Mușat & Asociații a sprijinit Fundatia F.R.O.D.O. (Foundation for the Relief of Disabled Orphans) în vederea organizării misiunii de „Tratament și Instruire” care a avut loc la Alba Iulia,în perioada 14 – 22 martie 2008. F.R.O.D.O. se axează pe ajutorarea copiilor cu dizabilități fizice și mentale din țările în curs de dezvoltare, în special aceia care trăiesc în prezent în medii instituționalizate.

Pe parcursul acestei misiuni, echipe de medici din Marea Britanie sau SUA au venit să lucreze cu chirurgi, doctori și asistente din Romania, pentru a oferi tratament medical copiilor orfani și abandonați care suferă de boli cronice operabile, care au fost identificați de Serviciul pentru Protecția Copilului.

Pentru misiunea de „Tratament și Instruire” peste 70 de copii cu dizabilități motorii au fost selecționați și au beneficiat de consiliere medicală și un plan pentru tratamente viitoare. Pe parcursul misiunii au fost operați nouă copii, toate operațiile fiind încununate de succes și recuperarea copiilor decurgând foarte bine. În afară de copiii care au fost supuși operațiilor, încă nouă au primit proteze ortopedice care vor avea un impact foarte mare asupra capacitații lor de deplasare. Fără aceste tratamente, copiii ar ajunge probabil în scaune pe rotile, fiindu-le astfel restricționate opțiunile pe care le au la dispoziție pentru își îndeplini potențialul.

Mușat & Asociații are un istoric de implicare în proiecte care, prin natura și scopul lor, au contribuit la dezvoltarea comunității. În ultimii ani, Firma a contribuit la implementarea proiectelor dezvoltate de: Școala pentru Deficienți de Vedere din Bucureşti; fundația Deporte & Desafio, teatrul „Sica Alexandrescu” din Brașov; precum și mai multe activităţi organizate de diferite asociații de studenți și Universitatea Bucureşti – Facultatea de Drept, pentru dezvoltarea extracurriculara a viitoarelor generații de avocați. Sprijinul acordat acestor organizații simbolizează dorința Mușat & Asociații de a înlesni progresul și dezvoltarea instituţiilor care, prin munca lor, au ca scop crearea unui impact pozitiv asupra societăţii zilelor noastre.

Print Friendly, PDF & Email