței locale.

Print Friendly, PDF & Email