MUŞAT & ASOCIAŢII, una dintre cele mai puternice firme de avocatură din România, a înregistrat în 2007 o cifră de afaceri de 15.708.569 euro (sume facturate), performanţă ce-i reconfirmă poziţia de lider pe piaţa avocaţială.

“Anul 2007 a fost un an în care am consiliat multe dintre cele mai importante tranzacţii din România, iar acest lucru s-a văzut şi în rezultatele financiare. Aş spune că am devansat ritmul de creştere al pieţei, în condiţiile în care majoritatea competitorilor noştri au obţinut la rândul lor creşteri importante faţă de anul precedent. Este remarcabil în această privinţă că în anul 2007 cinci firme de avocaţi (MUŞAT, NESTOR, Ţuca Zbârcea, LINKLATERS şi CMS Cameron McKenna) au depăşit 10 milioane euro cifră de afaceri, fiecare (fără TVA), iar alte 5 firme (Popovici Niţu, Stoica, Salans, Badea Clifford Chance şi Boştină) au realizat între 5 – 7,7 milioane euro, aceste rezultate reconfirmând supremaţia firmelor româneşti de avocaţi, spre deosebire de celelalte ţări fost comuniste unde piaţa avocaţială este dominată de firmele străine de avocaţi”, spune Gheorghe Muşat, Senior Partner şi fondatorul firmei.

Conform declaraţiilor fiscale pentru serviciile avocaţiale prestate, în 2007 casa de avocatură MUŞAT & ASOCIAŢII a facturat de 15.708.569 euro (respectiv 14.344.306 euro fără TVA) şi a avut încasări de 12.846.736 euro (respectiv 11.639.922 mil euro fără TVA), înregistrând un profit de 7.075.678 euro. Aceste onorarii provin în proporţie de 99,97% de la clienţi privaţi (din care peste 80% sunt clienţi/investitori străini) şi numai 0,3% de la entităţi de stat.

„Dorim să ne prezentăm rezultatele financiare obţinute într-un break-down foarte clar, pentru a nu lăsa loc de interpretări”, precizează Cătălin Băiculescu, Co-Managing Partner al firmei.. “Până acum, după cum am vazut în mass media, rezultatele financiare au fost raportate diferit de către fiecare casă de avocatură în parte, într-o manieră nu tocmai transparentă: veniturile anunţate au fost uneori mult mai mari faţă de veniturile reale, sau au inclus sume fără legătură directă cu activitatea avocaţială propriu-zisă. Pentru a reda cât mai corect rezultatele financiare ale societăţii noastre de avocaţi, nu am inclus sub nicio formă în cifrele evocate veniturile obţinute de celelalte societăţi din grup: MUŞAT & ASOCIAŢII Casa de insolvenţă SPRL şi MUŞAT & ASOCIAŢII Intellectual Property”, sau veniturile firmelor/cabinetelor de avocaţi cu care avem parteneriate în teritoriu.”

“Pentru întreaga piaţă avocaţială anul 2008 va fi de asemenea un an de creştere (chiar dacă este un an electoral), stimulat de intrările aşteptate ale marilor corporaţii internaţionale şi ale marilor fonduri de investiţii în România, dar şi de consolidarea poziţiilor principalelor case de avocatură; va fi anul în care un grup de 3-4 case de avocaţi se vor detaşa de restul competitorilor, instalându-se decisiv în topul avocaturii de business din România”, spune Muşat.

 

Despre MUŞAT & ASOCIAŢII

MUŞAT & ASOCIAŢII este una dintre primele firme de avocaţi înfiinţate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 11 parteneri şi peste 85 de avocaţi, la care se adaugă alţi 40 de asistenţi şi consilieri, MUŞAT & ASOCIAŢII oferă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului precum şi litigii & arbitraje comerciale.

De peste 17 ani, MUŞAT & ASOCIAŢII este recunoscută ca unii din pilonii avocaturii de business din România, iar publicaţiile străine de specialitate recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieţei avocaţiale. De la începutul acestui an, firma este condusă de un „managing committee” format din Gheorghe Muşat, Senior Partner, fondatorul firmei, şi doi Co-Managing Partners: Cătălin Băiculescu şi Ion Dragne.

Portofoliul firmei cuprinde peste 2500 de clienţi, mari corporaţii locale sau internaţionale printre care: Enel SpA, NOKIA, ABN AMRO Bank, Fortis Bank, Orange, PPF Investments, European Investment Bank, BERD, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, ING Real Estate, General Electric, General Motors, Intel Corp, Oracle, AON, AT&T, KBC Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Thyssen Krupp, Generali, Immoeast Corporate Finance Consulting, Equest Investment, Petrom, AFI Europe, Electrolux, SBS Broadcasting Corporation, Pepsi, Liebrecht & Wood, Atlas Estates.

Print Friendly, PDF & Email