MUŞAT & ASOCIAŢII îşi consolidează departamentele Litigii & Arbitraj şi Concurenţă & Proprietate Intelectuală, promovând doi dintre avocaţii seniori ai societăţii, Delia Topoleanu şi, respectiv, Anca Muşat în poziţia de Parteneri, începând cu 1 februarie 2008. Înfiinţată în urmă cu 17 ani de către Gheorghe Muşat, societatea are în prezent un total de 11 Parteneri şi peste 100 de avocaţi şi consilieri.

Departamentul Litigii & Arbitraj a avut o contribuţie semnificativă la cifra de afaceri obţinută anul trecut de MUŞAT & ASOCIAŢII, asigurând peste  20% din veniturile firmei, în timp ce departamentul Concurenţă & Proprietate Intelectuală a cunoscut cea mai spectaculoasă dezvoltare în ceea ce priveşte complexitatea şi numărul mandatelor din ultimii ani. “Litigiile ramân unul dintre domeniile noastre forte. Cu un departament format din peste 20 de avocaţi litiganţi coordonaţi de Prof. Ion Dragne şi un portofoliu de clienţi în continuă creştere, am decis promovarea a încă unui Partener ca raspuns la dezvoltarea rapidă a departamentului Litigii. Totodată, urmare a aderării României la Uniunea Europeană, volumul şi complexitatea lucrărilor avocaţiale în domeniul Concurenţei au crescut substanţial, fapt pentru care am considerat că este timpul ca avocatul coordonator al acestui departament să fie promovat în poziţia de Partener. Intenţionăm să cooptăm avocaţi asociaţi în cadrul societăţii şi în anii următori, aşa cum am facut-o an de an încă de la înfiinţarea firmei”, a declarat Gheorghe Muşat, Senior Partner.

Delia Topoleanu s-a alăturat echipei MUŞAT & ASOCIAŢII în urmă cu 6 ani, după o carieră de judecător, fiind specializată în litigii comerciale şi contencios administrativ, având o experienţă profesională de peste 11 ani. Delia Topoleanu a reprezentat instituţii guvernamentale şi neguvernamentale, precum şi companii de calibru internaţional în litigii şi dispute arbitrale în faţa instanţelor din România şi străinătate, fiind implicată în mod constant în litigii comerciale de mare complexitate.

Anca Muşat este absolventă LLM cu specializarea Transnational Business Practice la Universitatea din Salzburg / University of the Pacific şi, de asemenea, deţine o specializare în drept concurenţial la King’s College din London.  Anca Muşat răspunde de domeniile Concurenţă & Antitrust, Ajutor de Stat şi Proprietate Intelectuală, în ultimii 6 ani fiind implicată într-o multitudine de proiecte complexe finalizate cu succes, precum restructurarea datoriilor în valoare de peste 1 miliard Euro ale  Termoelectrica SA, avizarea favorabilă de către Comisia Europeană a achiziţiei Electrica Muntenia Sud de către Enel etc.

Tot de la 1 februarie 2008, Cătălin Băiculescu şi Ion Dragne, Parteneri cu vechime în cadrul MUŞAT & ASOCIAŢII au fost cooptaţi în conducerea firmei şi promovaţi în funcţia de Co-Managing Partners.

Cătălin Băiculescu are o experienţă de peste 10 ani în cadrul MUŞAT & ASOCIAŢII şi este unul dintre cei mai apreciaţi avocaţi din România în domeniile Fuziuni & Achiziţii, Telecomunicaţii şi Proiecte de Finanţare, conducând multe dintre tranzacţiile finalizate cu succes în ultimii ani, ca de exemplu: achiziţia mai multor staţii TV şi radio de către SBS Broadcasting Corporation, achiziţia Quadrant Amroq de către Pepsi, achiziţia BT Asigurări către Groupama sau achiziţiile importante ale grupului Africa Israel în România, în cursul anului 2007.

Ion Dragne este de peste 7 ani coordonatorul departamentului de Litigii & Arbitraj din cadrul MUŞAT & ASOCIAŢII, gestionând litigii în valoare de peste 2 miliarde Euro doar în anul 2007. Experienţa sa de peste 15 ani în domeniul litigiilor este dublată de o activitate academică remarcabilă ca Doctor în Drept Administrativ şi Pro-Decan al Baroului Bucureşti.

 

Numirea lui Cătălin Băiculescu şi a lui Ion Dragne în calitate de Co – Managing Partner a venit ca un răspuns firesc la dezvoltarea şi creşterea constantă a afacerilor firmei, dar şi la angajamentul lor extraordinar faţă de Partnership-ul MUŞAT & ASOCIAŢII. În ultimii ani, ei mi-au fost nu doar parteneri, ci s-au dovedit veritabili piloni de rezistenţă ai firmei, talentul, priceperea şi devotamentul lor contribuind în mod semnificativ la succesul MUŞAT & ASOCIAŢII din ultimii ani ” a declarat Gheorghe Muşat.

 

De peste 15 ani, MUŞAT & ASOCIAŢII, este recunoscută ca unul din liderii pieţei avocaţiale din România, acordând asistenţă juridică în multe din marile tranzacţii finalizate cu succes în această perioadă, cel mai adesea acţionând de partea investitorilor străini care asigură peste 80% din veniturile firmei. Publicaţii străine prestigioase precum International Financial Law Review – IFLR1000 (principalul ghid al Societăţilor de avocatură din lume) şi PLC – Which Lawyer?  recomandă firma MUŞAT & ASOCIAŢII ca fiind lider de piaţă în România în domeniile Fuziuni & Achiziţii, Litigii, Banking & Finance, Pieţe de Capital, Energie şi Resurse Naturale. Site-urile acestor publicaţii pot fi vizitate la adresele de mai jos:

Portofoliul de clienţi al firmei include mari corporaţii locale sau internaţionale printre care: Enel SpA, NOKIA, ABN AMRO Bank, Fortis Bank, Orange, PPF Investments, European Investment Bank, BERD, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, ING Real Estate, General Electric, General Motors, Intel Corp, Oracle, AON, AT&T, KBC Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Thyssen Krupp, Generali, Immoeast Corporate Finance Consulting, Equest Investment, Petrom, AFI Europe, Electrolux, SBS Broadcasting Corporation, Pepsi, Liebrecht & Wood, Atlas Estates.

Print Friendly, PDF & Email