București, 15 decembrie 2014 – Mușat & Asociații a primit recunoașterea publică pentru asistența juridică oferită în legătură cu oferta publică inițială (IPO) pentru vânzarea acțiunilor Electrica SA, încheiată cu succes în iulie 2014. Listarea a constat în admiterea acțiunilor la tranzacționare pe Bursa de Valori București și în certificate globale de depozit (GDR) pe Bursa de Valori din Londra, și a generat o subscriere record în valoare de aproximativ 440 milioane euro.
Distincția a fost acordată de Asociația Brokerilor în cadrul Galei Premiilor Pieței de Capital, care s-a desfășurat în prezența a peste 250 de oficiali – manageri de top ai companiilor cotate la bursă, Bursa de Valori București, Depozitarul Central, fonduri de investiții, subscriitori, precum și funcționari publici și reprezentanți ai piețelor de capital: consilieri de investiții, brokeri, și avocați.
„IPO-ul Electrica reprezintă un proiect de referință atât pentru Bursa de Valori București, cât și pentru Musat & Asociații, deoarece am avut ocazia să contribuim la acest proiect de succes. Pe parcursul a peste 11 luni în care am lucrat în mod constant la pregătirea acestei listări complexe, am luat parte la discuții și negocieri extinse cu toate părțile interesate, în timp ce am păstrat un interes permanent față de cadrul juridic al pieței de capital”, a declarat Miruna Suciu, Partner în cadrul Mușat & Asociații.
25 de avocați cu experiență au lucrat pentru una dintre cele mai vaste și ambițioase listări din Romania, până în prezent, fiind coordonați de Miruna Suciu, Partner în cadrul Mușat & Asociații, avocat de seamă, cu peste 15 ani de experiență în Privatizări, Piețe de Capital și Industria Energetică. Mușat & Asociații a oferit asistență juridică sindicatului de subscriere selectat de Electrica SA, care a fost format, printre altele, de Raiffeisen Capital & Investment, BRD, Société Générale, Citigroup și Swiss Capital, firma fiind implicată în toate etapele procesului de listare, de la redactarea raportului pentru verificarea prealabilă a aspectelor juridice, programei și a documentelor necesare pentru lansarea IPO, la soluționarea tuturor aspectelor juridice până la și pe parcursul ofertei, în vederea identificării celor mai bune soluții care să ducă la încheierea cu succes a proiectului.
Experiența Mușat & Asociații pe Piețele de Capital este recomandată și de bine-cunoscutele publicații juridice internaționale – Legal 500, IFLR 1000 și Chambers Europe – care ne plasează firma și avocații în topul clasamentelor lor.

Print Friendly, PDF & Email